Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Pat Robertson och de 150 klantarna

Pat Robertson kallas av mina vänner i USA för en “kristen wahabi”. Mina vänner menar att denna person, som jag hört talas om i några år nu, inte är bara kristen, de menar också att det är inte sionister eller judar det är som “styr” världen och USAs politik, utan det är sådana här kristna wahabiter, människor som sprider hat mellan folk, som sprider mord och som skapar krig, allt i sin sjuka världsuppfattnings namn.

Här talar Bill Maher om att Pat  Robertson har en skola där han utbildar advokater, och att den rankas som en av de sämsta i USA, ändå har han lyckats få in 150 av de utexaminerade advokaterna till att komma in i Bushs administration. Så är det förunderligt att vi hade en klant till president i 8 år i USA?

Pat Robertson, islamofoben, homofoben, antifeministen (nej jag gillar inte hans uttalanden :P) kan ni läsa om här. Där står det så här:

2005 skapade han rubriker efter ett uttalande om att USA:s regering bör låta mörda Venezuelas vänsterpresident Hugo Chavez. Robertson har också kritiserats för ett antal anti-muslimska, anti-homosexuella och antifeministiska kommentarer.

Robertson har ofta använt föreställningen om ett kommande Harmagedon i sina tal och uttalanden. 1982 förutspådde han att domedagen skulle komma innan årets slut.[1] I januari 2007 menade han attGud berättat för honom om ett stort terroristdåd som skulle ske i USA under samma år.[2] Han är även författare till The New World Order, en konspirationsteoretisk bok som påstår att judiska bankirer,kommunisterfrimurarordenIlluminati och Satan m. fl. planerar att omkullkasta USA via Europa och FN.[3]

I januari 2006 sade han att den dödliga hjärnblödning som drabbat Israels premiärminister Ariel Sharon var Guds straff för att Sharon låtit “dela” Det Heliga Landet (han syftade framförallt på utrymningen av Gazaremsan). Efter att Israel som ett svar på detta uttalande hotat att utesluta Robertsons organisation från ett religiöst byggnadsprojekt (Galilee Christian Heritage Center) i Israel värt runt 50 miljoner amerikanska dollar, bad Robertson om ursäkt för sin kommentar i ett brev riktat till Sharons son Omri Sharon.

Efter 11 september-attackerna gästade Jerry Falwell Robertsons TV-program The 700 Club och skyllde attackerna på bland annat abortläkare, homosexuella och feminister, vilket Robertson tycktes hålla med om.[4]

Robertson har i sitt TV-program uttalat stöd för Charles Taylor, tidigare president i Liberia, anklagad för brott mot mänskligheten. Det har senare framkommit att Robertson investerat $8 miljoner i enguldgruva i Liberia.[5] Under folkmordet i Rwanda bad han i TV-programmet tittarna om donationer till sin välgörenhetsorganisation Operation Blessing, för att flyga flyktingar från Rwanda till Zaire. Enligt en utredning användes flygplanen för att skicka gruvutrustning till en gruva Robertson ägde i Zaire.[6]

Efter jordbävningen i Haiti 2010 sa han att den var ett straff för att Haiti ingått en pakt med djävulen för att bli fria från den franska kolonialmakten.[7]

2 kommentarer

  1. Lina 08 februari 2010

    hur gammal var du när du kom till sverige? var det inte svårt med en annan kultur älskar din blogg kram <3

  2. Bahlool 08 februari 2010

    Jag var 12 när jag kom hit och jo det var rätt svårt..men efter lite mobbning här och lite stryk där så lärde jag mig svenska rätt bra 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *