Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fler lärda tar avstånd från wahabiterna

DN.se skriver om ett möte mellan lärda teologer i Turkiet, som representerar stater såsom Iran och Saudiarabien, dessa lärda har tagit avstånd från wahabiternas förgrundsgestalt Ibn Tamiyayya, en ”lärd” som på sin tid bekämpades och även kallades för en avfälling, för hans tolkning av islam.

Ända sedan Ibn Tamiyayyas tid har grupper stött och följt hans tolkning av islam, däribland de ökända salafiterna eller mera kända som wahabiterna. Dessa har skapat kaos i världen, några få gånger lyckades de spränga upp människor i väst, men för det mesta har muslimer fått lida under deras framfart. Denna hemska sekt skapades på 1800-talet, och har sedan dess använt sina oljepengar för att sprida sitt gift ibland den muslimska massan.

”Tolkning av fatwa fel” – DN.se.

10 kommentarer

 1. Emma 10 april 2010

  Det står inte någonstans i artiklen att de tar avstånd från Ibn tayymiyyah, utan det står däremot: ”De 15 muslimska företrädare som diskuterade Taymiyyahs fatwa samlades i just Mardin och sade att utlåtandet måste ses i sitt historiska sammanhang.”

  Ibn Tayymiyyah var rätt i sin tolkning och i sin fatwa på den tiden! Med det sagt kan man inte leva i historien, och att du ens kan utnyttja detta och förvrida det till att smutskasta en av de största lärda genom tiderna visar bara på hur lågt du sjunker…..

  Det är en stor synd att baktala andra människor, och såna som du vältrar sig bara i detta smutskastrandet. Men det skadar ingen utom dig själv, exakt som Allah,svt, har sagt i Koranen!

 2. Bahlool 10 april 2010

  Baktalar? Han kallades för kafir av sina samtida lärda..vi talar om en man som enbart ses som ett geni eller en stor man av wahabiterna..när du konverterade lämnade du all logik och all intelligens hemma eller?

 3. Musa 10 april 2010

  ”en av de största lärda genom tiderna” ,

  som tyckte att mordet på Umar ibn Saad var en större tragedi eller värre än mordet på Al hussayn(as).

  Det säger mkt om din stora förebild.

 4. Bahlool 10 april 2010

  hahahah har du källa till det där Musa?

 5. Musa 10 april 2010

  aaa,
  Minhaj Al sunnah 3:e Volymen , Andra upplagan tryckt 1991 sid 70. Andra upplagor av Minhaj Al Sunnah innehåller också detta men vet ej exakta sidan.
  Han skriver att Umar ibn Saad var ledare för gruppen som dödade al hussayn, trots att Umar ibn Saad gjorde fel och valde denna världen framför religionen, så är hans synd ändå ej större synd än mukhtars uppror för att ta revansh för al hussayn. Alltså var det mindre synd att döda al hussayn(as) än att döda al hussayns(as) mördare.

  Så mkt värdesätter Ibn taymiya hussayns(as) blod.
  Han skriver oxå att Imam Ali(as) krigade för makt och strävade endast efter makt o liknande, osv osv.

 6. Bahlool 10 april 2010

  loooooooooooooooooooooool
  Jävla hora, må han brinna i helvetet som sina företrädare Muawiya och YAzid..fan nu brinner jag igen!! grrrr VART ÄR WAHABITERNA NÄR MAN VILL DRÄMMA TILL DEM :p

 7. Musa 10 april 2010

  Dom har valt den vägen, hade vissa tidiga muslimer inte splittrat religionen skulle inte såna ideologier kunna få ngt genombrott idag, och Ahlulbayt(as) hade inte mördats…

 8. Emma 14 april 2010

  Bahlool: Vem kallades han kafir av? Inte var det några sunna lärda, utan det var sufister som inte ville sluta med sin avgudadyrkan, läs hans böcker istället så du skaffar dig lite kunskap!
  Och om ni verkligen är seriösa med er religion så råder jag er att LÄSA vad KORANEN säger! Sen kan ni tala om Islam.

 9. Bahlool 14 april 2010

  Emma den dagen jag lär mig något av dig är den dagen jag begravar mig själv..avgudadyrkan? Sluta ljuga om muslimer. Frukta Allah och frukta att sprida sådan fitna. Jag har läst nog med hans texter för att inse att han var ute och cyklar..en man som hyllar Amr ibn al Aas, Muawiya och Yazid kommer knappast få mig att ändra på något.
  Jag beklagar att du vill fortsätta i din okunnighet, men det är det vi får leva med…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *