Press "Enter" to skip to content

Ännu en krigsherre får Nobels Fredspris

“Jag har ingen lösning på krigets problem” – DN.se.

Inget nytt i den korrumperade maktelitens salar, ännu en krigsherre har fått Nobels Fredspris, ett pris som urvattnats genom tiden. Andra krigshetsare som haft mycket blod på sina händer och som fått Nobels Fredspris är Arafat, Perez och Rabin, tre krigshetsare som än idag bär skulden för de massmord som sker i Palestinas och Israels namn. En av dessa var ansvarig för att Israel skaffade sig kärnvapen. En annan krigshetsare är Kissinger, en utrikesminister för USA, som anses vara en av de med mest blod på sina händer under 1900-talet, än idag är han jagad av vissa sydamerikanska stater för sin inblandning i de krig och det våld som begicks i demokratins namn på 60-70talen i Sydamerika.

Alfred Nobel vänder sig nog i graven när han tänker på vilka personer som fått hans pris. Ett pris som inte ges till dem som kämpar för fred, utan ges till dem som tillvaratar de styrandes ställning. Obama? En fredsälskare? En fredsstiftare? Knappast. Fler soldater på väg till Afghanistan, fler som kommer döda och dödas, fler som kommer lida på grund av Obama, fler som kommer räknas till den lista på tusentals civila offer, som redan offrat sina liv, för Obama och för Nobels Fredspris.

Enligt Alfred Nobels testamente som lyder så här:

hafva gjort menskligheten den största nytta” och att en femtedel tilldelas den person som “som har verkat mest eller best för folkens förbrödrande och afskaffande eller minskning af stående arméer samt bildande och spridande af fredskongresser

Har Obama gjort så mycket för mänskligheten? Vilken nytta har han gjort? På vilket sätt har han ökat förbrödrandet? Hur har han minskat arméer? Hans stöd för Israel och för en korrumperad Irakisk och Afghansk regering, visar klart och tydligt att man inte läst Nobels testamente så noggrant.

En sak har Obama rätt i, ibland måste man ta till våld för att bekämpa det onda, men även då ska man inte få något fredspris..

4 Comments

 1. Hussein al-Faham
  Hussein al-Faham 10 december 2009

  En konstig sak verkligen!

  Jag fattar inte varför han har fått Nobels Fredspris! Jag fattar inte vad han har gjort för att få det priset?

  Ja, i alla fall,prisets pengar kommer att understödja freden i världen! Hur då? Genom att öka antal soldater i Afghanistan!!

 2. Bahlool
  Bahlool 10 december 2009

  lol ja hussein, han har själv erkänt att han inte gjort ett skit…

 3. Jonas Franzen
  Jonas Franzen 11 december 2009

  Jag tycker vi kan ge nobelpriset i litteratur till honom också. Vem vet, han kanske skriver en bra bok i framtiden… xD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *