Press "Enter" to skip to content

Barnamord

Al Jazeera English – Asia-Pacific – Dead babies found in China river.

1400 år sedan kom Profeten Muhammed (s.a.w) med ett budskap till araberna och världen; ett budskap som krävde ett slut på barnamorden som pågick över hela världen. Araberna hade seden att begrava flickor vid födseln, då man behövde krigare, äkta män som kunde slåss för sin stam och klan. Koranen ställer frågan, vad har detta oskyldiga barn begått för brott att förtjäna denna död?

Idag, så många århundraden senare, i humanismens och den moderna världens tidsålder, ser vi liknande tendenser i vissa länder. I Indien och Kina aborteras, olagligen, flickfoster då man föredrar pojkar, som är billigare vid giftermål och som för familjenamnet vidare. Nu har kinesiska myndigheter hittat 21 lik efter barn i en flod. Man fann uppgifter som tyder på att barnen kom hade dumpats av ett sjukhus och misstankar finns om att det just handlar om barn som är oönskade.

Jag finner det rätt intressant att man värderar ett liv beroende på ras eller kön. Hur befängt är det att en person är mindre värd, för att hon eller han föddes med fel färg eller mindre värd för att en person har ett visst kön.

Är det så befängt att tro och hoppas på domedagen så vi slipper denna orättvisa som sker i världen? I det ockuperade Palestina mördas palestinska barn med hjälp av arabiska stater. I Irak bombas barn när de är ute och leker eller är på väg till någon procession eller moské. I Afghanistan bombar USA talibanfästen, oberoende av ifall det finns barn och kvinnor där eller ej. Orättvisan, förtrycket och denna värld utan barmhärtighet, skrämmer mig och bevisar att vi människor inte har kommit långt från medeltidens tankesätt.

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *