Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Iran dömer väktare till döden

Nyheter vi inte får läsa om så ofta, är nyheter som visar hur rättsstaten Iran, behandlar dem som bryter mot lagen, även ifall dessa egentligen kämpar för statens överlevnad. I ett ökänt fängelse kallat Kahrizak, har flera fångar tillhörandes de orosstiftare som skapade kaos i Iran i ett flertal månader, blivit så pass illa misshandlade, att de dog av sina skador. Nu har man ställt 12 fångväktare inför rätta och två av dem har dömts till döden för sin roll i fångarnas misshandel.

Nu är frågan varför det här inte dyker upp i vår svenska media, eller är det ointressant att veta att staten Iran tar sitt ansvar? Medan stater som USA och Israel skyddar de brottslingar som arbetar för dem, så har vi här en stat som angrips, hotas och får utstå kritik för allt den gör, som ändå väljer att döma dess representanter för att de skadat människor till den grad att dessa dött.

Long live the revolution!! 😛

Nu flera timmar efter att jag skrev om det här, dyker det upp på svenska..suck?

BBC News – Death penalty for Iran jail abuse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *