Press "Enter" to skip to content

Khaiber för barn

Ett islams största segrar på Profeten Muhammeds tid, var slaget vid Khaiber. Judarna hade brutit sitt avtal med Muhammed (s.a.w) och allierat sig med islams fiender. Så man belägrade deras stora fästning, Khaiber. Där hade judarna förskansat sig och vecka in och vecka ut lyckades muslimerna inte besegra fienden. Efter 25 dagar frågade sade Profeten Muhammed (s.a.w) ”Imorgon kommer jag ge fanan till en man som är älskad av Allah och dennes Profet och som älskar Allah och dennes Profet.” Alla hoppades att det skulle vara de som skulle få fanan och som skulle få äran att anfalla fortet.

Nästa dag väntade alla vänner till Profeten på att få äran, men plötsligt frågade Profeten efter Ali. Man berättade för honom då att Ali led av en ögoninflammation och inte klarade av att närvara. Profeten (s.a.w) kallade på Ali, när Ali kom, bad Profeten en liten bön över Alis öga och lade lite saliv på ögat. Ali helades. Profeten sa då, gå fram oh Ali och vänd inte om. Ali gick några steg och hörde då Profeten (s.a.w) kalla på honom. Ali stannade till. Profeten sa: ”Oh Ali, varför har du ryggen vänd till mig”. Ali svarade, oh Profet, du bad mig gå fram utan att vända om. Profeten fick ett leende på läppen och sade åt Ali att gå vidare med sitt uppdrag.

Ali lyckades möta Marhab, Khaibers store krigare. Både presenterade sig själva med en dikt och när Ali lyckades döda Marhab, tog han tag i porten till fästningen och använde den som sköld. Efter slaget var över, lyckades inte ens 7 man att lyfta porten, så tung var den.

Här kommer lite tecknat för barnen om dessa slag, arabiskt tal med engelsk text:

Del1

Del 2

Del 3

Del 4

Del 5

Del 6

2 Comments

  1. Rasul
    Rasul 10 februari 2010

    Ya Ali!

  2. Rasul
    Rasul 10 februari 2010

    Ya Ali(a.s)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *