Press "Enter" to skip to content

Wahabi lärd stödjer Yazid och baktalar Hussain

En tid sedan blev det en större offensiv av wahabiterna mot Profetens familj, där de talade illa om Ali och Hussain, här ser man en högtstående lärd i Saudiarabien, wahabiternas kärnland, som menar att Hussain felade när han vägrade ge stöd och trohetslöfte till diktatorn Yazid ibn Muawiya. I vår bön, i våra förböner, i våra tankar, i Koranen, i haditherna, står det klart och tydligt att man ska be om välsignelser över Profeten och hans heliga familj.

Hussain bin Ali, Profetens barnbarn, sa klart, var aldrig en förtryckare och stöd aldrig ett förtryck. Hur kan man tycka att en man som går ut och vägrar ge sitt stöd till en tyrann, är fel ute? Wahabismen har aldrig haft någon som helst logik, jag förundras över att folk överhuvudtaget lyssnar på denna sekts irrläror.

Att älska Ahlul Bayt är vår plikt, påtalad i Koranen, hadith och av de största sunnitiska som shiitiska lärda…

8 Comments

 1. Noor
  Noor 20 april 2010

  Kanske en underlig sak av mig att säga, men kanske är wahhibismen en kvarleva av Yazid..? Jo jag vet vad och hur det började med denna sekt, men jag menar, tänkt.. Yazid & c/o som kämpade mot Profeten innefrån, vad gör inte dessa? Tänkt på det rätt många gånger, då de hyser så stor kärlek till Yazid och Profetens fiender, och ser Profetens Hushåll som kräk. De verkar ha större kärlek till Yazid än Profeten och Ahlul Bayt. Tänkt på det några gånger, hur de kommer runt det resonemanget faktiskt, att vara Yazids knähundar än idag, för att visa vilka sanna muslimer de är ^^

 2. Tasnim
  Tasnim 20 april 2010

  Vem sade det och varför? Jag ser inget som vanligt med lilla youtube, suck.. Vad heter videon, man kanske kan hitta den ngn annanstans?

 3. Bahlool
  Bahlool 20 april 2010

  Tasnim det här stod vid informationen. Han uttalade sig så här på teve en tid sedan men jag kunde inte hitta det, här kommer det..tyvärr tror jag inte det finns något bättre än youtube, hur hemskt det än är utan lol

  The attached video shows one such individual. He is Abdul Aziz Aal Al Sheikh, the grand Mufti of Saudi Arabia, and the direct grandson of Bin Abdul Wahhab, the founder of the Wahhabi religion which is responsible for every atrocity, and every act of terror around the world. The video also includes footage from people’s reaction to the comments and the utter outrage at the shrine of Imam Hussein in the holy city of Karbala and the historic speech by one of Iraq’s leading Shia scholars, Ayatollah Sayed Hadi Al Modarresi, in which he emphatically denounced the comments by the Wahhabi cleric and challenged him to reveal his true intentions during the Arba’een processions.

 4. Bahlool
  Bahlool 20 april 2010

  Deras avsky grundar sig i deras kärlek för en rätt omtvistad person som hette Ibn Tammiyya, och denne Ibn Tammiya var rätt glömd tills de återupplivade hans dumheter, som innebar att älska och vörda fienderna till Ahlul Bayt, de glömmer Koranen och Hadith..

 5. Bahlool
  Bahlool 20 april 2010

  Deras avsky grundar sig i deras kärlek för en rätt omtvistad person som hette Ibn Tammiyya, och denne Ibn Tammiya var rätt glömd tills de återupplivade hans dumheter, som innebar att älska och vörda fienderna till Ahlul Bayt, de glömmer Koranen och Hadith..

 6. Tasnim
  Tasnim 20 april 2010

  Noor, jag har aldrig stött pa muslimer som ser de fran Profetens hushall som “kräk”. Vad har du fatt det ifran?

 7. Tasnim
  Tasnim 20 april 2010

  Och nej, tyvärr finns det nog ingen “tube” bättre än youtube.. skulle vara halaltube da, hehe. Kan inte hela världen (eller de bloggar jag följer iallafall!) börja rota enbart pa metacafé istället? 😉

  Drömma kan man ju…

 8. Bahlool
  Bahlool 20 april 2010

  De uttalanden jag fått höra av Ibn Tammiya och hans anhängare visar att de tycker att Profetens hsuhåll är just det, kräk..Jag ska ta mig tid och skriva ner vad han sa syrran, så ser du..han säger å ena sidan att Rathia allah anhu och i samma andetag så säger han att han begick en synd genom att gå ut mot tyrannen Yazid.
  LIka lite som jag kan stödja djävulen och Allah lika lite som jag kan stödja Israel och Palestina lika lite som jag kan stödja Islam och Kristendomen samtidigt eller Islam och Ateismen, lika lite kan jag stödja både tyrannen och friheteskämpen. Man måste välja.
  Jag har inga problem med att folk gillar de tre första kaliferna, eller Hafsa eller Aisha men jag har stora stora problem med att man gillar Yazid eller Muawiya eller Hind eller Abu Sufiyan..salafiterna hyllar Muawiya och Yazid ändå finns inte en enda lärd i historien eller historiker som kallat Muawiya för en av de rashidun khulafaa..om han var en sådan bra sahaba, varför inte? Varför kan man inte sätta sig ner och verkligen säga, nej, denna man är ond, denna man är hemsk..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *