Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Judar tar över Al Jazeera

Haim Saban, jag känner igen namnet från showen The Power Rangers och de serier som kom efter Power Rangers. Nu vill den egyptiskt födde juden Haim Saban, ta över Al Jazeera, för 5 miljarder US-dollar. Tanken är att han ska få en fot i företaget och få runt 50% av företaget. Ett företag som haft finansiella problem.

Al Jazeera är kända för att visa en mer positiv bild av araberna och den muslimska världen. De har även publicerat stor kritik mot arabiska regeringar i mellanöstern, förutom mot Qatars regering, en regering som äger kanalen. Några år tidigare försökte han ta över företaget också men det blev inte av.

Haim Saban är känd för att stödja högerregeringen i Israel och vill med all säkerhet ta över företaget så han kan sända en mer positiv bild av Israels terrorregering.

Vart är oljepengarna nu? Borde inte de rika araberna som badar i pengar, försöka ta över företaget istället?Att judar brukar ha stora intressen i medieföretag är inget problem i sig, de brukar vara negativt inställda till araberna/muslimerna i sina rapporteringar och är de så duktiga att de gör lobbyverksamhet för Israel och deras sionistiska regering, så ska de ha eloge för det. Problemet är bara att här har vi ett nyhetsföretag som är ett av få som visar en positiv bild av araberna/muslimerna och om det också försvinner då har mellanöstern förlorat stort.

Ynetnews

Israeli’s bid to buy Al-Jazeera from Qatar.

38 kommentarer

 1. Darius 10 oktober 2009

  Grattis till nya designen habibi!

  alltså :@ han e väl zionist oxå? om han försöker ta över medierna inom arab världen? förstår inte med folket där nere…om de är krig de vill ha…borde inte araberna HA MAKTEN att jämna skiten på en gång? 🙁

 2. Bahlool 10 oktober 2009

  han är en slug sionist hehe
  tack för ordn brorsan

 3. Jonas 10 oktober 2009

  Ja kanalen har allvarliga ekonomiska problem. Jihadpropaganda säljer inte längre.

  Nyheten om erbjudandet att köpa 50 % av kanalen har också rapporterats av den iranska regimens ”Press TV”. Det skulle inte förvåna mig om Iran vill få Al-Jazeera att tappa anseende i arabvälden, till förmån för sin egen kanal.

  Men om det är sant, vilket det mycket väl kan vara, så borde vi alla hoppas att det kan bidra till att sänka uppviglingen till jihad i arabvärlden, och istället diskutera förutsättningarna för fred. Det kan också bidra till att opartisk nyhetsförmedling kommer till araberna, varav en majoritet inte uppskattar Al-Jazeeras pro-islamistiska vinkling.

  En oväntad konsekvens kan vara att kanalen måste lämna Qatar, eftersom kanalens nuvarande ägare, Qatars korrupta Iran-lierade diktator, sannolikt inte kommer att gilla att granskas, vilket hittills har varit fullständigt tabu.

 4. Bahlool 10 oktober 2009

  Lol ja all information och all sanning som strider mot Israels är jihadpropaganda 😉
  Jag tog upp en nyhet från en judisk hemsida också 🙂 inte bara från presstv…
  Det märkliga med att en jude som du talar om fred, är att det inte kommer fram som fred utan mer som krig. Jag undrar om det har med den politik ditt folk bedrivit i 60 år att göra? Opartisk menar du då en pro israelisk eh 😉
  Iran lierad Qatardiktator? Du föredrar naturligtvis en diktator som i Jordanien eller i Egypten, som är lierad med Israel 😉

 5. Jonas 10 oktober 2009

  Ja, du har rätt på en punkt. Jag tror inte heller att rapporten i iranska Press TV är ägnad att dra Al-Jazeera i smutsen, eftersom Qatars emir, som äger Al-Jazeera, är lierad med just Iran.

 6. Jonas 10 oktober 2009

  Nej, jag tycker inte att nyhetsförmedling ska vara varken ”pro” eller ”kontra” någonting. Den ska vara opartisk. Och ingen kan påstå att Al-Jazeera har varit det hittills.

  Det behöv en arabisk BBC. Vad kunde vara mer symboliskt för fred än ett arabiskt-israeliskt ägarsamarbete i en stor nyhetskanal för Mellanöstern? Det vore också en garanti för att kanalen blir opartisk, så att ingen kan kapa den för sina egna syften.

 7. Bahlool 10 oktober 2009

  Så de fina judiska mediaföretagen ska också delas upp mellan araber och judar? Bra tanke 😉 Du vet om att media i väst är pro israel eller? Eller menar du att BBCs och CNNs lögner om Iran och valet där var objektiva haha

 8. Jonas 10 oktober 2009

  Lol 🙂
  Slå på BBC och CNN och du kan se att nästan varje reklamavbrott är helt dominerat av arabisk reklam (för arabiska företag uppbyggda av petrodollar).

  BBC och CNN är verkligen inte pro-israeliska!

  Har du sett BBC:s diskussionsprogram med Tim Sebastian i Doha Debates? Har du sett deras ”Middle East Report” i både BBC och CNN som enbart handlar om att investera i arabvärlden?

  Minns du när BBC-reportern grät i direktsändning när Arafat flögs till Paris för sin sista operation? Vet du att CNN inte visas i Israel längre pga en ekonomisk tvist?

 9. Bahlool 10 oktober 2009

  Vad har arabiska företag med saken att göra? CNN ägs av judar. BBC har upptäckts ljuga i sina bilder några gånger där de försökte svartmåla Irans regering..
  Vad har ekonomi med deras ståndpunkt att göra? Araberna har pengar, denmuslimska världen har pengar..men de arabiska pengarna spelar mindre roll i sammahanget vi talar om vad gemene man tycker på gatan och de hatar Israels terorr.
  CNN ägs av ett av de största judiska ägargrupperna i USA..

 10. Jonas 10 oktober 2009

  Håll dig till sanningen, Bahlool. BBC och CNN ägs inte av ”judar”. Tvärtom får de sina pengar genom att göra sig beroende av arabisk reklam, betald med petrodollar.

  Ingenting som BBC har rapporterat skiljer sig nämnvärt från vad hela världens medier har rapporterat om Iran generellt, så jag är skeptisk till att BBC skulle ha ”svartmålat” den iranska mullaregimen, som du tycks ha sympatier för 🙁

 11. Bahlool 10 oktober 2009

  BBC fick stor kritik för att de inte ville ställa upp för en insamling till de stackare som mördades av Israeliska soldater i Gaza. De var den enda kanalen som vägrade 😉

  http://la.indymedia.org/news/2003/04/47530.php
  Rätt kul med kanaler som ägs av dem som stödde och stödjer Bush 😉 Vem var Israels bäste vän?

  Over the last 10 years AOL has invested well over half a billion dollars in Israel. In recognition, it was awarded the Jubilee Award in 1998 by the Israeli Prime Minister.
  Det är den grupp som äger CNN 😉

 12. Jonas 10 oktober 2009

  HAHAHA!

  Ditt citat om att AOL ”har investerat i Israel” är taget från nedanstående sida. Och som du kan se så handlar det om att investera i israeliska företag eller att köpa upp dem! Det handlar självklart inte om att ge pengar till staten Israel. Rflol!!

  http://www.inminds.co.uk/boycott-aol.php

  Gällande den arabiska kampanjen att skicka pengar till palestinierna så gjorde BBC rätt, eftersom det skulle ha inneburit att man tog ställning. Varför skickades inga pengar till alla israeler som mördats eller fått sina hus sprängda av palestinska terroristmissiler?

 13. Bahlool 10 oktober 2009

  Så Israel får inte tillräckligt med pengar av USA och av judar utomlands 😉 När det sker katastrofer eller krigslägen så brukar folk samla in pengar, så du menar varje gång SVT eller andra tar ställning för offer för katastrofer, då har de tagit ställning emot någon annan? lol..fint resonemang 😉
  AoL osv har stött Bushs kampanj..det säger väl allt?

 14. Jonas 10 oktober 2009

  ”så du menar varje gång SVT eller andra tar ställning för offer för katastrofer, då har de tagit ställning emot någon annan?”

  Måste jag verkligen förklara skillnaden? Att skicka pengar till offer för naturkatastrofer innebär inte att ta ställning mot annat än naturkatastrofen 😉 Man får hoppas att jordbävningen inte känner sig diskriminerad 😉

  Men att skicka pengar till människor som röstat på en terroristgrupp för att den ska anfalla civila i Israel vore att stödja terror, och ta bort ansvaret från Hamas. SVT organiserade inte heller någon insamling till tamilerna på Sri Lanka, under det senaste kriget som Sri Lanka vann genom att utplåna den tamilska terrorgruppen. Tyvärr dödades också många civila (ca. 7000). Det ska jämföras med de 295 civila som dog i Gaza under Hamaskriget där.

 15. Bahlool 10 oktober 2009

  man har skickat pengar till offer för krig också (irak och då skickade man inga pengar itll USA för att de invaderade Irak)
  Du försöker och försöker..men det funkar aldrig 😉
  ISRAEL
  ÄR
  EN
  OCKUPATIONSSTAT
  när fan ska det gå in i skallen på dig lol..du menar att man ska likställa aggressorn med den ockuperade? Bara i den judiska världen 😉
  Över 800 civila mördades enligt alla uppgifter förutom de judiska uppgifterna..och de kan vi ju ta med en nypa salt 😉

 16. Jonas 10 oktober 2009

  BBC STYRDES AV ARABER

  BBC Arabic ägdes tidigare av Orbit, som är ett dotterbolag till det saudiarabiska konglomeratet Mawarid Group.

  http://www.arabmediasociety.com/?article=421

  ARABER KÖPER UPP TIME WARNER OCH NEWS CORP

  Istithmar, an investment company based in the United Arab Emirates (UAE) […] recently acquired a stake in Time Warner. What’s more, controversial Saudi Prince al-Waleed Bin Talal, one of the world’s richest people, has invested in both Time Warner and News Corporation.

  http://www.aim.org/press-release/arabs-buy-and-influence-us-media/

  🙂

 17. Jonas 10 oktober 2009

  ARABER KÖPER UPP AMERIKANSK NYHETSBYRÅ

  Saudiarabiens Kung Fahds svåger, Walid al-Ibrahim, köper USA:s näst största nyhetsbyrå United Press International (UPI):

  http://www.encyclopedia.com/doc/1S1-9199206290119892.html

  Det var han som gav en check på flera miloner till New Yorks borgmästare Guiliani direkt efter 11 september, med kravet att USA skulle ändra sin politik mot Israel och araberna. Hans försök till att muta borgmästaren för den stad som just anfallits av saudisk-arabiska terrorister som mördade 3000 civila amerikaner gick inte så bra. Guiliani rev sönder checken. 😉

 18. Bahlool 10 oktober 2009

  Säg mig Jonas, vad tror du Saudi gör? Är de ovänner eller vänner till Israel i det fördolda? Vem är det som utfärdat tom fatwa mot motståndet mot Israel? Där de klart sagt att ingen av dessa grupper ska få stöd i sin kamp mot israel..ja att de köper upp delar av media kommer ju förändra mkt hahah

 19. Jonas 10 oktober 2009

  ”vad tror du Saudi gör? Är de ovänner eller vänner till Israel i det fördolda?”

  Bara för att båda är tveksamma till Irans imperialism, kärnvapen och terror i regionen, betyder det inte att Saudiarabien och Israel har något gemensamt när det gäller beskrivningen av den arabiska konflikten med Israel.

  I så fall skulle alla saudiskstödda medier, såsom Al-Arabiya, vara pro-israeliska. Larvigt.

 20. Bahlool 10 oktober 2009

  hahahahahah den var bra..Irans imperialism, kärnvapen och terorr i regionen hahahahahha..jag lovar ibland så förgyllar du min dag 😉
  Enkla frågor:
  Vem har startat flest krig i mellanöstern de senaste 60 åren (gissa..ja du har rätt Israel)
  Vem har kärnvapen i mellanöstern? (gissa..ja du har rätt Israel)
  Vem utöver terror mot grannar och mot ockuperade människor? japp du har gissat rätt igen, Israel..du får en puss 😉
  Saudi tom gått med på att tillhandahålla flygrum åt Israels flygattacker mot Iran 😛

 21. Jonas 11 oktober 2009

  ”Vem har startat flest krig i mellanöstern de senaste 60 åren”

  Arabländerna och de palestinska araberna mot Israel.

  ”Vem har kärnvapen i mellanöstern?”

  Ingen officiellt, men många tror att Israel har det. Iraan försöker att skaffa sig det för att använda mot Israel.

  ”Vem utöver terror mot grannar”

  Palestinierna, araberna Hamas, Hizbollah, Islamiska Jihad och Iran/Syrien.

  ”du får en puss”

  Å, tack.

 22. Bahlool 11 oktober 2009

  Lol du borde gå lite historiautbildning..flest krig har startats av den judiska staten
  Israel har kärnvapen och det vet du..att du försöker ljuga visar på vilken propaganda Israelerna kör med…Så det finns inga bevis för att Israel har men alla har bevis för att Iran vill skaffa? rofl…Tror du verkligen att Iran vill skaffa kärnvapen och starta ett kärnvapenkrig? Landet har 80 miljoner innevånare och ISrael har vad? 8 ? Det är rätt kass matematik ifall man skulle gå den vägen hehe…
  Fel igen, det är Israel som bombar, kidnappar och terroriserar sina grannar..det är den enda staten i mellanöstern som är hatad av alla sina grannar 😉
  Undrar varför lol

 23. Jonas 11 oktober 2009

  ”Tror du verkligen att Iran vill skaffa kärnvapen och starta ett kärnvapenkrig?”

  Ja, de tror att deras gömda imam ska återuppstå om de skapar ett stort kaos.

  ”Tror du verkligen att Iran vill skaffa kärnvapen och starta ett kärnvapenkrig?”

  Iran fjärrstyr redan Libanon genom Hizbollah, och utkämpar anfallskrig mot Israel via dem och via Hamas, som de också fjärrstyr, och därmed ser till att mer pragmatiska krafter bland palestinierna inte skall kunna sluta fred.

  Inte undra på att Israel tvingas försvara sig!

  Iran försöker också infiltrera och destabilisera övriga arabregimer i syfte (nte att sprida demokrati) utan att sprida sin terroristrevolution och fanatiska samhällsstruktur.

 24. Bahlool 11 oktober 2009

  Lol det tror väl judar också att deras Messias ska komma om de skapar koas ;=)

  Stackars Israel, de är hatade bara för de är Guds utvalda folk :O Nu vill jag verkligen bara veta, tror du verkligen på det du säger om iran osv?

 25. Jonas 11 oktober 2009

  ”Lol det tror väl judar också att deras Messias ska komma om de skapar koas ;=)”

  Nej, det är precis tvärtom. Judarna anser inte att man kan göra något särskilt för att han ska komma. Märkligt att du inte känner till detta, du som har så mycket åsikter om judar.

  ”tror du verkligen på det du säger om iran”

  Jag svarade ovan på exakt hur och varför Iran är imperialistiskt, och varför deras galna, omänskliga och djupt rasistiska apokalyptiska mullaregim vill utplåna Israel. Det har de sagt själva!

  Judarna har lärt sig att ta sådana människor på deras ord. Det var samma sak med Hitler. Ingen annan tog honom på allvar. Det felet kommer inte judarna att göra igen.

 26. Bahlool 11 oktober 2009

  Nej, det är precis tvärtom. Judarna anser inte att man kan göra något särskilt för att han ska komma. Märkligt att du inte känner till detta, du som har så mycket åsikter om judar.

  Precis samma sak i shiaislam 🙂 Shiaislam tycker tom det är tvärtom, att man ska acceptera den rådande situationen och vänta på Mehdins återkomst. Så vem är det som försöker lura vem 😉

  Jag svarade ovan på exakt hur och varför Iran är imperialistiskt, och varför deras galna, omänskliga och djupt rasistiska apokalyptiska mullaregim vill utplåna Israel. Det har de sagt själva!

  Judarna har lärt sig att ta sådana människor på deras ord. Det var samma sak med Hitler. Ingen annan tog honom på allvar. Det felet kommer inte judarna att göra igen.

  Vi har tlaat om sånt här förrut..ingen vill utrota judarna..då hade man utrotat 20 000 judar i Iran först. Ingen är imperialistisk förutom Israel (erez israel lol)
  galna? Ja du har rätt, de startar ju krig mot barn 😉 omänskliga? Det är inte vad man sagt om Israel eh? rasistisk? Apartheid och rasismen mot araber har vi redan diskuterat och du har fått bevis i mina inlägg med källor..
  De hoppas på Israel, som stats, försvinnande..inte samma sak som att utrota judarna..men sånt passar inte i din agenda

 27. Jonas 11 oktober 2009

  Så du hävdar att den iranska mullaregimen och Ahmadinejad/Khamenei/och tidigare Khomeiny inte anser att man kan snabba på Mehdins återkomst genom att skapa kaos?

  Ditt påstående om de iranska judarna har ingenting att göra med viljan att utplåna Israel.

 28. Bahlool 11 oktober 2009

  Ahmadinajad sägs tillhöra en grupp som villpåskynda, men inte resten av lederskapet. Då hade de inte utfärdat fatwa mot skapandet av atombomber..
  Det ähr koncepetet stödjs av ett fåtal. Det ligger inte i din makt att påskynda saker för allt är förutbestämt av Allah..
  Det du hävdar skulle gå emot den shiamuslismka tron

 29. Jonas 11 oktober 2009

  ”Det ligger inte i din makt att påskynda saker för allt är förutbestämt av Allah.”

  Säg det till Ahmadinejad!!

  ”De hoppas på Israel, som stats, försvinnande..inte samma sak som att utrota judarna..men sånt passar inte i din agenda”

  Å men tack! Så generöst! En stat som existerar med stöd av ett demokratiskt stöd från områdets majoritet ska alltså utplånas? Nu förstår jag varför du menar när du kallar dig demokrat :).

 30. Bahlool 11 oktober 2009

  Du är så rolig Jonas, du säger vi ska inte läöra dig som jude om judendomen men här sitter du och säger saker om Ahmadinjad och shiaislam som inte stämmer 😉
  Demokratist stöd från områets majoritet? En apartheidstat som behandlar urinvånarna bra dåligt, klart vi inte vill få bort den skitstaten 😉

 31. Bahlool 11 oktober 2009

  Så kör han med de samma gamla tricksen för att få folk att tro på hans skitsnack..vi har diskuterat stödet för Hamas och stödet för Israel innan
  så jag tar bort din propaganda 😉 tror det räcker att vi diskuterat det 10 tal gånger om och om igen..rätt kul att Noor delar min mening med att man med dig bara går runt, runt runt..
  Måste skratta igen..daniel pipes lol

 32. Jonas 11 oktober 2009

  Aha, nu fattar jag metoden här. Du kan ställa frågor och göra påståenden, men när jag ska svara på dina frågor och påståenden så tas det bort?

  Bahlools ”debatt” 🙂

 33. Jonas 11 oktober 2009

  Det du kallade ”propaganda” var opinionsundersökningar som visade att araberna vill vara israeler och leva under den judiska statens styre. Även Gazaborna!

  Men det får man inte säga hos någon som är ”islamist” (när det passar), eller? 😉

 34. Bahlool 11 oktober 2009

  Där kom en ny lögn fram..talade vi verkligen om palestiniernas stöd för _Hamas? Jag tog bort en massa länkar till saker som inte har med vår diskussion att göra, länkar som du visat förrut och som vi redan diskuterat..klart min debatt inte gillas av dig, jag menar du har fått upprepa din propaganda i veckor nu utan problem, men när du ser att du får mothugg så börjar du köra den här leken 😉 rofl…

 35. Bahlool 11 oktober 2009

  Klart du får säga det, men du har ju redan sagt det några gånger..varför upprepa det om och om igen? Vi diskuterade knappast deras ”stöd”..märkligt att deras stöd till Hamas ses som terorrsupporters lol..men om de nu (något vi redan diskuterat) stödjer Israel då är det acceptabelt..men varför bombar Israel ihjäl sina supporters 😉 Varför inte ge dem israeliskt medborgarskap då?

 36. Jonas 11 oktober 2009

  ”Varför inte ge dem israeliskt medborgarskap då?”

  Deras ledare vill inte. Men också därför att de flesta israeler inte vill (precis som de flesta fransmän inte vill att tyskarna ska bli fransmän) 🙂

  Låt de få sin egen stat och sköta sig själva.

 37. Bahlool 11 oktober 2009

  lol ge dem ett eget land då? du går runt runt runt…sen att jämföra fransmän och tyskar är väl ändå något du själv kan förstå inte funkar? palestinierna lever redan i ”israel” ;_)

 38. Jonas 11 oktober 2009

  I sitt fredstal sade Netanyahu att de araber som idag har tagit sig till Landet Israel (Ertez Yisrael) och bor där ska få självständighet. Närmare bestämt dem som bor i delar av Judéen, Samarien och Gaza:

  Friends, up to now, I have been talking about the need for the Palestinians to ecognize our rights. Now I will talk about the need for us to recognize their rights.

  The connection of the Jewish People to the Land has been in existence for more than 3,500 years. Judea and Samaria, the places where our forefathers Abraham, Isaac and Jacob walked, our forefathers David, Solomon, Isaiah and Jeremiah ? this is not a foreign land, this is the Land of our Forefathers. (Applause)

  The right of the Jewish People to a state in the Land of Israel does not arise from the series of disasters that befell the Jewish People over 2,000 years — persecutions, expulsions, pogroms, blood libels, murders, which reached its climax in the Holocaust, an unprecedented tragedy in the history of nations. There are those who say that without the Holocaust the State would not have been established, but I say that if the State of Israel had been established in time, the Holocaust would not have taken place. (Applause) The tragedies that arose from the Jewish People?s helplessness show very sharply that we need a protective state.
  The right to establish our sovereign state here, in the Land of Israel, arises from one simple fact: Eretz Israel is the birthplace of the Jewish People. (Applause)

  As the first PM David Ben Gurion in the declaration of the State, the State of Israel was established here in Eretz Israel, where the People of Israel created the Book of Books, and gave it to the world.

  But, friends, we must state the whole truth here. The truth is that in the area of our homeland, in the heart of our Jewish Homeland, now lives a large population of Palestinians. We do not want to rule over them. We do not want to run their lives. We do not want to force our flag and our culture on them. In my vision of peace, there are two free peoples living side by side in this small land, with good neighborly relations and mutual respect, each with its flag, anthem and government, with neither one threatening its neighbor?s security and existence.

  These two facts ? our link to the Land of Israel, and the Palestinian population who live here, have created deep disagreements within Israeli society. But the truth is that we have much more unity than disagreement.

  http://www.haaretz.com/hasen/spages/1092810.html

  Den palestinske arabledaren Abbas svarade med att vägra att erkänna den judiska staten och Hamas svarade med att aldrig vilja ha fred.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *