Press "Enter" to skip to content

Rasismen och islamofobin i Australien

Jag har några vänner som jag lärde känna under min storhetstid i Australien, de lever sen många år i Australien och har själva berättat om rasismen och islamofobin i deras närområde. Här kommer ett litet 10 minuters reportage om samma symtom och samma attityd som vi får se här i Europa, där människor som är muslimer eller människor som är invandrare och är lite annorlunda, känner sig illa behandlade.

Filmen klargör det vi alla vet, okunskap, ignorans, ren och skär dumhet, har lett till att folk fruktar den andre, den lite annorlunda. Väl värd att se och som reportern säger, ”men vi som trodde att vi var toleranta?”

Undersökningen grundar sig i ett möte anordnat av några kändisar i Australien, där man möttes och kunde diskutera i smågrupper. Innan mötena så tyckte 32% av de tillfrågade att muslimer som kom till Australien gjorde landet sämre. Efter mötet var denna siffra ner på 7%. Samförstånd, diskussion och utbyte av erfarenheter och åsikter kan alltså leda till bättre förståelse för varandra. När folk tillfrågades före diskussionen om de trodde att terrorism grundade sig i konflikten mellan de olika kulturerna, så svarade 49% att det var så, efter mötet var denna siffra nere på 22%.

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *