Press "Enter" to skip to content

En vit jul utan färgade

Italiens främlingsfientliga firar vit jul utan snö « Om världen.

Jag har då och då fått läsa om Italiens växande xenofobi, rädslan för invandrare. Nu har man gått så långt att man kallat en operation för en vit jul, en vit jul där ickevita, araber, svarta och gud vet vad för ”ickeeuropeer” söks upp och kastas ut ur landet. Några av rasisterans, och som vanligt menar de att de inte är rasister, är att ha bussar som skiljer mellan vita och ickevita. Man vill förbjuda ”främmande” mat, som kebab och listan kan göras lång.

Denna värld är besynnerlig, istället för att bli mera öppen, blir den mer tillsluten. Vad som är värst är att Italien är ett hopkok av olika kulturer och befolkningar, en italiensk vän till mig menar att man inte räknar italienare från södra delen av Italien, som italienare. Dessa har för mkt ”arabiskt” blod. Södra Italien var länge en högtutvecklad nation, där araberna styrde fram tills normanderna kom och byggde upp en civilisation som blandade de olika kulturerna.

När ska SD anamma denna ide? När ska vi se att jag inte får äta kebab eller att jag inte får vistas på vissa platser? Man hör ofta om fanatismen som ökar bland muslimerna i världen, men är inte denna fanatism, där vit hud eller europeeiskt utseende, ses som viktigast, värre?

Sextio år efter andra världskriget, har människan inte lärt sig ett dugg av sina misstag, jag förvånas över att en människa verkligen tror han är bättre än andra, för att han hade turen att födas i ett visst land eller av vissa föräldrar..suck

2 Comments

 1. M
  M 22 december 2009

  Aj det var juh inte bra, jag trodde Italien hade en annan syn när det gäller invandrare, de har ett viss hat eller förakt mot araber men det kan man förstå, det är just rädslan av muslimer och att araber tar över deras land det har jag fått höra av min italienska lärarinna men det var något nytt att dela landet som man gjorde förr i USA mellan svarta o vita det skrämmer, men samtidigt så upplever jag samma rasism här i Danmark, det är fullt med sådant särbehandling, man får har kebab som tur för det smakar gott, men annars så är alla lagar för Danska folket och jag menar då bara danska oavsett nationalitet så är du en invandrare,
  om en dansk slår en invandrar busschaufför, ja då får han böter som max eller kanske en vecka i häktet, detta om det någonsin väcks något åtal mot den danska personen, men på andra sidan så har en invandrar far som har slagit en dansk lärare (nu vet vi inte hur de menar med slagit honom för att media vänder och vrider på alla meningar och skappar den bild som passar de bäst) för att han har förolämpat hans dotter, ja nu har vi fått läsa om detta i alla tidningar, text tv.. och vad händer jo den här omänskliga invandrar mannen som slog läraren han ska häktas i 6 månader (enligt fadern) och man vet inte än om han ska utvisas så orättvisor och rasism finns över allt. Så Italien är nog bara en i en rad länder som är rädda för att se sig omkring och inse att vi inte längre bor i vårt instängda samhälle och tror att jorden är platt!!!! Vill man läsa mer om fadern så är det på danska http://nyhederne.tv2.dk/krimi/article.php/id-27293760.html . Men samtidigt ska man inte dra alla människor över en kam det finns såklart underbara människor här i Danmak som också ogillar dessa orättvisor! Sorry använder ordet invandrare som ska bytas ut mot utlänning, mn jag använder det ordet som man läser varje dag i Danmark 🙂

 2. Bahlool
  Bahlool 23 december 2009

  Japp M, Danmark har även fått mkt kritik av både FN och människorättsgrupper öfr sin behandling av icke danskar..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *