Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vad wahabiterna säger om Sahaba

Någon dag sedan skrev jag ett inlägg om vad shiiterna anser om Sahabas, hur man gav dem olika nivåer. Här kommer en liten youtubefilm, där sunniter, tar upp vad wahabiterna (de som gillar att kalla sig Ahlul sunnah we al Jamaa eller Salafiter) säger om Aisha, Uthman, Abdullah ibn Uthman, Fatima (dotter till Profeten Muhammed s.a.w) och Ali.

Jag har intalat mig själv att jag kan mycket om wahabiterna, men det jag fick se här, gav mig gåshud. Hur kan en muslim gå ner till den nivån dessa personer befinner sig på? De talar inte bara illa om kända sunnitiska representanter, människor som anses vara goda föredömen, nej de talar även illa om Profetens dotter Fatima, som de anklagar för hyckleri (ett stort brott att vara hycklare) och de anklagar Ali för makthunger och att han blev muslim som barn, och att han då inte räknades som muslim.

Ali var islams svärd. Han som var hjälten i alla större slag. Han som Profeten kallade min bror (på slutet kan man se hur wahabiten försöker antyda att fler kallades Profetens bröder, men något som tillbakavisas av en sunni lärd). Må Allah göra mig vän till Profeten och hans heliga familj och må  han göra mig fiende till Profeten och hans heliga familj.

Hatet mot shiaislam grundar sig alltså i deras hat för Ali och Fatima. Hatet för Ali och Fatima leder raka vägen till helvetet, det är jag så säker på, att det inte ens går att ifrågasätta.

När Ali inte blev efterträdare till Profeten, även efter att han hade utnämnt honom, så blev Abu Bakr kalif, ledare över muslimerna. Ali satt då hemma i 6 månader och avhöll sig från att bli involverad i den nya regimens förehavanden. Hade Ali velat ha makten, hade han startat inbördeskriget då, men han vägrade. Hade Ali velat ha makten, då hade han inte tackat nej flera gånger när människorna valde honom av fri vilja. Historia, särskilt den tidigt islamiska är så sjukt bisarr, så dold för massorna att det är vår plikt att ta reda på sanningen..Den wahabitiska fitnan, denna cancer som sprider sig i den muslimska kroppen, kan enbart bekämpas med kunskap.

6 kommentarer

 1. ammatollah 24 april 2010

  salam bror bahlool… Det ar en shia imam eller sheikh i denna videon, sa det ar inte konstigt att han pratar daligt om sunni och detta som han sager stammer inte ens,Det ar inte forsta gangen en shia pastar att sunni tror pa nagot som inte stammer.. Dessa sunni sheikher som han pratar om ar de storsta innom sunni och han far massa synder for att prata daligt om dessa, men ga in pa youtube och kolla pa denna videon dar en shia pastar att allah ar en poet…har du nat svar angaende detta..? Al Fali Shite scholar claims that ALLAH IS A POET!!! الفالي يزعم أن الله شاعر

  http://www.youtube.com/watch?v=qJ8IdTmeNyE&feature=related

 2. Linn 24 april 2010

  Salam oaliekom wa rahmatulahi wa barakatuhu broder!
  Det gör mig så otroligt ledsen att se att muslimer håller på så här mot varandra. Att vi delar in oss i olika grupper och pekar finger mot andra grupper att dem har fel!
  Man kan om man vill hitta hur många filmer som helst där knäppa muslimer som har olika inriktningar säger saker som inte alls stämmer. (jag vill bara påpeka att jag inte ens kollat på denna youtube film som du har lagt upp men jag anser inte att det behövs för det är inte hans uttalande som min kommentar handlar om). Sedan missbrukas dessa filmklipp för att klanka ner på olika grupper. Ja menar bara för att en sunnimuslim säger någonting betyder inte det att sunniislams syn är så, på samma sätt som att bara för att en shiamuslim säger någonting så betyder det inte att det är shiaislams syn.

  Salam

 3. Bahlool 24 april 2010

  Wasalam wal ra7ma wal baraka Vart pratar han illa om sunni? Vad han säger om Allah får stå för honom, finns gott om sunnis som shias som säger en massa dumheter ’:) Han gör i alla fall inte takfir på muslimer 😉

 4. Bahlool 24 april 2010

  wsalam linn, mkt bra sagt. Problemet är att det är ett krig som pågår, och det gäller för både grupper, wahabiter, sunniter, shiiter, och sufis att förklara hur de står och vart de står och även varna för de grupper de anser är på fel väg. För många har fallit för den wahabitiska fitnan och jag som förlorat 3 morbröder till wahabiters kulor, kan inte göra annat än fortsätta varna för dem. Ja du har rätt, finns många filmer och filmer kan vändas för och emot, men jag kan bara skriva och pbulicera det jag tror på och jag tror på att wahabiterna är av ondo..

 5. ammatollah 25 april 2010

  salam bror bahlool och Linn…Jag haller med er bada tva, men samtidigt om bahlool visar upp sana youtubeklipp och nar en shia muslim sager inte sa snalla saker om sunni, sa ar det inte konstigt att det ar kansligt for sunni och man blir arg. jag menar youtube ar full av olika klipp om olika saker och man kan hitta *daliga* saker om shia med tex denna shirk in shia books.. http://www.youtube.com/watch?v=-xtihRByCCM&feature=related kan du vara snall och kolla pa den bror bahlool och sen kommentera.. den ar 5 min lang…salam

 6. Bahlool 06 maj 2010

  amatollah finns mkt värre inlägg på nätet som angriper shiiterna..att en sunni känner sig förnärmad är hemskt, men det är inte shiiter som spränger upp sig i shia moskeer och marknade roch mördar tusentals, ja hundratusentals shiiter, för att de älskar Ahlul Bayt istället för några sahabas..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *