Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

En liten del, en pytteliten del

I min familj undviker man att titta på filmer och program utan sensmoral eller som visar naket och våldsamt innehåll.

Berättelser med någon slags sensmoral och gott innehåll, på arabiska Ma3anee, är något som familjen föredrar . Här kommer en sådan berättelse:

Två tonåringar frågade sin far ifall de fick gå på bio och se en film som alla deras vänner hade sett, efter att ha läst olika recensioner om filmen vägrade pappan sina söner att se filmen. Men pappa då, varför då? Undrade pojkarna, det är ju en film som är godkänd för vår ålder. Pappan svarade att filmen innehåller nakenhet och uppvisar omoral som något acceptabelt beteende.

”Men pappa då, dessa delar är ju bara några få delar av filmen. Det är vad våra vänner talat om för oss. Filmen är två timmar lång och dessa scener är bara några få minuter av hela tiden. Filmen är baserad på en sann berättelse och godhet triumferar över det onda och det finns andra bra läxor i filmen, som mod och självuppoffring.”

Pappan vidhöll att han vägrade tillåta dem att se filmen. ”Ni får gärna stanna kvar hemma, bjuda in några av era vänner över och titta på en av de filmer med gott innehåll av dem filmer vi har här hemma, men ni får inte gå ut och se den filmen, slut på diskussionen!”

Killarna gick in i familjens vardagsrum och satte sig ner i soffan med en hög suck. Plötsligt hörde de sin far i köket, där han förberedde saker. De började lukta den goda lukten av sköna lukten av brownies. Den ene sa till den andre att pappa måste känna stor ånger och skuld och därför försöker han nu gottgöra oss med att laga god mat åt oss. Kanske kan vi övertala honom när han kommer hit med kakorna?

Killarna blev inte besvikna, snart dök deras pappa upp med varma härliga brownies, som han erbjöd sina barn. De tog varsin.

Fadern sa plötsligt, innan ni äter, vill jag tala om för er att jag älskar er jättemycket. Tonåringarna tittade på varandra med ett leende, de kände på sig att pappa höll på att mjukna. ”Det är därför jag gjort dessa brownies med de bästa ingredienserna. Jag gjorde dem från ingenting, de flesta av ingredienserna är organiska, det bästa mjölet, som är organiskt, de bästa frigående hönsäggen, den bästa organiska sockret. Finaste chokladen och vanillan. Brownies såg munvattnande ut, och killarna började bli trötta på sin fars långa tal.

”Men jag ska vara helt och hållet ärlig mot er. Det finns en ingrediens som jag lade till, som inte återfinns vanligtvis i brownies. Jag tog denna ingrediens från vår bakgård, men ni behöver inte vara oroliga, jag lade till bara en liten liten bit av denna ingrediens, delen är obetydlig så var inte oroliga och ta en bit och berätta vad ni tycker.” ”Pappa, kan du vara snäll och berätta vad denna mysteriösa del är som vi ska äta”? Varför, Den ingrediensen är en liten teskedsstor del, ni kommer inte ens känna av den.” Kom igen pappa, berätta för oss om denna ingrediens.

”Ingen fara, det är organiskt, som allt annat i kakorna” ”Men Pappa då??” Ok om ni insisterar. Svarade pappan, den sista ingrediensen är hundbajs.

Killarna lade brownies tillbaka på tallriken och började titta och lukta på sina fingrar. ”Pappa!! Varför gjorde du så där för, du har torterat oss med den goda lukten och sen har du lagat mat i över en halvtimme, och nu berättar du att du lade till hundbajs, vi kan inte äta de här brownisen”. Varför inte? Hundbajset är bara en liten pytteliten del i jämförelse med resten av ingredienserna. Det kommer inte att skada er, det har lagats rätt, ni kommer inte ens känna av det. Bara ät, ingen fara ni kommer inte smaka det.”

Nej Pappa, aldrig!

”Det är även anledningen till att jag inte kommer tillåta er att titta på filmen. Ni tål inte en liten bit bajs från hundar i era brownies, så varför ska ni tåla omoral i era filmer? Vi ber till Allah att han ska leda oss på den rätta vägen undan alla frestelser, så hur kan vi med gott samvete underhålla oss med något som kommer att ge syndfyllda bilder i våra sinnen och som kommer leda oss till frestelser även lång tid efter att vi sett dem?”

Det som var en frestelse bara några minuter sedan, blev plötsligt äckligt och omöjligt att förtära, bara för att det hade en uns av korruption och orenhet.


4 kommentarer

 1. Al-Ameri 01 februari 2010

  mannen dne här bereättelsen e grym asså!!!…den får en otänka :D…var fåru dina historier ifrån :P`?..eller har det hänt dig :P?

 2. Bahlool 01 februari 2010

  hahah nah det är berättelser jag hittar på nätet eller får mig tillsänd och sen översätter jag 😛

 3. LILO 01 februari 2010

  Haha så ball.

 4. Al-Ameri 02 februari 2010

  dem e grymma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *