Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hedersmord = Islam?

Jag har i några år belyst frågan om hedersmord, något som Allahs sändebud kämpade hårt emot. På den tiden, på 600-talet, så begravde araberna sina flickbarn levande i sanden. Koranen och Muhammed talar om detta och varnar människorna för denna hemska handling. I dag ser vi i Kina och Indien en liknande syn på flickor, man aborterar bort fostren, man kastar syra på tjejer som inte vill gifta sig eller vill lyda, man värderar kvinnorna mindre än männen. Detta görs inte av islam. I Kina och i Indien har man en annan tro än islam, men vi ser inte islamofoberna ge buddhismen eller hinduismen skulden, utan man menar det är något avskyvärt som görs av några människor utan samvete eller moral.

Då och då försöker folk ge islam skulden för hedersmorden.

I dagarna uppmärksammar flera muslimska bloggare det fasansfulla fenomen som populärt kallas ”hedersmord”. Ytterligare anledning att skriva om detta är att nu har ännu ett makabert mord avslöjas i Turkiet, där en 16-arig tjej begravdes levande med bakbundna händer i familjens trädgard, därför att ”hon hade manliga bekanta”.

Detta brukar kopplas ihop med islam, trots att islam förbjuder detta med klara och tydliga förbud. Det finns ingen tvekan, det finns inget utrymme för godtyckliga tolkningar – det är helt enkelt förbjudet och punkt.

Innan islams inträde pa den arabiska halvön brukade familjefadern begrava den nyfödda flickan levande, eftersom det var en skam att ens fa en dotter. En man, en följeslagare av Profeten, berättade att han tagit sin dotter, ett par ar gammal till en brunn.. dottern älskade honom och var glad att fa följa med honom, men han ville göra sig av med henne för hon var en flicka. Han kastade ner henne i brunnen.. och detta var da, innan islam, helt normalt och socialt accepterat!

Om dessa bestialiska handlingar säger Koranen:

”Och de tilldelar Gud döttrar – Stor är Han i Sin härlighet – men åt sig väljer de vad de själva önskar. Då någon får höra den glada nyheten om en dotters födelse mörknar hans uppsyn och vreden kokar i honom; och han drar sig undan människorna i denna för honom dystra nyhet och han överväger om han skall behålla barnet trots förödmjukelsen och skammen eller begrava det i jorden. Hur vedervärdigt är inte deras sätt att tänka och döma? .” (Koranen 16:57-59)

Pa domedagen kommer de dödade barnen att fraga vad de gjort för att förtjäna ett sadant hemskt öde:

”…och den nyfödda som begravdes levande tillfrågas för viket brott hon miste livet.” (Koranen 81:8-9)

Och om att ta en annans liv:

”Av denna orsak förskrev Vi för Israels barn att om någon dödar en människa, som inte själv har dödat någon eller försökt störa ordningen på jorden och sprida sedesfördärv, skall det anses som om han hade dödat hela människosläktet och om någon räddar en människa skall det anses som om han hade räddat hela människosläktet”
(Koranen 5:32)

”Tag inte en annans liv – Gud har gjort det heligt …” (Koranen 17:33)

Det är klart och tydligt att mord inte är tillatet – inte för att behalla sin s.k ”heder”, eller av nagon annan anledning heller. Detta star utom allt tvivel och gar inte att ursäkta.
Som SANN beskyddare av kvinnans heder, star att läsa i Koranen om de som framför falska anklagelser mot kvinnor:

”Och de som anklagar ärbara kvinnor [för äktenskapsbrott] och sedan inte visar sig ha stöd av fyra vittnen, straffas med åttio piskrapp och skall i framtiden inte få avge vittnesmål; de har visat grovt trots mot Gud.” (Koranen 24:4)

”… De som [utan grund och utan att senare ångra sig] anklagar anständiga troende kvinnor som kan ha uppträtt oförsiktigt, [följs av Guds] fördömmelse i denna värld och i det kommande livet, och ett hårt straff väntar dem den dag då deras tungor och deras händer och fötter skall vittna emot dem om vad de gjorde.” (Koranen 24:23-24)

Det finns sannerligen ingen ursäkt alls för de som dödar sina barn:

”De som utan att förstå, i dårskap dödar sina barn har förlorat allt!” (Koranen 6:137)

Det man nu kan fraga sig är – vad far dessa människor att göra det hemska de gör? Vad far de att i generation efter generation, föra dessa barbariska seder vidare? Vad far de att bortse fran islams klara budskap?
Nog maste det väl finnas religiösa auktoriteter bland dessa människor. Vad gör de at saken? Eller är de kanske lika innästlade i denna ondska som de andra?
Det är varje människas ansvar att akta sina handlingar, att söka kunskap om islam och om vad som är rätt och fel. Samtidigt har de religiösa ledarna ett stort ansvar i det att undervisa befolkningen och leda dem pa rätt väg, att visa dem hur fel de gör! De kan inte sitta passiva i sadan ondska och vara nöjda med vad de gör. Tills detta upphör, är arbetet inte avslutat.
Gud har skapat oss med en vilja, han har skapat oss med förstand. Det är vad som skiljer oss fran djuren, som handlar av instinkt. Det finns ingen instinkt i oss som talar om oss att kallblodigt mörda vara barn, det är ren och skär ondska som far människor att tänka sadana tankar. En mördare är en mördare, enligt mig maste man vara en riktig psykopat för att kunna göra nagot sadant mot sin egen dotter eller son.

Ma Allah befria det muslimska samfundet fran sadana förtryckare och onda människor!

 

14 kommentarer

 1. Danosh 08 februari 2010

  ”Och de som anklagar ärbara kvinnor [för äktenskapsbrott] och sedan inte visar sig ha stöd av fyra vittnen, straffas med åttio piskrapp och skall i framtiden inte få avge vittnesmål; de har visat grovt trots mot Gud.” (Koranen 24:4)

  ”… De som [utan grund och utan att senare ångra sig] anklagar anständiga troende kvinnor som kan ha uppträtt oförsiktigt, [följs av Guds] fördömmelse i denna värld och i det kommande livet, och ett hårt straff väntar dem den dag då deras tungor och deras händer och fötter skall vittna emot dem om vad de gjorde.” (Koranen 24:23-24)
  ————————————————————–

  Kan du inte berätta vad som står i Koranen om de kvinnor som begått äktenskapsbrott eller ”uppträtt oförsiktigt”?
  Har för mig att det bestraffas med döden genom stening enligt Hadith och Sunna 😛

  Avslutar med en annan klassiker:

  ”Upplever ni uppror från kvinnornas sida, ska ni först tala till dem, sedan överge dem i sängen, sedan får ni slå dem” (Koranen 4:34).

 2. Bahlool 08 februari 2010

  Danosh att straffas enligt lagen av lagen är väl inte samma sak eller? Menar du det är samma sak när en person på bara misstanken tar lagen i sina egna händer och begraver sina barn? lol….bättre kan du 😉 Vad det gäller sista passagen så har väl även du läst förklaringen, att du inte kan eller vill ta till dig den är väl inte mitt problem..man måste vara villig att ta till sig av förklaringar, något du verkar inte vara

 3. Isabelle 10 februari 2010

  Det jag tycker är tråkigt, om man nu kan använda just det ordet gällande ”hedersmord”, är att de pojkar som utsätts för samma behandling som kvinnor/flickor försvinner i mediauppbådet. Varför är det mer viktigt att skriva om flickorna/kvinnorna men inte om pojkarna/männen?

 4. Bahlool 10 februari 2010

  jo det är sant Isabelle men jag tror att det är ett större problem med just flickor. vidare är det nog som med kvinnor som våldför sig på barn, jag tror det var en siffra på 10% av alla sådana fall begicks av kvinnor, men det hör man inte så mkt om. Det är väl ett av de där ”tabun” som folk försöker undvika att tänka på. Vidare lever man ju i tron att killar kan göra vad de vill och tjejer får inte..något som vekligen inte stämmer..

 5. s 13 november 2011

  Men av de kvinnor som begått äktenskapsbrott eller ”uppträtt oförsiktigt” går det väl att låsa in dem och ge dem en chans att göra så kallad tawba, eller har jag fel?

 6. Bahlool 13 november 2011

  no idea faktiskt, för i Koranen är det mkt om att gör man tawba så ska man förlåtas

 7. s 13 november 2011

  Jag menade om det kan vara ett alternativ för stening

 8. s 13 november 2011

  nä glöm det, tror inte för hur ska man veta att det är på riktigt att man ångrat?

 9. s 13 november 2011

  Det står att det går att ångra och liksom sköta sig sen och då kan mannen alltså blir det även okej att gifta sig med en ”gudfruktig” eller ”trogen” kvinna fast man syftar på mannen vet ej om det gäller samma sak för kvinnor. varför ska stening finnas i så fall vet jag inte..

 10. Bahlool 13 november 2011

  ja alla ångrar sig och sen begår de skit synder igen så är vi människor

 11. s 13 november 2011

  yepp, vet

 12. s 13 november 2011

  Samtidigt slutar inte gud förlåta så länge man själv inte slutar ångra sig

 13. kafir 26 april 2012

  finns ju en anledning varför just den svagaste gruppen av omskurna som sitter inne mest, pga hedersbrott. kurder är mellanösterns fattigaste folk,sen kommer pakistan i asien och här begås mest hedersmord på jorden. men jude eliten och sionisterna vägrar ta i detta ämnet! roten till detta är sönderskurna bröder och pappor pga judarnas gamla testamente!omskärelseproblematiken är ett judiskt prolem som ständigt tystas ner.
  samtidigt offras juan pela fatime maria mm mm.
  om llle bahlool ej går på djupet av frustration och den sexuella hierarkin och statusen då förvärrar du situationen likt idioten kurdo baksi i direktsändning!

 14. Bahlool 26 april 2012

  och vad är anledningen till att svenskar mördar barn och svenska kvinnor? lol..senaste trenden i finland är att man mördar sina barn och sina fruar lol..i tyskland mördar en kvinna sina barn men ingen klagar på att hon är white trash eller att hon är europee..så gå du på djupet med dessa brott sen kan vi snacka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *