Press "Enter" to skip to content

Den gråa damen från Bagram

Det här inlägget höll jag på med i mitten av februari, men fullbordade aldrig det. Så här kommer den ofullbordade versionen. Orkar inte ha det kvar…Det är beklagligt vad som hände denna dam, en dam som verkar ha förlorat ett barn i sin flykt undan sina förföljare.

Några år sedan skrev jag ett inlägg om Dryfusaffären. Dryfus var en judisk officer i Frankrike och som förnedrades och fängslades på grund av antisemitiska strömningar i Europa på slutet av 1800-talet. Jag anser att det på liknande sätt kan finnas personer i världen som får lida, för att de är muslimer och att de får sina liv förstörda på grund av den allt mer uppenbara islamofobin i världen.

I fallet med Dryfus så hittade man på anklagelser och man förfalskade dokument för att sätta dit Alfred Dryfus, i fallet med Dr Aafia Siddiqui känns det likadant. Vem är Dr Aafia? Vad hände och varför söktes hon jorden runt av den amerikanska underrättelsetjänsten?

Jag har försökt läsa på från båda två sidor, från dem som försvarar henne och från dem som anses vara hennes motståndare, den amerikanska statens representanter. Jag vet inte vart jag ska börja, hennes livsöde är bisarrt, komplicerat och kan verkligen liknas vid en Kafkaroman. Anklagelser, undanflykter och konstiga indicier hör till det här fallets bisarra ingredienser.

Aafia hör man inte så mycket om i västlig media, men desto mera i pakistanska tidningar och teveprogram, då hon är pakistansk medborgare. Det jag förstått är att hon anklagas för att ha försökt skjuta några marines, amerikanska soldater, som försökt fråga ut henne. Hur en späd kvinna ska klara av det, är utom all logik.

The mystery of Dr Aafia Siddiqui | World news | The Guardian.

http://www.countercurrents.org/lendman080210.htm

http://www.countercurrents.org/ridley080210.htm

Uppdatering 24-09-2010

DN

Bli först att kommentera

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *