Press "Enter" to skip to content

Ashura del 7 – Eftertanke

Dessa dagar är fylld av eftertanke. Muslimerna borde inte oroa sig över att vi är förtryckta eller ockuperade, men hellre borde vi oroa oss över att vi har många som efterliknar Yazid, men vi har ingen Hussain. Ingen räddare, ingen försvarare av tron. När vi ser hur muslimer vänder bort sina blickar från de förtryckta, de hungriga, de svaga, de förföljda, då inser vi, att det är de här dagarna som borde ge oss politisk styrka.

Under Ramadan, får vi tänka efter över de fattiga och de hungriga. Under Muharram borde vi tänka över dem som förtrycks. Att man förtrycks av ickemuslimer, är en sak, att man förtrycks av “muslimer” är det som är värst. Yazid sägs ha varit muslim. Saudiarabiens ledare, Egyptens ledare. Kungen i Jordanien och alla små sheikher, som simmar i pengar; dessa som säljer ut sina folk, sin religion till USA och dessa som inte vet eller kan tro att de kommer stå till svars för sina handlingar.

Yazid anföll de heliga städerna med sina katapulter och mördade tusentals. Idag har vi dock korrumperade söner till Yazid som kontrollerar de heliga städerna och som manipulerar muslimerna till att bekämpa varandra. När hizbollah stred mot Israel 2006, så förklarade dessa korrupta ledare, att man inte fick hjälpa dessa muslimer, muslimer som slogs mot en terrorstat som Israel.

Eftertanke

När Hussain reste till Irak, från dagens Saudiarabien, så var det på förfrågan av “shiiterna” i Irak. De gamla soldaterna, som hade kämpat för det islamiska riket, hade bosatt sig i området. 18000 svärd väntade, sade man. 18000 män redo att kämpa för islam. Hussain skrev tillbaka, att han inte trodde dem och att de kommer svika honom såsom de svek Ali, hans far, och Hassan, hans bror, före honom. Ändå kände han till sitt öde. Profeten hade talat om vad som skulle hända.

När en man kom till Hussain och sade: “Oh Profetens son, jag är en av dina shias.” Hussain svarade då: “Frukta Allah och gör inte såna anspråk, Den Allsmäktige kommer säga till dig, “Du ljög när du hävdade detta”. Sannerligen är våra shias de som är fria från alla slags lurendrejeri, otukt, hat, dåliga tankar och korruption. Ifall du inte är en sådan person, säg då “Jag är en av dina beundrare och supportrar”.

Vi kallar oss muslimer, vi hävdar att vi är troende. Det gäller att vi reflekterar över oss själva, över våra handlingar och över vår omvärld. Den heliga Koranen kräver av oss att tänka efter, att fundera, att reflektera och att meditera. Allah säger i den heliga boken:


What, do they not meditate in the Quran? …. (4:82)

What do they not meditate in the Quran? Or is it that there are locks upon their hearts? (47:24)

A Book We have sent down to thee, blessed, that men of understanding may ponder its verses and so remember. (38:29)

Vidare uppmanar Koranen att man ska efterlikna den heliga Profeten:

You have a good example in God’s Messenger for whosoever hopes for God and the Last Day, and remembers God oft. (33:21)

Idag ser vi att den muslimska nationen är i en situation lik den situationen som islam befann sig i under Yazids styre. Många av de muslimska staterna är styrda av icke muslimer öppet eller mindre öppet. Imam Ali utfärdade en profetia:

“Det skall komma en tid, där inget kvarstår av Koranen förutom dess papper, och inget av islam förutom dess namn. Under den tiden kommer moskéerna kommer vara fina byggnader men tomma på ledning. De som stannar i dem och de som besöker dem kommer vara de värsta av de värsta på jorden. Från dem kommer kaos att skapas och allt som är fel kommer vända sig till dem. Ifall någon håller sig borta från dem, så kommer de att lura honom tillbaka, och ifall någon är osäker, så kommer de knuffa honom till den.

I korthet förklarar Imamen att det skall komma en tid av ignorans, där grupper (som tex talibanerna och wahabiterna) styr i moskéerna men att dessa är tomma på sann islam. Man ser hur fina moskéer som byggs av olika kungar, och de kallar på folk att gå dit och be, men utan kunskap, utan ledning, utan innehåll.

Tittar man på min blogg, så ser man att det är både judiska fascister och islamofober som kommer hit för att vända bort våra ögon från målet, från innehållet. Inget av vad de säger bär något som helst logik i sig. En jude retar sig på att jag skriver om Israels terror och kallar det för rasism, samtidigt hyllar han judendomens tro på ett utvalt folk som ska styra över andra. Han stödjer Israel och han klagar på rasism, när han själv visar rasism och stödjer rasism. Intelligensen hos fienderna till islam har aldrig varit stor eller utvecklad. Det gäller för oss att inse, att islam är sanningen, rättvisan och den rätta vägen. Det gäller för oss att förstå varför Muhammed led, varför Ali slogs, varför Hussain dog.

Islam, den perfekta religionen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *