Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Shia i Turkiet

Har publicerat den här filmen förut, det är en film om shiiterna i Turkiet, fylld med sköna bilder. 1400 år sedan offrade Hussain sig för att rädda islam, och idag, räddas islam än en gång av just hans anhängare. Det är de som står emot Israel och USAs maktövertagande över världen. Dessa få, dessa lyckliga få. Medan wahabiterna spränger upp sig själva och andra muslimer, slåss dessa shiiter mot en värld som vill förändra, förvränga och förstöra islam.

När som jag varit svag, har jag bara behövt söka styrka hos imamerna. I dagarna har jag än en gång fått otrolig styrka genom dem. Salam Allah 3ala Ahlul Bayt!!

5 kommentarer

 1. Noor 17 juli 2010

  Allahumma Salli ala Muhammad wa ali Muhammad!

 2. Shirk helt öppet?!? 17 juli 2010

  ”Jaja, riktiga muslimer, sen skriker ni om styrka från bl.a. zahra, imamerna och glömmer bort att ni gör shirk.”

  Tabarruk och dess olika typer av avguderi

  publicerad 16.11.2008
  Författare: Shaykh Sâlih bin ´Abdil-´Azîz Âl ash-Shaykh
  Källa: at-Tamhîd li Sharh Kitâb-it-Tawhîd, sid. 128-129
  Dâr-ut-Tawhîd, 1423/2002

  Tabarruk (att söka välsignelse) via träd, stenar, gravar och olika platser, kan både vara större avguderi (Shirk Akbar) och mindre avguderi (Shirk Asghar).

  Större avguderi (Shirk Akbar) blir det om man söker välsignelse från dessa föremål och anser att om man rör vid ett visst träd, en viss sten eller en viss grav, gnider sig mot dem eller fäster sin kropp mot dem, medlar dessa föremål inför Allâh. Denna troslära innebär att dessa föremål är ett medel till Allâh. Detta innebär att man har tagit till sig en gudom vid Allâhs (djalla wa ´alâ) sida, vilket i sin tur är större avguderi.

  Denna troslära hade hedningarna då de brukade dyrka träd, stenar och gravar genom att göra Tabarruk via dem. De ansåg att om de hängivet stod vid dessa föremål, rörde vid dem eller strödde deras sand över sina huvud, skulle föremålens platser, personen på platsen eller anden som tjänar platsen, medla för dem inför Allâh (djalla wa ´alâ). Denna handling slutar alltså med att man tar till sig vederlikar vid Allâhs (djalla wa ´alâ) sida. Han (subhânah) sade:

  وَالَّذِينَ اتَّخَذُوا مِن دُونِهِ أَوْلِيَاء مَا نَعْبُدُهُمْ إِلَّا لِيُقَرِّبُونَا إِلَى اللَّهِ زُلْفَى

  ”De som tar beskyddare vid sidan av Honom [säger]: ”Vi tillber dem just för att de skall föra oss närmare Allâh.”” [1]

  Mindre avguderi (Shirk Asghar) blir det om man utför dessa handlingar endast som en orsak till att uppnå välsignelse utan att anse att de för en närmare Allâh och medlar inför Honom. På samma sätt som dem som tar på sig amuletter och snören gör det, för att de skall vara en anledning till att uppnå skydd, gör den som söker Tabarruk via dessa saker så, för att de skall vara en anledning till välsignelse.

  Om han strör jorden från en grav över sitt huvud och anser att jorden är välsignad – eller rör vid en persons kropp för att han anser att den är välsignad – för att han anser det vara en anledning till att uppnå välsignelse, anses handlingen vara mindre avguderi. Det anses ”endast” vara mindre avguderi eftersom han inte dyrkat någon annan än Allâh (djalla wa ´alâ). Det ”enda” han gjort, är att han har fått för sig att något som inte är en Sharî´ah-baserad anledning verkligen är en anledning.

  [1] 39:3.

  http://darulhadith.com/tauhid/tabarruk_islam_shirk.htm

 3. Bahlool 17 juli 2010

  lol…att ni ens orkar? Man har besvarat era anklagelser i åratal, och ändå fortsätter ni kopiera och klistra in..tacka gud att sunniter och shiiter är överens om tawassul :9

 4. ahha 18 juli 2010

  Turkeit är nästan alla Suniter ,shiia existerar knappt där..hamdulilah rabbi

  såfort någon kommer med en öppen diskussion bahlool lol haha så kommer du med aggresivitet om rablar om ouahabiter och salafism sufism druser etc ,ahmediyer ,zikri etc etc och gud vet vad ? glöm allt det där Suniter är vi och inte extremister som er som täcker era fruar med fula svarta kapor och era irakiska fula dialekt yuukkk och ca 90% av alla muslimer ska hamna i helvete andledning för att vi är Suniter lol

 5. Bahlool 18 juli 2010

  eh..sure? så jag kommer med aggressivt snack..undrar vad det är du håller på med 😉 Det är ju shiiterna som spränger upp sig själva lol…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *