Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Över 50 muslimer mördas när de åminns stölden av Palestina

Sedan den islamiska republiken i Iran etablerades, har man följt Ayatollah Khomeinis uppmaning att på den sista fredagen i den heliga månaden Ramadan, gå ut på gatan och demonstrera särskilt för Palestina. Man ska tänka på alla de förtryckta, mazloomeen, men just Palestina spelar en stor roll.

Idag slutade det rätt blodigt, då wahabitiska fanatiker sprängde upp ett 50-tal, och siffran kommer att stiga med all säkerhet.

Någon dag sedan dödades 4 judar, som ockuperar palestinsk mark på västbanken, USAs president gick ut och fördömde det, men ingenstans hör vi ett fördömande ur samme presidents mun när det gäller de mördade i Pakistan. Någon dag sedan dog över 35, nu dog över 50, är deras blod mindre värt än de fyra judarnas i Palestina?

Över 40 döda i dåd mot shiamuslimer i Pakistan – DN.se.

5 kommentarer

 1. Trev Enman 03 september 2010

  Det verkar som om det utvecklats till ett kulturfenomen bland muslimer att döda andra muslimer. Jag vet inte riktigt vad som är skillnaden mellan shia o sunni – och inte vill jag heller lära mig det, men att denna skillnad kan motivera terror är illa. Det är ett stort problem om man kan hjärntvätta personer att tro att de kommer till himlen och får 20 oskulder att “roa” sig med, efter att man sprängt sig i bitar.

 2. Bahlool 03 september 2010

  Trev jag tycker inte det är så mkt skillnad mellan shia och sunni men mera skillnad mellan muslimer och vissa grupper inom islam som feltolkat till en hemsk grad. Dessa fanatiker återfinns lite varstans, även bland judar och kristna.

 3. Trev Enman 04 september 2010

  Många muslimer kanske inte vet skillnaden mellan protestanter och katoliker, men att till största del denna skillnad motiverat till 30-åriga kriget (1618-1648) är värt att tänka på: det finns inget som tyder på att shia och sunni inte kommer att sluta bomba varann inom överskådlig framtid. Politiker måste göra det tydligt för parterna: antingen enas man, eller så får massor med folk spruta blod i decennier.

 4. Bahlool 04 september 2010

  nja, 30 åriga kriget var mera om politik..du hade katoliker som stödde protestanter mot andra katoliker, för att det gagnade dem just under denna period..på samma sätt får du se på konflikten mellan shia och sunni, till stor del är det grundad i vissa intressen som vissa grupperingar har..om du läser om Talibanerna så ser du att de skapades av samma Pakistan, och stöds av Samma USA som de bekämpar nu..och än idag får de stöd från USAs allierade i Saudi och i Pakistan..det är ett virrvarr av intressen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *