Press "Enter" to skip to content

Hjälpa Haiti?? Fuck that!!

Vaknar till morgonbönen, och jag ser ett mejl från mejlinglistan jag är med på, där en muslim i Kanada, frågar vart han kan vända sig för att skicka pengar till en muslimsk organisation som kan hjälpa Haitis offer. Det var den tredje personen muslimen på en dag, som försöker eller som skickat pengar till Haiti.

Halva världen skickar pengar, mat och mediciner till Haiti, väst har planer på ett möte snart där man kommer samla pengar till att bygga upp Haiti, folk skickar miljoner från alla länder, ändå har vi muslimer som föredrar att skicka till Haiti, medan muslimer i Gaza, Irak och Afghanistan behöver deras hjälp.

Vi måste betänka att det inte är så vanligt med västlig hjälp till behövande muslimer och då tycker jag det är genant att man skickar pengar till ställen som redan får mycket hjälp från omvärlden.

Irakiska barn söker efter värdefulla saker bland soporna.

När Tsunamin drabbade Sydostasien, så gick vissa organisationer ut och uppmanade människorna att inte skicka mera pengar. När något år senare en stor katastrof drabbade det muslimska Pakistan, så hade men åratal senare, fortfarande inte fått nog med pengar för att hjälpa de drabbade. Spelade religionen någon roll i sammanhanget?

Fattiga i Gaza, ett Gaza som är ockuperat och inte får in de nödvändiga livsmedel och mediciner de så nödvändigtvis behöver.

Att hjälpa sina medmänniskor, oberoende av religion eller härkomst, är en stor dygd, att hjälpa de som redan får stor hjälp och stöd, medan människor som är en “närmare”, fortsätter lida, är genant, ovärdigt och rent ut sagt dumt.

Kan ju även tilläggas att många av de såkallade “hjälporganisationerna” har så dyra driftkostnader, att det inte är värt att skicka pengar till dem. Minns Röda Korsets högste chef, som hade en lön på över 1 miljon och en Jaguar till tjänstebil. Vill ni hjälpa behövande som ingen tänker på, som ingen bryr sig om, så står jag gladeligen till tjänst att förmedla pengar till föräldralösa i Irak, vars försörjare mördats av terrorister.

Irakiskt barn, utmärglad av svält och umbäranden.

Inte att förglömma den otroliga korruptionen i landet, där de styrande skor sig, som vanligt.

– Regeringen lurar oss. Det kommer miljontals dollar till Haiti, men vi får ingenting. De som styr landet är en grupp vänner som delar upp pengarna mellan sig, säger mekanikern Kassana-Jean Chilove som förlorat sin dotter i katastrofen.

Fick det här via mail nu:

Assalam/hej
Islamic Relief Sverige samlar in pengar till de hårt drabbade i Haiti. Nu kan du enkelt stödja vårt arbete!
SMS:a ordet IRH100 till numret 72970 så donerar du 100 kr. För att donera 50 kr skriv istället IRH50
Varje krona gör skillnad!
OBS! Fram till den 31.a januari är SMS-tjänsten avgiftsfri.
—————————-
Islamic Relief Sverige
Box 4334, 102 67  Stockholm
Tel: 08-58886550
PG: 118882-0
90-konto: 900 181-9

53 Comments

  1. pernilla
    pernilla 19 juni 2012

    wallah? okej.. ska göra det inshallah.

  2. pernilla
    pernilla 19 juni 2012

    tack för sidan:) nu vet jag var jag kommer sitta varje gång jag är vid datorn, funderar på å bli fadder å.. så tack för tipset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *