Press "Enter" to skip to content

10 saker kvinnor gör bättre än män

Till alla underbara kvinnor (ja jag kan inte bara skriva om dumma kvinnor :P) här kommer en hyllning till er underbara väsen vi inte kan leva utan, artikeln visar hur högt ni står över oss 😉

1.

En studie visade att kvinnor blir vackrare och vackrare för varje generation (något jag märkt när jag jämförde gamla filmer från 1900 talet med vad man ser bland kvinnorna nu på senaste tiden) så nu är det bevisat. Vackra människor har en 36% större chans att få en dotter än folk med “vanligt utseende”. Så ökningen av vackra kvinnor håller i sig medan vi män kvarstår i vår uglyness 😉

2.

Män har en 77% större chans att dö i en bilolycka än kvinnor, allt enligt en studie gjord av Carnegie Mellon universitetet.

3.

Kvinnor är duktigare på att tala igenom sina problem än män (hmm jag har väl kvinnliga gener för jag talar för mkt om mina problem)

4.

Enligt arbetsmarknadsdepartementet i USA, så har 80% av de som förlorat sina jobb sedan 2007, varit män. Kvinnor håller alltså längre ut i arbetslivet. Ombyte förnöjer? Låt männen ta hand om hushållen och kvinnorna om jobben 😛

5.

Allt fler kvinnor studerar. I Iran har man över 62% av alla studenter av det kvinnliga könet. Enlgit USAs departement för studier, så utexamineras män i mindre omfattning än kvinnor. Män tar även på sig längre tid än 5 år för att få slutförda sina studier.

6.

I en studie på 14000 har man kommit fram till att kvinnor äter mycket hälsosammare mat än män. Medan vi männen älskar våra pizzor, älskar kvinnorna sina grönsaker och frukt. Kan det här vara grunden till att vi dör tidigare än männen?

7.

Kvinnor tål sjukdomar bättre. De som varit omkring mig vet hur jag lider när jag får lite snuva..ett problem jag verkar dela med alla män. Kvinnor, står emot sjukdomar bättre och har ett bättre immunsystem än män och det sägs bero på det kvinnliga hormonet östrogen.

8.

Av de som är över 100 år gamla, är 85% kvinnor. Överlag så lever kvinnorna 5-10 år längre än männen. Jag tror det är för de driver oss till vanvett så vi ser fram emot döden..men vad vet jag 😉

9.

Vissa anser att kvinnor är bättre chefer, de är bättre på att motivera, de är bättre på att leda, lyssna och styra. I och med att våra ekonomier går från att producera till att vara mera serviceorienterade, så ligger framtiden hos kvinnorna.

10.

Man jämförde 100 000 aktieportföljer och kom fram till att kvinnor, med sina försiktiga och långsiktiga strategier, var mycket duktigare på att tjäna pengar än männen.10 Things Women Do Better Than Men | Weird Pictures, Wonderful Things.

8 Comments

 1. life
  life 05 augusti 2010

  haha man tackar

 2. F
  F 05 augusti 2010

  Kan det här vara grunden till att vi dör tidigare än männen? hahah VI Bahlool då du räknar väll inte dig till kvinnorna eller ??? :p

 3. Bahlool
  Bahlool 05 augusti 2010

  kvinnor dör inte tidigare utan senare 😛

 4. F
  F 06 augusti 2010

  jag vet att männen dör tidigare men du hade skrivit “VI dör tidigare än männen?” kolla själv tyckte det lät roligt bara hahahha

 5. Bahlool
  Bahlool 06 augusti 2010

  hahah ok ska rätta till det tack 😉 men det stod ju att jag som man skrev det..så du har fel F 😉

 6. Rimmon
  Rimmon 14 oktober 2010

  Jag tycker att flera av punkterna pekar på områden där män lider utav att vara män, liknande situationer där kvinnor blir lidande kallas för systematiskt förtryck eller dylikt men när män är utsatta så är det för att kvinnor är bättre?

  Med din egen logik så är män mycket bättre än kvinnor, för vi tjänar mer pengar.
  Män är oftare presidenter och statsministrar etc.
  Herrfotboll är populärare än damfotboll.
  Etc.

  Hoppas att du förstår att ditt sätt att se kvinnor som bättre i dom här 10 punkterna är precis den typ av sexism som dom flesta vill motverka (men bara när den drabbar kvinnor).

 7. Bahlool
  Bahlool 14 oktober 2010

  Nja jag tror inte någon är bättre än den andre, förutom i vissa sammanhang.där är kvinnor bättre och i andra är kvinnor bättre 🙂

 8. Anna Wilhemsson
  Anna Wilhemsson 26 maj 2011

  Tyckte denna lista var mycket bra, och det ska du ha stor kredit för.

  Om jämför denna i kontrast till alla de listar med anledningen “varför män är bättre än kvinnor”, så ser jag att dessa typer av artiklar går mer på fakta medan männen försöker snirkla undan med kvantitiva argument. T.ex. “Vi män vet hur man tar det lungt efter jobbet och stressar inte upp oss”- skulle detta med andra ord kunna vara “Vi män klarar inte av att hålla igång mer än 8 h/ dag och lägger oss framför sporten och tar några öl efter jobbet (vilket leder till att 70 % utav alla alkoholister idag är män)”

  En deal för både män och kvinnor, är att mannen fick kroppen och kvinnan fick järnan. Oavsett om de flesta svenska män är otroligt svanka och klena..:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *