Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Att aga är rätt – Thoralf, SD och den moderna tiden

Pensionärsprotest utanför domstol | Inrikes | SvD.

Hörde och läste om en unge som hade förstört, trakasserat och varit respektlös mot en äldre herre som jobbade ideellt på Folkets Park. Måttet var rågat så den äldre herren gav ungen en örfil. Nu kommer han ställas till svars för detta, då det är fel att aga. För ofta, frågar man sig vart är föräldrarna, men vad ska föräldrarna göra? Jag är uppvuxen med en skamkänsla, ta din rätt, låt inte folk trampa på dig, men gör inget fel, behandla folk inte illa, visa respekt.

En föräldrar har inga som helst maktmedel mot barnen idag. Du kan hota dem med att de får utegångsförbud, men vad händer om de ändå går ut? Vad händer om du inte vill att de ska umgås med fel gäng? Vad händer om de börjar dricka och börjar ligga runt?

Jag äger en butik i en liten håla, och i hålan är jag vän med de flesta ungarna, många är fosterbarn, andra är barn som började röka när de var 12 eller 13 år gamla. De har på ett år legat med fler än jag i hela mitt liv. De dricker varje helg, minst en och två gånger. Bränder på bilar, förråd och källare hör till dagordningen. Sist brände man nupp 3 eller 4 bilar. Jag får reda på det mesta, men jag märker att även om föräldrarna vill fixa problemet, så går det inte, de kan inte göra något alls. Min lillebror drogs till sådana individer, det ledde till att familjen inte såg någon annan utväg än att flytta härifrån.

Vi kan sitta och tycka och tro att man inte får aga, inte får slå, men denna herre gjorde rätt. Enligt texten så kommer han kanske få betala 30 dagsböter. Samtidigt läser jag Thoralfs blogg, denna herre är SD-representant, hans hat för invandrare och muslimer har visat sig ofta på det mest patetiska sättet. Jag ombads förrut av Roger, att gå dit och diskutera, men insåg att man inte kan tala med dumma människor, det leder till att man själv blir fördummad.

Så här skriver Thoralf:

Så fort jag hörde om detta på radion och pensionärernas stöd till Ronald Fasth utanför Jönköpings Tingsrätt ställde jag mig frågan om denna 13-åring var svensk eller invandrare. Min intuition sa mig omgående att det måste vara en grabb med invandrarbakgrund. Hade de varit en svensk grabb hade föräldrarna insett att deras son gjort något tokigt och istället försökt klara ut det hela med dialog och bett denna pensionär om ursäkt och kanske till och med tackat honom för att han lärde deras son en läxa.

Nu handlade det istället om en invandrarfamilj vars söner aldrig, aldrig någonsin gör något fel! Utan det beror givetvis på det svenska samhället och att de blir kränkta och diskriminerade.

Faktum är, att jag då kan tala om för herren, att jag är uppvuxen här i Sverige, och jag har sett hur svenska ungdomar kallar sina föräldrar för saker, som skulle få mig mördad. De Är så oförskämda och så odrägliga, att jag varit tvungen att jaga några utanför min butik. När vi slängt ut några av dem, så kom de med sina bröder och med sina föräldrar och hotade oss, till den grad att vi var tvungna att ringa polisen, gissa vems sida dessa valde?

Skillnaden mellan mig och herr Thoralf, och resten av småfascisterna, är att jag inte ser det här som ett svenskt eller invandrar problem, utan det här handlar om att det är andra tider. Nu förtiden är föräldrarna maktlösa och deras hot tandlösa. I självaste Koranen står det: ”la taqula lahum uffan”, säg inte ens uff till dina föräldrar. Sucka inte ens. Sådan respekt ges till de äldre. Hadith efter hadith talar om att du ska vörda och respektera de svaga, de äldre, dina föräldrar osv. Att komma och hävda att han kände på sig att det var en invandrargrabb, visar hur dessa Sverigedemokrater tänker.

Frågan jag ställer mig är, vad hade Thoralf tyckt om det varit en muslimsk man som örfilat en svensk unge? Tror ni verkligen att han stött honom?

Några månader sedan läste jag om en invandrarfru, hon hade upptäckt att hennes son, 10 år gammal, stulit pengar. Vidare brukade han fly hemifrån. Till slut tröttnade hon. Hon gav honom en örfil. Örfilen kostade denna helsingborska, 6 månaders fängelse och böter och skadestånd till ungen. Om han i framtiden gör något fel, något dumt, kommer hon då att våga göra något? Knappast.
Varför kommer denna äldre herre att dömas till dagsböter, medan en invandrare dömdes till 6 månaders fängelse. Ska jag vända och vrida på det som Thoralf och hans gäng? Ska jag hävda att det har med rasism att göra?

En annan fråga som uppstår är, menar herr Thoralf att han stödjer att människor bryter mot lagen? Jag är för att man ska kunna ta tag i sina barn hårdare än vad lagen tillåter, men jag själv skulle inte göra det. Det är en åsikt jag företräder, inte ett beteende jag kommer använda mig av. Menar Thoralf att han stödjer ett brott? För att slå någon, hur dum och kaxig den personen än är, är olagligt i Sverige, O L A G L I G T!

Än en gång kan jag inte sluta undra vad han hade tyckt om det varit en ”främmande”, en invandrare, och då särskilt en muslim.

34 kommentarer

 1. Roger S. 19 december 2009

  Vad ylar anusslickaren om? Var det inte min gode kusinälskare som nitade en släkting för ett tag sedan? Du gillar våld lika mycket som du gillar ideen om att få dela dina säng med en 9 åring. Hyckla och ljuga är allt min stornäsade ”vän” kan ta sig till numera.

  Din andre peddovän talar om bjälken i ögat. Du kankse skulle lyssna på honom

 2. Feminix 19 december 2009

  Denna frustration och vanmakt som både du och jag och många andra känner kommer när människor med oförenliga kulturer, religioner och traditioner tvingas leva sida vid sida i samma land. Titta i alla länder med inbördeskrig! Varför uppstår inbördeskrig? Jo, två folk tävlar om vilken som ha härska och vilken som ska vara slav. Vi människor trivs bäst med folk som är lika oss själva. Konflikter i Sverige och Europa kommer nog tyvärr att öka. Vore det inte bättre för både svenskar och invandrare om vi inte tog in fler innan vi löst problemen med arbetslöshet och dålig integration?

 3. Feminix 19 december 2009

  Vad tror du? Vilka har rätt? De som säger att islam måste reformeras eller de som säger att muslimernas tolkning av islam måste moderniseras? Har kollat på Tariq Ramadans debatt med Ayaan Hirsi Ali? Vem tycker du har mest rätt?
  Kan islam moderiseras och demokratiseras? Eller är det väst som måste bli mer likt islam?

 4. Tasnim 19 december 2009

  Men det är väl fortfarande föräldrarnas ansvar att lära sina barn om basic saker som ”rätt” och ”fel”? Givetvis kan man inte strunta i sina barn och sedan ta till drastiska medel när barnen gör sana här fel, det handlar om uppfostran… Man kan inte lämpa över ansvaret pa dagis och skola och hoppas pa det bästa..
  Angaende att det maste vara invandrarbarn, alltsa vad korkat. Stökigast i var skola var svenskar, de stod för haschandet pa toan och misshandel av andra elever, medans klassens toppelever var invandrare. Sa det, sa! 😉

 5. Bahlool 19 december 2009

  Feminix försök säga det till någon som flyr för sitt liv, att han får dö av våldet i Somalia eller Irak, för du vet vi tror att det kan leda till konflikt. Jag har ingen k onflikt med mina svenska vänner, frågan är varför är det bara SD och grupper som Talibanerna, som utmålar en katastrof? att leva med varandra handlar om att anpassa sig. Du har väl en man, har inte du konflikter med honom? Har inte du konflikter med dina grannar? Dina släktingar? Dina vänner? Betyder det att ni inte kan leva tillsammans för ni har problem? SD och deras gelikar försöker förstora problematiken. Vi är inte på randen till krig, vi är inte heller så olika som man tror.
  I england har man tillstånd att aga sitt barn, det har man inte i Sverige, betyder det att kulturerna är för skilda? Ska man inte tillåta engelsmän in i landet?

  Vart ska man dra gränsen för vilken kultur som är för olik? Jag och du vet vad SD och du tror och tycker..ni ser Islam som faran..
  På frågan om modernitet och reform. Det finns inget svar på det, för islam är så komplex. Du har inte bara en sorts fundementalister eller en sorts islamister. Jag är shiamuslim och inom shia finns det saker som omtolkas på daglig basis, sen finns det saker som inte kan och får omtolkas. Det du vill är att islam förändras så att det bnlir försvagat som kristendomen blivit. Men ingen av er kräver att judendomen moderniseras eller omtolkas? Varför
  Jag har inte sett ofta att Ayaan hirsi haft rätt. Damen slogs sönder och samman av Tariq Ramadans logik 😛

 6. Bahlool 19 december 2009

  Ja Tasnim, problemet är ju att ungarna umgås oftare och längre med sina vänner, vänner som hjärnvättar dem. Ett arabiskt ordspråk lyder, den som umgås med ett folk i 40 dagar, blir en av dem. Här har vi föräldrar som jobbar hela dagen lång, ser sina barn kanske 2-3 timmar, medan barnen umgås med fel sorts vänner i skolan, och efter skolan. Så även god uppfostran kan bli korrumperat..

 7. Beck 19 december 2009

  I Sverige har vi bestämt att det ska vara förbjudet med aga då kan man väll inte försvara det. Det finns bara en funktion med aga och det är att barnen lär sig att det är rätt att slå andra. Barn som blir agade blir inte mer skötsamma än andra barn, kanske när de är i närheten av den som agar men när de är på ställen de vet att det inte är tillåtet med aga lever de ut mer. Jag har arbetat i en skola och de barn som agas är ofta de stökigaste barnen i skolan. De slår andra barn lättare osv. Finns även forskning som styrker detta, är utbildad i socialt arbete.

  Feminix: Men snälla det finns hur många länder som helst i världen där det funkar bra med många etniska och religiösa grupper. Gå inte på SD propaganda! Många av de mest framgångsrika länderna i världen har en lång historiska tradition av mångkultur. Om man kollar på Sverige så är ju problematiken inte så farlig egentligen, skillnaden är att massmedia skriver om förortsproblematiken mycket. När svenska barn bränner ner en äng i en småstad så skriver inte massmedia om det. Men är det ett litet gäng invandrare som bränner bilar så blir det en global nyhet.

  Det fanns många människor som såg igenom nazisternas propaganda, precis som det finns många som ser igenom SD retorik. Många anser att man inte kan jämföra SD och nazisterna men faktum är att det finns många likheter. För det första byggs både nazisterna och SD retorik på rädsla. Man ska även akta sig för att demonisera nazisterna, nazisterna hade inte tänkt att förinta människor från början. Man ville bara inte blanda människorna. Men hur skulle de lyckas bli av med judarna, romerna osv. Jo först stängde de i dem i jude-ghetton, när inte det fungerade så löste de problemet med andra medel. Men detta för att det inte fanns en annan utväg. Om SD skulle komma till makten så skulle de stå för samma problematik. När det visar sig att de inte kan kasta ut alla invandrare, vad ska de göra då? Hmm kanske förstärka kontrollerna i förorten, kanske bygga en mur, eller köra dem till Norrland? Efter detta då? Vad ska de göra med alla muslimer som de anser är Sveriges största hot? Inte skulle nazisterna komma till makten om deras senare metoder var kända för soldater, folket osv. Nä det var en process som ledde till en förintelse. Tror inte längre att många i SD sympatiserar med nazisterna men de kommer ställas inför en liknande problematik som nazisterna om de skulle komma till makten. Hur bekämpar man muslimerna, hur får man ett samhälle att bli homogent? Det går inte att trolla bort folk!

  Sedan måste man ju ställa sig frågande. Hur kommer det sig att inte muslimerna var ett stort problem för västvärlden innan 9/11. Allt började med en massiv propaganda från Bush och om inte man kan ställa sig kritisk till varför man fått en annan uppfattning sedan 9/11 så kanske det inte är så konstigt att man röstar på SD. Man har förmodligen svårt att se saker ur sitt sammanhang och man har förmodligen svårt att se liknelser historiskt sett.

 8. Bahlool 19 december 2009

  Beck går du till den där Rogers sida, så ser du att man säger precis det du skriver om, man vill få bort muslimerna..de ska tvingas omvända sig eller lfytta härifrån..och till slut kommer det leda till just vad du säger, samma problem som nazisterna fick, vad ska de göra med de här människorna de inte ville ha bland sig..

 9. Beck 19 december 2009

  Tror jag avstår sådana sidor. Mår inte bra av människor som känner hat. Går in och läser på SD sida ibland bara för att se vilken retorik de använder. Precis, vad ska de göra med människorna när de upptäcker att man inte kan skicka hem dom. Tror tyvärr inte de tänkt så långt och har de tänkt så långt så är det knappast något Jimmie Åkesson säger inför valet.

  Sedan tycker jag en annan sak är intressant. De säger att mångfald inte fungerar men hur många multikulturella samhällen som eftersträvat en homogen grupp har fungerat historiskt sett. Inte ett enda!

 10. Bahlool 19 december 2009

  Det är ju det, genom historie3n har man sett att man behöver nya impulser och nytt blod, jag menar vart ska man dra gränsen, jimmy tyckte inte ens Niyamko Sabuni var svensk, varför, kunde han inte svara på..och här har vi alltså en dam som försöker med nästan lika hårda regler om SD lol

 11. Beck 19 december 2009

  hehe känns som Nyamko är mer svensk än mig trots att jag enligt någon släktforskare är släkt med Bonde-ätten. Finns inget som är svenskt. Kanske att man är vit, men å andra sidan har jag mer gemensamt med många av mina iranska vänner än folk jag möter på mitt arbete. Vet inte vad svenskhet innebär längre, min iranske vän älskar att vara ute i den svenska skogen och plocka svamp, äter svensk husmanskost och diggar svenska visor. Dessutom har han förmodligen ett bättre ordförråd än Jimmie Åkesson och pratar bättre svenska än mig. Kanske blir han osvensk av att han även diggar iransk mat och delar av den iranska kulturen. Skulle Jimmie Åkesson prata med honom i telefon skulle han säkert tro att han var svensk.

 12. Bahlool 19 december 2009

  har samma problem här beck, jag hade bättre ordförråd än de flesta i min klass,men det var jag som kallades blatte 😉 Folk förstår inte att kulturer förändras, samhällen förändras, moral och etik likaså. Det de kallar för svenskt var osvenskt bara 40-50 år sedan. 100 år sedan hade man slöja på sig och var underdånig. Hur svenskt är pizza? Ändå är det del av svenskens matvanor nu..eller alla ord, mina svenska vänner säger shoo oftare än vad jag gör 😛

 13. Bahlool 19 december 2009

  Jag bojkottar jinge lol, men han är duktig på att skriva jinge och det är ju det man försökt få folk att förstå, att man bytt ett offer mot ett annat. Jag har även talat med judar som även de känner igen sig nu, de har sett hur de och deras föräldrar behandlades förrut och att det nya offret är muslimen. Problemet är att det finns judar som stödjer Israel och i deras stöd för Israel stödjer de islamofobin. Frågan är vad händer om muslimerna verkligen försvinner..vem ska man då skylla på? Vem är fienden då?

 14. Beck 19 december 2009

  Jag tror problemet är att de är föraktfulla som människor. De kommer alltid hitta saker att rikta sitt förakt mot. Detta ligger hos dem och inte hos någon annan. Synd bara att andra får lida på grund av detta.

 15. Feminix 19 december 2009

  Bahlool! Kan islam bli en opolitisk, religion? Kan islam reformeras och avskaffa kroppsstraffen? Har Tariq Ramadan rätt eller fel?
  Vilket land har den ideala formen av islam enligt dig? Blir Sverige bättre om vi svenskar anpassar oss till islam?
  Är fri invandring bra för dem som redan är här?

 16. Bahlool 19 december 2009

  Jag har bara lyssnat kort på Tariq Ramadan, hans tolkningar är hans egna. Nope kroppsstraff kan inte avskaffas, men USA har dödsstraff, inte är de mindre västerländska för det..vi har runt 40% av Sveriges befolkning som stödjer dödsstraff, betyder det att de är mindre svenskar för det? Finns inget land som har den ideala formen av islam. Den islamiska staten är en utopi, en utopi som fanns under Muhammeds och Alis styre. Du kunde låta dina värdesaker vara ute, utan att någon rörde dem. Sverige blir bättre om man tar till sig mera av islam, hur mkt vet jag inte, men jag tror knappast att det blir sämre med att folk inte är lika sexbesatta, lika giriga, lika stressade. Materialismen är kanske ett plus enligt dig, men det är det inte enligt mig. Vi har barn som är ute till kl 4 och 5, när de borde vara hemma och sova. Jag har haft svenska ungddomar som praktiserade hos mig i över 4 år, till slut tröttnade, för varje år var de latare än året innan. Fri invandring är knappast bra för någon, men det är inte det som är diskussionen eller? Svenskarna är navia, de tror att allt är fri invadnring eller ingen invandring, så är det inte. Hårdare krav på de som kommer hit, ja gärna, hårdare regler för alla, ja gärna, men ändå ska medmänskligheten vara kvar. Vi har många som lurar systemet, inte bara invandrare..du och andra som avskyr islam verkar tro att det är ok att någon ljuger och bedrar, så länge han är vit och ”ursvensk” 😛

 17. Beck 19 december 2009

  Men sedan måste man ju se att vi lever i en demokrati och så länge en ytterst liten minoritet vill ha sharialagar så kommer det aldrig bli sådana lagar. Det är ju till och med en liten minoritet av de som kommer från muslimska länder som vill ha den typen av lagar. Men dock ska sägas att när muslimer går ut och säger att de vill införa muslimsk lag i Sverige så kan inte SD få större hjälp. SD behöver knappt föra en valkampanj eftersom dessa muslimer sköter det så bra åt dem. Bahlool, jag tror du förstått att jag är en ganska tolerant människa och är för ett multikulturellt samhälle och jag hoppas du förstår att det finns en problematik med den typen av lagar i ett svensk samhälle och att man inte kan försöka proklamera för dem.

 18. Bahlool 19 december 2009

  Delvis håller jag med dig, men samtidigt, man lever i en demokrati, som du ju säger, och då ska man ha rätten att proklamera för de vad man vill, sen om folk vill acceptera det, om folk vill rösta på folk som vill införa sådana lagar, det är upp till dem. Sharilagarna är så olika från land till land och från islamisk lagskola till lagskola, att de aldrig kommmer tillämpas i Sverige, men folk är så okunniga om frågan, däribland muslimerna, att alla får hicka när de får höra sharia eller ”stympningsstraff”. Även länder som Iran har tagit bort lagar som tex stening mm..
  När Mahmoud Al Debe gick ut och menade att man ska ha sharialagar i Sverige, blev det ett stort rabalder, men det var hans åsikt, som han gärna får ha. Jag vill ha hårdare lagar, det betyder inte att jag är representativ för islam, muslimerna eller någon annan än mig själv. Man ska kunna föra en dialog och en diskussion om andra lagar, andra förordningar osv..
  Jag menar tittar vi på EU, så ser vi att många lagar där strider mot vad svenskarna är vana vid, ändå tas de över huvudet på det svenska folket..jag hör inte någon få fler röster för det 😛

 19. Beck 19 december 2009

  Ok så du menar att man kan välja de lagar som passar ett specifikt land? När jag tänker på folk som vill införa sharialagar så är min tanke att de är så fundamentalistiska att de vill tillämpa lagen rakt av. Tror du inte att de flesta som vill införa dessa lagar är så pass fundamentalistiska så att de tar allt i lagen med hull och hår, alltså att de köper hela paketet? Jag kanske bara är okunnig beträffande detta eller har fördomar, det är möjligt. Men måste ändå säga att det rimmar tämligen dåligt att införa så ålderdomliga lagar i ett modernt samhälle. Personligen tycker jag till och med att USA är väl extrema med deras dödsstraff. Jag skulle inte vilja införa de lagar vi hade i Sverige för 1000 år sedan i något samhälle, det skulle ju vara absurt.

 20. Bahlool 20 december 2009

  Sharialagarna:
  Sharialagarna avhandlar alla lagar, ekonomiska, sociala och brottsbalkan, den såkallade hududlagen. Sharialagarna är alltså allt som tex hur du ska bemöta folk, slaktlagarna, handelslagarna osv osv osv..
  Enligt Makaram Shirazi, en av SHiaislams högsta jurister, så krävs det att 36 punkter ska fullbordas, för att någon ska straffas med att bli av med handen, om en enda punkt inte stämmer, så kan man inte döma personen till det straffet..sen ska du jämföra det med de idioter som dömer oskyldiga till döden för att de blivit våldtagna mm..så skillnaden i tolkning och tillämpning av lagen, är många

 21. Bahlool 20 december 2009

  klart det är en version av sharia, som jag förklarat, olika tolkningar och olika synsätt..men shiaislams synvinkel är rätt enkel:
  1. Du behöver en jurist, att vara kommandör, eller soldat eller ta lagen i egna händer räcker inte.
  2. För att anklagas för otrohet eller otukt, behövs det 4 vittnen…tror knappast att det är lätt att ha 4 vittnen till att du har sexuellt umgänge..
  3. Talibanerna och lagen..vi talar om en av den dummaste och mest sjuka grupperna som trätt fram bland muslimerna. Att ta dem som företrädare för sharia är som att ta nazisterna som företrädare för europeerna..

 22. Beck 20 december 2009

  Nä visst talibanerna är inte det bästa exemplet såklart. Men om man tillåter piskstraff osv fast under mer ordnade former med en rättsprövning innan så känns det ändå sjukt. Det osar 1200-tal!

 23. Beck 20 december 2009

  Du förresten till en annan sak. Jag har köpt Koranen för jag vill sätta mig in lite mer i religionen. Men den är minst sagt tung att läsa, har du några tips på hur man kan utforska islam på ett något enklare sätt?

 24. Bahlool 20 december 2009

  det är svårt att läsa Koranen och ta till sig sakerna mm, jag brukar leta upp de saker som jag är intresserad av, vad är det du vill utforska? bästa sidan jag känner till och som jag själv besöker minst 1 gång om dagen
  http://www.al-islam.org/
  Den belyser alla aspekter av islam, från shia till sunni, till jämförelser, böcker skrivna om väst, religion, debatt, tro mm
  http://www.al-islam.org//quran det brukar jag använda för att jämföra (finns 3 koranversioner och så har man en tafsir, en förklaring)

 25. Beck 20 december 2009

  Vet inte egentligen vad jag vill utforska. Mest att det är så mycket rabalder om islam nu för tiden och om man inte kan så mycket om koranen så är det egentligen svårt att uttala sig. Bättre att bilda sin egna uppfattning än att försöka förlita sig på de som hörs i debatten. Har i ärlighetens namn inte ens läst bibeln så det skulle vara intressant att se på likheter och olikheter osv.

 26. Bahlool 20 december 2009

  Jag har biblen hemma och har läst den, gick i såna bibeltimmar..Koranen har jag inte läst själv helt och hållet, utan jag läser på Ramadan så mkt jag kan och annars är det mest att jag läser suror och verser som jag vill disktuera eller veta mera om. Vad folk säger om Koranen är för det mesta osant, kan ju förklara att över Koranen finns en tafsir, en förklaring/tolkning, som är på 20 band..att jag som lekman ska förstå Koranen helt ochhållet funkar inte, därför finner jag det kul när islamofober hävdar att de läst Koranen och vet bäst..Vad man behöver veta är att islam har många olika tolkningar, vissa tolkningar stöds av alla eller nästan alla muslimer, men många tolkningar tolkas olika från grupp till grupp och även i de olika grupperna tolkas de olikt.

 27. Beck 20 december 2009

  Jaså du har läst bibeln, ja den är väll lite enklare att förstå. Men de saker som muslimerna grundar sin tro på, finns allt i koranen? Eller är det verser och så utöver koranen? Jag har för mig att vissa har pratat om andra berättelser som inte ingår i koranen men som ändå muslimerna läser.

  Apropå islamofober , klart de säkert har vissa poänger i vissa saker. Men de plockar ju ut saker ur texter som passar deras tes om vad islam är. Det är ju så de gör med allting, alla negativa saker med invandring lyfter de upp och allt positivt ignorerar dom. Då blir ju det ensidigt såklart och givetvis en orättvis bild. Skulle man t.ex. plocka ut alla mina negativa egenskaper som människa och ignorera de positiva egenskaperna så skulle jag förmodligen vara en ganska hemsk människa.

 28. Bahlool 20 december 2009

  Det är hadith isåfall, men Koranen går före. Hadith finns det hundratusentals av och vissa godkänns av vissa grupper andra inte.

 29. Beck 20 december 2009

  Ok tack för hjälpen!

 30. Olbap 14 januari 2010

  Haditherna Sahih Bukhari och Sahih Muslim är de allra viktigaste och står i paritet med koranen när det gäller den muslimske profeten Muhammeds ord, det vet du med Bahlool, dessa två Hadithsamlingar respekteras lika mycket av sunni/shia. Läsning av dessa två Hadithsamlingar gör en mörkrädd, att drygt en miljard muslimer låter sina liv guidas av våldsförhärligande och misogyni sida upp och sida ner.

 31. timpunkto 14 januari 2010

  Jadu precis som om du är smart?
  Bahloo ? Är det björnen i Djungelboken?
  Diskutera med er gör man inte man slår ner er istället

 32. Bahlool 14 januari 2010

  Smartare än dig alla dagar tim..jag förstår att du inte vill inse det det, men inte mitt problem 😉
  När du vill slå till mig, säg bara till, vi kan träffas fegis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *