Press "Enter" to skip to content

Ännu fler som vill möta sin skapare…

Några år sedan började jag chatta på IRC, och då lärde jag känna rätt okunniga människor, shiiter från Pakistan. De hade varit rätt hårt förföljda och jag kände mig tvungen att ställa upp för dem och upplysa dem om shiaislams syn om frågor rörande historia och religion, deras syn på Ahlul Bayt var förvrängd, de hade en stor kärlek för Ahlul Bayt, men den gick ibland för långt. I samband med att jag brydde mig om att få in dem på vår chat, så fick jag lära mig att dessa människor led hårt. Bomber var ovanliga på den tiden, men Sipah Sahaba (Sahabas anhängare) var en sunnitisk extremistisk gruppering som stöddes av den pakistanska regeringen och dess underrättelsetjänst, dessa mördade människor som lämnade shiitiska moskéer, de sköt ihjäl läkare och advokater.

Det man var ute efter var att tysta och skrämma massorna, när eliten var borta, trodde man att man lättare kunde handskas med resten. I dagarna är det annorlunda, nu använder man sig av självmordsattacker, och monstret Sipah Sahaba, en wahabitisk gruppering, har närmat sig Al Qaidah, nu är målet inte bara shiiterna, nu är det även sunniter, sufis, kristna ja allt och alla som inte passar in i den norm man har över vem som är en “sann” muslim.

Dessa Sipah Sahaba, är en gruppering som med fullaste allvar tror att Allah, den barmhärtige, den allsmäktige, skulle vara en Gud som är ond, hämndfylld och älskar att se muslimer mörda muslimer. De tror med fullaste allvar att de når paradiset ifall de slår ihjäl barn, kvinnor och män. Den Koran jag läser, säger mig något annat, den talar om ra7ma, barmhärtighet, och sabr, tålamod. Den talar om att inte skada oskyldiga. Den talar om en Allah som inte tål det onda.

Vårt största problem är att vi har för många okunniga människor och alldeles för många som är tysta. Vem bryr sig om några sufis eller shiiter mördas? Vem bryr sig om något gudsförgätet land som Pakistan? När vi muslimer inser att alla muslimer i hela världen är våra syskon, och att allt oskyldigt blod, om det må vara kristet eller judiskt, inte får spillas, såsom den heliga Koranen säger, när den säger. Den som skadar en oskyldig person, är som en som skadat ett helt oskyldigt folk, när vi inser detta, då inser vi även att vi har makten att stoppa denna terror. De sahabas, vännerna till Profeten dessa djur följer, var män som var fjärran från Profeten och dennes heliga religion. Det var män som Muawiya och Yazid, personer som njöt av att så splittring, som mördade, förgiftade och skändade sahabas. När dessa personer säger sig vara anhängare av Sahabas, så är det dessa de syftar på. Må Allah låta dem möta sin skapare, skaparen av denna bisarra gruppering är inget annat än den Ommayyidiska propagandan, den Ommayydiska dynastin, som lät sådana här människor leva på myten om en Gud som älskar oskyldigas blod.

Allahumma al Fatiha 3ala kull arwaa7 al shuhadaaa, kano sinnien we kano shii3ien.

Många döda i attacker i Pakistan – DN.se.

Bli först att kommentera

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *