Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ship to Gaza – Pirater mördar och kidnappar

Vi brukar läsa om pirater som härjar utanför Somalias kust, som kidnappar och för bort människor, pirater som tar lagen i sina egna händer och menar sig stå ovanför de normer och regler som vanliga människor kommit överens om, nu får vi höra om liknande händelser, men utanför det ockuperade Palestina istället. I några veckor har vi läst om människor med hög karaktär som lyssnat på Gazabornas vädjan och samlat ihop förnödenheter och byggnadsmaterial för att hjälpa ett folk som lidit i årtionden och som i över tre år fått leva i extra miserabla förhållanden. Efter att Israel mördat och våldfört sig på Gazaborna, så såg de till att inget byggnadsmaterial fick komma in, mat och mediciner, skrivdon till skolor, allt det var nästan omöjligt att föra in i det ockuperade området.

Skadade människor på båtarna ses på de fåtaliga bilder som kommit ut, även då Israel försökt stoppa all rapportering

Mellan 14-16 mördades när Israel tog sig rätten att på internationellt vatten angripa båtarna och där mörda människor som inte erkänner staten Israels ockupation och embargo mot Gaza. När man tar sig rätten att angripa, våldför sig på människor på internationellt vatten, när man tar sig rätten att införa nya regler och när man tar sig rätten att införa ett embargo mot ett förtryckt och ockuperat folk, då har man brutit mot allt vad mänsklighet heter. När ska våra politiska representanter låta Israel få smaka sin egen medicin? När ska man sätta upp ett embargo mot denna stat som bryter mot allt vad mänsklighet är? När ska vi i väst välja politiker som inte gör någon skillnad på en terrorist med muslimska eller judiska rötter? Fel är fel och Israels brott mot världssamfundets regler, är fel.

Vad är skillnaden på att terrorister mördar, eller att pirater kidnappar och stjäl och att en stat mördar och kidnappar?

Isrelisk militär stoppade Gazakonvojen – DN.se.

8 kommentarer

 1. Iris 31 maj 2010

  Det Israel håller på med är OFÖRSVARLIGT. Jag hoppas att de beslutande i världens länder får upp ögonen ur dimman och ser och tar avstånd från detta. Det är dags att vakna och att handla nu. Inshallah.

 2. Darius 31 maj 2010

  lyssna, länka din blogg till dn o sådant! puss

 3. Marco 31 maj 2010

  *************BREAKING NEWS*************
  ”Somalian pirates” ltd, accused Israeli defense of violating copyrights rules in fact, this operation is firstly invented by ”Somalian pirates” ltd engineers.

 4. Jerry 31 maj 2010

  Den israeliska försvarsmakten har ännu inte släppt ut filmklipp från bordningen. Men alla har brotom att vara experter på vad som har hänt….

  Enligt uppgifter i israelisk TV hade de humanitära aktivisterna även utrustat sig med molotov cocktails – fredsaktivister….

  Har alla redan glömt DARFUR konflikten?!
  Varför kommer inte en SHIP TO DARFUR?!

 5. Noor 31 maj 2010

  Som vanligt kommer inte ett skit hända ^^

 6. Bahlool 31 maj 2010

  Gjort det Darius men drunknar i att så många skrivit om ämnet..

 7. Bahlool 31 maj 2010

  Ja Jerry Schönbaum, du har rätt det är rätt att mörda människor som bordas på internationellt vatten och det är rätt att mörda människor som inte begått något som helst brott..och ja du har rätt, det är rätt att mörda människor som försvarar sig mot angrepp..suck? Undrar vad du hade tyckt om det varit judar som blev bordade? Eller har du glömt bort Exodus?

 8. Darius 31 maj 2010

  För det första så är det Israel som bryter mot lagarna glöm inte det ERA SMUTSIGA HUNDAR! Ni kommer brinna i helvettet för all ondska och ont ni har begått, det ska ni VETA! Det gäller även alla som utnyttjar Afrika, Asien och alla fattiga människor i världen för att unna sig med lyx! Eran tid kommer nog! VA SÅ SÄKRA era patetiska hundar, ingen jävla humanitet i kroppen. Ni bör fängslas för era brott mot oskyldiga människor! Livstidsfängelse för alla onda människor, speciellt de som uppmuntrar sådant blodbad och orättvisa. Ingen jävla skam i kroppen! Ni tror att ni är utvalda folket som står över andra människor? Vänta bara! Ni kommer aldrig bli förlåtna för sådant. Varken ni eller era skyddslingar av smutsiga orena onda människor som inte har något hjärta i kroppen. Bara tänker på sig själva och vill ha ännu mer! Tviii på er! Förbannar er i evighet era smutsiga onda, giriga egosit individer. Stjäl tjuveri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *