Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kirgizistan kontra Iran

Undantagstillstånd efter våldsamma strider i Kirgizistan – DN.se

Nu blossar demokratins vindar i lilla Kirgizistan, ett fattigt land som tillhörde det sovjetiska imperiet fram till för några år sedan. Det har då och då skett revolter där som lett till att demokrativänner tog makten och plötsligt blev diktatorer..

Låt oss strunta i historien och nutiden och framtiden för det här lilla landet, låt oss betänka det hyckleri som finns bland ”demokrativänner” i väst. Har någon här sett bilder på Kirgizistans Nedas? Ni vet den iranska tjejen som mördades på öppen gata i Iran?

Dagligen bombarderas och bombarderas vi av bilder, berättelser, tårdrypande ögonvittnesskildringar av den hemska situationen i Iran. Hur kvinnor, bögar, lesbiskor, hur knarkare, mördare och våldtäktsmän behandlas. Snyft, snyft.

Dagligen bombarderas och bombarderades vi av rapporter i tidningar, teve och på twitter. Bloggar och filmer, visade hur ett stackars frihetsälskande och demokratiönskande folk, led under den brutala religiösa ledningen. Nu ställer jag mig frågan, varför får vi inte se något liknande nu när det gäller Kirgizistan? Varför fördöms inte våldet där? Varför nämns inget om de kirgizier som dog och dör? Vart är alla bloggar, med bas i Israel och USA, som talar om den lille mannen och den lilla kvinnan som lider i det fattiga landet? Enkelt. Vare sig USA eller Israel är intresserade av att starta krig mot Kirgizistan. Vare sig USA eller Israel vill åt landets olja, eller ser någon fara med att Kirgizistan inte lyder.

Demokratin används enbart när man vill använda det för att förtrycka ett land. Demokrati, facebook, twitter och alla stora tidningar och nyhetsmedier går inte ut och stödjer någon grupp i Kirgizistan, för de har inte blivit tillsagda att göra så. Vart är alla kommunister och alla liberala och alla de som vill ha frihet åt all världens folk? I fallet med Iran hatas Iran och dess system för att det står emot västs attacker, i fallet med Kirgizistan så tänker man, who the fuck cares?

För var dag som går, föraktar jag denna hycklande och falska demokrati. För var dag som går blir jag mera trött på skitsnacket som förblindar och förmörkar människors tankar.

ps: Vad är det med alla självutnämnda experter? Igår sa en sådan expert på DN.se att nej, revolutionen kommer knappast lyckas, idag får man läsa att presidenten flytt landet och att rebellerna tagit över makten, en dag tog det att vinna, vart är denne expert nu då?

En kommentar

  1. Karl 08 april 2010

    Ohyggligt bra skrivet om USAs och Israels roll att skapa en krigsstämmning mot Iran.
    Hur många har det inte dött i demonstrationerna i igår i Kirgizstan? Jag hörde över 50, som sagt varför bombarderas vi inte av media av detta?
    Fortsätt med dina artiklar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.