Press "Enter" to skip to content

Den irakiska förbannelsen

Irakier brukar säga att landet är förbannat, att vi sedan shiiternas imamer mördades, ofta svikna av sina egna anhängare, så har det legat en förbannelse över Mesopotamiens innevånare. Vidare säger irakierna även att enbart en hård och brutal ledare kan leda landet, demokrati? Nej tack.

Fem månader efter att man hade val i Irak, bråkar hyenorna om makten, ledare som roffar och roffat åt sig av folkets pengar, de som lever i fina palats, de som äger fastigheter i väst, de som får löner som påminner om lottovinster, de som har el 24/7 medan folket inte ens har el i 4 timmar; dessa politiker har det bra, de lever gott och de bryr sig inte om något än om själva makten. I dagarna möttes de två stora blocken än en gång, och en än gång bröt förhandlingarna ihop, den här gången för att den förra statsministern kallat sin motpart, “sunnitisk”. Blocket leds av en före detta Saddamanhängare, som stöds av miljoner sunniter, även då han själv är shiamuslim i grunden.

När det är kaos i ett land, utnyttjas det av brottslingar och terrorister, särskilt i Irak. Terrorattackerna har ökat, kaoset har nått nya höjder och allt man kan säga är att den bästa lösningen är ett omval. Låt folket rösta en gång till, låt de den här gången rösta bort de här idioterna, idioter som inte ens klarar att leverera el i fler timmar än 4, när det ibland blir 50 plusgrader i landet, är det rent av livsfarligt.

När det blir hot om omval, då kommer vi se dem skynda sig att ingå en kompromiss, då blir det eld under baken, patetiska människor, ingen jävla skam i kroppen.

Ja, Irak har en förbannelse över sig, folket har en förbannelse över sig för gamla tiders brott. Dock när är skulden betald? När är det nog? Tiden är inne för Irak att återfödas ur askan som fågeln fenix, det är på tiden att man bygger upp landet och återigen går en bättre framtid emot. Bort med de här korrumperade politikerna och med denna korrumperade demokrati.

Koalitionsamtal i Irak bröt samman – DN.se.

Bli först att kommentera

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *