Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Förbereda dig inför Ramadan!!

För att förbereda sig inför Ramadan, har jag här sammanställt lite länkar och texter (mestadels på eng) som man kan fördjupa sig i inför denna heliga Månad. En månad av så många välsignelser att vi inte ens kan uppfatta det. Det här är mestadels shiitiska texter.

1.Muhammad M. Khalfan har skrivit ”En liten avhandling om den gudomliga inbjudan” . I texten tas upp varför vi är ”speciella” gäster till Allah. Vad Profeten menade med speciella gäster. Vad är skillnaden mellan en vanlig inbjudan och denna speciella inbjudan?

2. Känn till lagarna rörande fastan. Man måste avhålla sig från 9 saker från morgonen till kvällen. Här behandlas dessa.

3. Spiritual Journey of the Mystics skriven av Malik Tabrizi, handlar om de där extra sakerna man gör, de där extra plikterna, de där sakerna man gör för att få lite extra poäng.

4. Fastan under Ramadan handlar om fastan genom tiderna, om Profetens ord om fastan. Vilka fördelar har man med fastan? Vad det finns för olika sätt att fasta på. Handlar även om Laylat al Qadr, eller Kraftens natt och vad man ska göra under denna natt.

5. Att ”förstå härlighetens månad är en bok som är riktad mot barnen och ungdomarna, förklarar varför vi fastar, gör det lätt att förstå Ramadan, har lite slogans och sånger om just Ramadan.

Härlig är denna månad, en månad jag själv inte brukade uppskatta men som jag lärt mig älska och se fram emot ju äldre jag blev.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *