Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Shiaproblem

Amnesty internationel om shias situation i Saudiarabien och andra länder där denna grupp är förtryckta. Inlägget skrevs 2009-04-06 så lite gammalt men vill rensa bland mina inlägg:

Saudiarabien

Om barnen jag skrev om, som var mellan 14 och 16 år gamla och som hållits i fängsligt förvar, utan att deras föräldrar eller släktingar fått möta eller tala med dem.

Pakistan

Om självmordsattacken, som begicks av deobandis (sunniriktning som är släkt med wahabismen) mot sunniter som ville fira Profetens födelsedag. I artikeln talar man även om de många mord på shias som begås av fanatiska wahabis.

Pakistan

Shiaområden är under blockad. Wahabiter och talibanerna har en blockad mot ett shiabebott område. Man mördar dem som man får tag i och alla leveranser av mat och medikamenter stoppas. 20-30 shias mördas på daglig basis.

4 kommentarer

 1. husse 18 mars 2010

  tycker synd om pakistanier, dom är en minoritet i deras land.
  vi är MAJORITET i vårat land o vi har varit förtryckta av grisätande män.

  iran borde öpnna gränsen även irak för alla shia, ditt man kan bo o söka fred!

 2. Bahlool 18 mars 2010

  iran tog emot miljoner afghaner och irakierk, shia som sunnis, och tror inte för många flyr till Irak 😛

 3. Mahdi 17 maj 2015

  Iran har aldrig that hand om shia afghaner, shia afghaner behandlas som slavar i iran och ingen säger nåt, jag SJ har bort där hela mitt liv, som slavar dem får inte gå till universitet dem får inte jobba med vad som helst, dem får inte äga en bil eller hus eller nåt liknande, till ex dem får ej jobba i ett kök, dem får inte köra bil, dem får inte bo där om dem inte har gröna kortet och varje år dem ger nya och den som tappar får aldrig en till och varje gång du förnyar de kostar 1,5 miljoner toman och för en afghan som har familj de e mycket pengar, shia afghaner har behandlats dåligt i tusen år bara på grund av att dem älskar ahlulbayt, ni bara ser den politiska ansikten från tvn medan de finns folk ni kan prata me och höra sanningen från dem

 4. Mahdi 17 maj 2015

  Tänk dem får även inte ha Aza för Bibi Fatimas son, dem får ibland även inte köpa bröd, vi e hazare och imam Alis shia, vi säger aldrig nåt om de för ahlulbayt, en kvinna sa i iran Irak krigen min son var martyrd dem begravande honom och allt men efter nårra år såg jag att på hans grav stog att den martyren har ej namn, för vad på grund av att han var en afghan, e inte de här zulm, är vi inte shia ju vi är men vi behandlas så bara på grund at vi e lite asiatiska, men räcker me att Allah profeten Mohammad och imam Ali accepterar oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.