Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Den evige antisemiten – Lasse Wilhelmson

Antisemitism = Att vara fientlig mot judar eller judendomen, är ett begrepp som myntades på 1800 – talet. Brotten mot judarna har varit många genom årtusendena. Problemet är att det idag myntas om människor som bekämpar sionismen eller Israel, personer som stödjer Hizbollah eller Hamas.

Ordet har blivit urvattnat och används mot alla slags grupper och företeelser. En av de personer som anses vara antisemit, är Lasse  Wilhemson. Han har nu skrivit en bok, Är världen upp och ner?,  där han samlat olika artiklar och tankar. Jag gör här en kritisk analys av boken och hoppas det hjälper dem som är intresserade av personen ifråga, hans bok eller av Palestinafrågan.

Jag gillar tankarna i boken, jag märker inte av någon antisemitism, då Lasse själv är av judisk börd, så borde han bli kallad en ”självhatande” jude, om han vore det. Istället får vi möta en person som är i kontakt med andra judar och ickejudar, i deras kamp mot en orättfärdig och brutal regering. Ett problem jag har med boken är att det finns saker upptagna där, som vissa artiklar som han skrivit som svar på diskussioner i medievärlden, men där man inte kan se eller läsa början på diskussionen. Så det enda man får läsa är Lasses svar på dessa personer, det kan ha att göra med copyright, men man fattas några bitar.

Annars är det en rätt bra bok som innehåller inblick i artiklar, diskussioner och en människas evolvering av tankar och värderingar.

Lasse har öknamnet antisemit idag, men vill man vara brutal, rättvis och logisk, så kan man verkligen inte hitta något sådant.

På sida 80 står det:

Vad är då judisk makt? Ja inte sitter den i generna, i religionen, eller i varje enskild jude. Den sitter i judiska eller sionistiska intresseorganisationer.”

Det är så stor antisemit han är, han hävdar vidare att det är helt naturligt att man använder sig av sin makt för att främja sina intressen. Det gör kristna lobbygrupper i USA, det gör vapenlobbyn och det gör oljeindustrin, men just i fallet med den judiska proisraeliska lobbyn så stödjer man Israel, före USA. När man gör det så kan man bli en fara för staten USA.

Är det antisemitiskt? Knappast.

Vill ni beställa boken eller förstå vem denna person är, så gå till hans blogg.

Köp boken genom att betala 150 kr (inkl porto) till Lasse Wilhelmsons konto på Nordea, 32665132060, och ange hela ditt namn på meddelandet.  Skicka därefter ett mail till lassewilhelmson@bredband.net med ditt namn, postadress och telefonnummer, så får du boken hemskickad inom en vecka, från och med den 22 november 2009.  Om du vill ha fler än en bok, tala om det i ett mail så får du en prisuppgift och gör sedan som ovan.

2 kommentarer

 1. Mirhepo 08 januari 2010

  Ofta när jag råkar halka in någonstans som skiver om anti-semitism etc, så kommer jag att tänka på.

  År 164 så lessnade den polyteistiska staten Rom på judarna, och rev deras städer och landsförvisade alla från judeen. Efter det så har dom levt i exil och de kristna europeerna har kunnat ta ut sitt hat emot judar, för deras sk brott. Att det judiska folket dödade Jesus, den kristna profeten.

  Det är väl inte så konstigt att gamla kolonial makter inte erkänner sina tidigare misstag, och det lär ju knappast hända inom en snar framtid. Idag så kan ju england, frankrike, usa m.m. peka på det otäcka tyskland o ryssland som är dom som var brottslingarna under de sista 1900åren.

  Under historien så har england och frankrike varit de länder som varit ivrigast i sitt judehat o mord tidigare. Nu som tur är för dom, så kan dom skylla ifrån sig på andra som vanligt.

  Att judar idag har problem emot andra är kanske inte så konstigt, med tanke på hur dom har blivit behandlade.

  Sverige har ju med sin version av kristendomen (lutherdom) som utvecklades till protestanstisk (staten styrde kyrka) varit otroligt antisemitiska i 500 år. Samtidigt som dom har förföljt och mördat minoriteter som inte tycker som dom gör. Dom sista 200åren så har det utvecklats till en ”politisk ideologi”. Egentligen så är ju nazism en etnisk ideologi rent praktiskt. Man kan ju inte välja att vara fin-arier som är av herre folket.

  Jag kan bara gissa mig till hur många av mina släktingar som har dött i svensk reformen av oss samer. Samtidigt som dom har klassat oss som lägre form av liv, inte värdig att kallas för människa.

  Innan Svenskar klagar på andra samhällen (som Israel, eller Iran), så anser jag att dom borde städa upp hemma hos sig sjävla. EU o FN var på svenska myndigheter om att det kanske är dags att avslöjja sin historia för sina medborjare nu.

  Fortfarande så även om sverige kallas sig för secculariserat, så är svenska myndigheter misstänksamma och hatiska emot olikheter och andra religiösa uppfattningar. Tillsammans med många icke religiösa svenskar.

  Som svensk, om man totalt struntar i att sverige är en occupations o absolutiär makt faktor som tvingar på andra sitt sätt att leva, och deras religiösa tro under hot och tvång. Så anser jag att man inte kan klanka på andra.

  Jag kan förstå dessa muslimska sk terrorister, för någonstans när man har blivit jagad till en viss gräns så brister det. Men det säger ju inte att det är rätt heller. Alla borde ju egentligen ha möjlighet att välja hur dom själva vill leva, och driva sina nationer.

  Men oavsett om det är västerlänska politiska system, eller arabiska system, så fungerar dom inte efter mina värderingar. Jag tycker att båda har fel, men på samma gång så respekterar jag andras val att leva på.

  Min etniska grupp har levt i fred dom sista +9000 åren, utan krig och terror. Säkerligen pga vårat lilla antal. 100tusen, + några 100tusen till i 4 nationer som är okända ättlingar är ju inte mycket att starta en revolt med lol.

  Om muslimer och judar som söker förståelse och sympati ifrån ”svenskar” i 500 år till, så lär dom nog ändå inte få det. Skövla, hota, förstöra och mörda verkar dom vara experter på, så det lär nog inte förändras inom en snar framtid.

  Judehat i Europa är lika gammalt som den europeiska tideräkningen. Och Europa har ju varit livrädda för muslimer de sista 1300åren.

  Det är lustigt hur konservativa och bakåtsträvande man är på 2010 talet förfarande i mycket..

  Under mina 37 år på jorden, så har jag märkt att svenskar är snabba att kalla andra för öknamn, som rasist, nazist, fascist, anti-semit, genetiskt underlägsen, religiös fundamentalist etc så fort det passar dem själva.

  En svensk som klagar på nuvarande politiska system, är demokratisk opposition. Andra grupper som rör om i deras lilla värld är en terrorist eller anti-semit.

  Mvh

 2. NumeroUno 08 januari 2010

  Antisemitism används på precis samma sätt som islamofobi. Ett sätt att tysta försöka avfärda kritik genom att svartmåla sina meningsmotståndare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.