Press "Enter" to skip to content

Vem vill inte bo här?

Jag brukade ha diskussioner med några tjejer jag kände om olika hus och olika möbler och kläder. Här kommer lite bilder på ett magnifikt hus, som i mångt och mycket påminner om Saddams palats, han lär ha haft över 80 sådana palats, många av dem hade han inte besökt på år och dagar.

Gissa vem som äger det här fina palatset…

Palatset tillhör Zimbabwes diktator Robert Mugabe. Samme man som fördrev de vita från Zimbabwe, gjort landet så fattigt att inflationen äter upp pengavärdet. Priset på varorna fördubblas nästan varannan dag. Landet har en 80% arbetslöshet. Sjukvård och djurlivet har kollapsat på grund av fattigdomen.

Can You Guess Who Lives in This House? | Weird Pictures, Wonderful Things.

19 Comments

 1. Noor
  Noor 05 augusti 2010

  För pråligt, vill inte byta med mitt hem 😀

 2. Bahlool
  Bahlool 05 augusti 2010

  hahah du behöver bara förtrycka några x miljoner 😉

 3. Iris
  Iris 05 augusti 2010

  Vackert, javisst. Men vid tanken på att bara EN av de där stolarnas värde skulle kunna mätta en familj ett bra tag… näe….

 4. bashar
  bashar 05 augusti 2010

  Äh gå inte på västerländsk propaganda! Visst Zimbabwe är inte rikt, men inte är det BARA ledarens fel. Du förstår att det finns många andra som har makten över marknaden som ser till att det landet de vill ha fattigt blir fattigt. Det kallas ibland för marknadsdiktatur.

  De vita styrde och hade de bästa och största jordarna. Att han tog jorden från dom är helt klart rätt.

  Vad är ett slott av helt lands budget? Det är egentligen obetydligt att snacka om sånt. Det är fel moraliskt, men knappast en orsak till fattigdomen.

  Jag respekterar även hans mod och stöd till Iran:
  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/irans-president-besoker-zimbabwe_4605835.svd

  Att han även ENSAM (!) i hela världen säljer uran till Iran:
  http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/energi/article269284.ece

 5. Bahlool
  Bahlool 05 augusti 2010

  Jag tror du gör misstaget att gilla honom, vad han än gjort. Ett folk svälter inte och dör inte för att han är en bra ledare. Han kan göra bra saker (som i fallet med Iran) men så gör han dåliga saker (i fallet med sitt folk)

 6. bashar
  bashar 05 augusti 2010

  Fattigdomen är så utspridd p.g.a. västvärdldens sanktioner och marknaden som styrs av väst.
  Det är faktiskt många som inte förstår hur väst (inte minst EU) står för afrikas fattigdom. Om du får tillfället att kolla på dok.filmen “Vilka bönder ska få överleva” så gör det =D. Väldigt nyttig film om hur “frivillig” handel orsakar fattigdom.

  Oavsett hur liten korruptionen än är så skulle Zimbabwe vara fattigt. Kanske skulle det ha varit lite bättre om Mugabe hade valt att böja sig för väst och bli en fähund liksom många andra ledare (bara välja och vraka bland arabiska ledare).

  Nej, Mugabe är en modig man som inte går på västs vilkor och därför blir han ett mål för deras smutsiga propaganda.

  Att det förekommer korruption i landet är av de sidorna jag ogillar, men vilket land är inte korrumperat?

 7. Bahlool
  Bahlool 05 augusti 2010

  Japp alla länder är korrumperade men det är förl ätt att ge enbart väst skulden för alla problem alldeles för lätt.

 8. bashar
  bashar 05 augusti 2010

  Haha, jag har faktiskt varit insatt i frågan, och det är inga slutsatser som kommit över en natt (med det sagt så betyder det inte att jag har rätt).
  Afrikas fattigdom beror till stor del av marknadsdiktaturen. Vissa accepterar inte det (t.ex. Mugabe) och blir därför svartmålade och blir HELA orsaken till eländet, vilket inte stämmer.

  Du kanske inte förstår riktigt hur jag förhåller mig till detta. T.ex. när en vän föreslog att titta på en film som handlar om hedersvåld i Iran, så tackade jag nej. Jag blev tillfrågad om jag var för detta våld, vilket jag givetvis inte var. Anledningen till att jag inte gjorde det, var för att jag med 99% säkerhet visste att det fanns en amerikansk agenda bakom filmen. Skulle du kolla på en sån film i ett sällskap?

  Historien är kanske sann om kvinnan som blev mördad i Iran, och det hela är fruktansvärt, men det finns en amerikansk agenda bakom filmen som helt STRUNTAR i kvinnan. Därför kollar jag inte. Jag skulle idag ALDRIG kritisera Iran. Inte för att jag anser att Iran är felfritt, men en kritisk röst mot Iran ett verkställande av amerikansk önskan (oavsett om jag gör det medvetet eller omedvetet).

  Ungefär samma sak känner jag när jag ser dessa bilder på palatset. Jag ser det helt enkelt som ett verkställande efter amerikansk önskan (ta det inte personligt).

 9. Bahlool
  Bahlool 05 augusti 2010

  Japp bashar jag skulle titta på det, jag har läst och sett inte utan min dotter, ändå var jag negativt inställd till den innan..men om du inte ser på den filmen om hedersvåld, hur ska du då kunna upplysa ditt sällskap om dess felaktigheter? Vi måste ha så pass mkt kött på benen att vi ska kunna se såna filmer, såna bilder och tänka, jag har svar på tal, jag kan besvara dessa dumma argument. Jag läser judiska, amerikanska och även sådana sidor och nyhetsförmeldare som Fox news, ändå vet jag att de är ignoranta och otroligt USA vänliga och islamfientliga..men så tar jag till mig av deras argument. Jag har även försvarat Israel, inte för jag älskar skiten, men då har jag lärt mig av vad mina motståndare har för argument och kan besvara dem. Du måste vara mera säker i dina värderingar och det är du inte om du undviker saker för att de låter lite suspekta..

 10. bashar
  bashar 05 augusti 2010

  “men om du inte ser på den filmen om hedersvåld, hur ska du då kunna upplysa ditt sällskap om dess felaktigheter? ”

  Jag vet inte om filmen innehöll faktafel. Jag utgick från att den inte gjorde det. Hade jag vetat det, hade jag självklart upplyst mina vänner om det.

  Låt säga att filmen är 100% sann. Då kommer jag sätta mig i en sits där jag inte har något att försvara. Vad ska jag försvara liksom? Hedersvåld? Jag hatar hedersvåld, MEN (och stort sådant) jag kritiserar inte den på en begäran av sionister och amerikaner.

  Om satan säger till mig säg Allahu Akbar, så vägrar jag.
  Men Allah är alltid störst, och Zimbabwe och Iran är självklart inte de perfekta staterna.

 11. Bahlool
  Bahlool 05 augusti 2010

  Alla filmer med sådana teman har faktafel…Bara för att du delar åsikt med siionister betyder inte det att du delar deras agenda. Titta på filmen, är den 100% sann berätta för dem om att det här är något som är ovanligt och inte finns och att man i sverige mördat hundratals kvinnor, men att vi här inte kallar det för hedersmord, men att det här ändå var likadant..män som ville ha makt, män som kände sig sårade, män som var trötta på sina kvinnor..bara själva benämningen på brottet skiljer sig, men orsaken och tillvägaångasättet var likadant.
  om satan säger Allah akber, varför ska du inte säga det? Sanningen är sanningen, då spelar det ingen roll vem som förmedlar den..

 12. En magdansös dagbok
  En magdansös dagbok 05 augusti 2010

  Helt sjukt, så rik och så dålig smak. Ja asså det med arbetslöshet, fattigdom kontra palats var ju också hemskt 😉

 13. Bahlool
  Bahlool 05 augusti 2010

  hahah jag vet du hade älskat ett sånt palats 😉 I KNOW YOU T!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 14. bashar
  bashar 05 augusti 2010

  Det som är jobbigt med den här diskussionen är inte att vi har olika åsikter, utan att det känns som att jag inte lyckas förmedla mina åsikter än.

  Jag har inga problem med att kritisera Iran eller Zimbabwe, dock inte då amerikanen bestämmer det åt mig genom att sprida dessa filmer eller bilder på dessa palats.

  Låt säga att du hade bott i Iran och insett att korruptionen där är ovanligt stor (ett antagande bara). Skulle det vara något du skyltar med i svensk media i dagsläget?

 15. Bahlool
  Bahlool 05 augusti 2010

  hahah det kan ju vara så att jag är en envis jävel som vänder och vrider på saker och ting 😉
  Jag hade inte skyltat med det men jag skrev ett inlägg om dumma kvinnor bara någon dag sedan, då var det en halv iranska som hade talat illa om Iran och hon är shia tom..jag tog illa vid mig och jag är inte ens iranier..jag bröt med min bäste vän, shia, för han talade illa om iran, privat med mig..alltså jag är som du, jag kan kritisera Iran, men fy fan om jag skulle tänka tanken att kritisera Iran på ett nedvärderande sätt helt öppet som många gör

 16. bashar
  bashar 05 augusti 2010

  Haha då var vi inte så olika. Byt bara ut “Iran” mot “Zimbabwe” i din senaste kommentar så kanske du förstår mig (du behöver ju inte hålla med mig, bara förstå mig =D).

 17. Bahlool
  Bahlool 05 augusti 2010

  lol ja men skillnaden är att Iran är heligt för mgi..zimbabwe är inte det 😛

 18. En magdansös dagbok
  En magdansös dagbok 06 augusti 2010

  Aha du svarar i din egen blogg, och här trodde jag du ignorerade mina kommentarer. Tänkte fan jag ska inte sluta tills den ****** svarar! Haha. Så ego. ska man orka klicka tillbaka för att svara hos dig… Jobbigt…

  Iaf tillbaka till ämnet. Jo asså palatset hade jag säkert älskat men tyckte möblerna var lite osmakliga. Jag är ju pro allt tjusigt med guld och utsmyckningar men det finns ju gränser haha. KRAM

 19. Bahlool
  Bahlool 06 augusti 2010

  JAg är smart..svarar dig här så du kommer tillbaka gång på gång på gång 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *