Press "Enter" to skip to content

Nobels fredspristagare uppmanar till mord

Sen en längre tid har USA tagit sig rätten, att mörda oliktänkande, ibland kallas de för terrorister. Det makabra i sammanhanget är att det görs av en “fredlig” man som Obama, som blivit till en värre president än Bush någonsin kunnat vara.

Här kommer en text som belyser det bisarra i att en stat tar sig rätten att mörda människor utomlands, utan rättegång, utan advokat utan domstol. Är det det här som kallas för rättsstat och demokrati? Lång text men väl värd att läsa för den intresserade av hur vår verklighet förändras.

The New York Times defends assassinations.

6 Comments

 1. Emanuel
  Emanuel 13 oktober 2010

  Viktigt att hålla kritiken nyanserad,

  På vilket sätt är Obama värre än Bush? All skit som Obama tvingas ta tag är orsakad av hans makalöst inkompetenta föregångare…

 2. Bahlool
  Bahlool 13 oktober 2010

  En m an som lovade att han ska göra en massa saker, change som han sa, däribland stänga Guantanamo..istället har han utökat attackerna med förrarlösa plan, han har även bibehållit guantanamo osv

 3. Emanuel
  Emanuel 13 oktober 2010

  Det är mycket svårare att stänga ett ställe som Guantanamo, än att öppna det.

  Och Bush var stolt över stället. Obama skäms över det.

 4. Bahlool
  Bahlool 13 oktober 2010

  Lovade han inte att stänga det första året? Att han spelar att han skäms är ett spel för gallerierina..han har utökat attackerna i pakistan somkostar tusentals civila livet om året..så pass mkt skäms han…han fortsätter stödja Israel, så stor förändring skapade han..

 5. Emanuel
  Emanuel 13 oktober 2010

  Mm, om man inte kan lita på politiker vilka kan man då lita på? Bilhandlare? Tjejen i klädaffären som säger att den där kortärmade skjortan är jättesnygg på mig, å inte alls säger det för provisionen…

  Nej, att han håller det öppet är ett spel för gallerierna. Att Guantamo och förhörsmetoder å rättighetsinskränkingar som förknippas med lägret går emot hans grundläggande övertygelser är uppenbart om man följer honom hyffsat. Dock kan han inte riskera att se svag ut inför valen osv.

  USA kommer alltid stödja demokratier runt om i världen. Och Obama har satt press på Israel, varit mycket bättre för palestinierna än blinde Israelvännen Bush.

  Det finns legitim kritik mot honom, men verkligen. Värre än Bush?

 6. Bahlool
  Bahlool 13 oktober 2010

  Det är rätt enkelt.
  Sade han han skulle stänga det inom ett år ja eller nej? Sen resten spelar ingen som helst roll, vad hans uppsåt är eller inte är spelar ingen roll. Politiker ljuger hela tiden, så du får gärna följa honom men det är handlingar som spelar roll inte vad han tycker eller säger sig tycka. USA stödjer demokratier? Det är väl dagens skämt? De arabska diktaturerna är väl knappast demokratiska? De komplotter som fick bort demokratier i Sydamerika och i Iran är väl knappast demokratiska? Hur har han varit bättre för palestinierna? På vilket sätt har de fått något som helst?
  Bush är idiot och är öppen med sitt hat för muslimer och araber, Obama döljer det, båda två går Israels ärenden..skulle någon annan stat komma undan med det som Israel kom undan med? Knappast..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *