Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Who the fuck is Gilad Shalit??

Israel har sedan massakern i januari på civila palestinier i Gaza, stoppat all införsel av allt förutom livsnödvändiga livsmedel. Människorna kan inte återuppbygga sina hus, skolor och sjukhus. Vintern är på intågande och tusentals får bo ute i det fria. En anledning som Israel kommit med, är att palestinierna inte släppt Gilad Shalit. En soldat som tillfångatogs av motståndsmännen i Palestina.

Israel däremot menar att han blev ”kidnappad”. Kidnappad? När har man hört talas om en soldat, som ockuperar ett annat lands folk, som är i krig mot det folket, att han skulle vara kidnappad, som om han vore en vanlig civil person? I krig så tillfångatas man och man vet vad man gett sig in på.

En av de 19 kvinnor som släpptes fria. Några har inte sett sina barn på över 2 år

När man besöker bloggar som stödjer Israel, så ser man banners, där man kräver Gilads frisläppande. Vart är banners för att få fri de över 10 000 civila palestinierna? Dessa barn och kvinnor som sitter fängslade och i många fall torteras av Israels armé? Dessa vars enda skuld varit att de funnits på fel plats vid fel tidpunkt? Dessa som kanske är släktingar till motståndsmän och därför blivit fängslade. Dessa barn som vågade kasta sten mot ockupationsarmén.

Uri Avnery, en judisk människorättskämpe och känd från det judiska Knesset (riksdagen) skriver i en artikel och ifrågasätter varför världen fallit för Israels term, kidnappad? När Gilad i verkligheten är en soldat som tillfångatagits i det krig som Israel för mot palestinierna. Skulle västlig media hävda att någon av dess soldater i Irak eller Afghanistan vara kidnappade? Det är stor skillnad på en civil person och en soldat och det är viktigt för Israels propaganda att anspela på Gilad Shalits offerroll, en offerroll somm sprids av deras anhängare världen över.

Det palestinska motståndets krav är rätt enkla, frige 1000 av de över 10 000, mestadels oskyldiga, palestinierna i israeliska fängelser och han ska släppas fri. Är det så mycket begärt? Man kan ju fråga sig hur västlig media och västliga ledare (Sarkozy och Merkel) känner till Gilad Shalit, hans öde och hans namn

, men fråga någon av dem om någon palestinsk fånges namn eller livsöde och du kommer få se att det inte kan det. Varför? Hur kommer det sig att en är känd medan de tiotusentals är anonyma, okända och ändå är dessa civila..

Ett orättvist förtryck av det palestinska folket, en orättvis ockupation och offret har blivit till förövare. En ding ding värld

Israel släpper 19 palestinska fångar – DN.se.

Fattigdomen tre gånger så stor i Gaza nu

Så ser det ut idag i Gaza

95 kommentarer

 1. Musa 04 oktober 2009

  aaa,, bra att du respekterar Gud i orden,,, jag väljer att göra det i orden och i mina gärningar, hur många profeter har ni dödat?

 2. Jonas 04 oktober 2009

  Den judiske pojken Yehoshua (Jesus) från Nazereth i Israel sade att han var Guds son och Moshiah (Messias). Detta erkändes inte av judarna eller deras högsta judiska auktoriteter, eftersom det var tydligt att messias inte kunde komma under de omständigheterna. Det står tydligt hur världen ska se ut innan Messias kommer. Och det är Allah som har sagt det till judarna!!

  Du kan inte anklaga judarna för att man inte erkände Yehoshuas roll som Messias eller profet, bara för att de kristna judarna och muslimerna tror att han var Guds son eller Guds profet.

  Det är som att fråga någon: ”Har du slutat att slå din fru?”.

 3. Jonas 04 oktober 2009

  Här kan det vara plats för en liten anekdot.

  Ni känner till staden Betlehem där Yehoshua (Jesus) föddes? Betlehem heter Beit Lechem på hebreiska och betyder Brödets Hus.

  När araberna kom flera tusen år senare missförstod de vad namnet betydde, och kallade staden Bayt Lahm, vilket betyder Köttets Hus på arabiska.

  Jag tycker det är ett gulligt missförstånd av de nya immigranterna. 🙂

  OK, det var min charmiga söndagshistoria, mina vänner.

 4. Jonas 04 oktober 2009

  Förlåt, sex hundra år senare skulle det stå…

 5. Musa 04 oktober 2009

  Så Gud skickade en profet till er för att rätta er efter att ni börjat fela och ändra religionen men ni dödade honom? ….

 6. Jonas 04 oktober 2009

  Musa, som jag har förklarat så erkändes inte den judiske snickarsonen från Nazrath som profet eller Messias. Och ni muslimer erkände inte heller att han var Guds son. Och det var den romerska ockupationsmakten som avrättade Yehoshua ben Yosef, ingen annan.

 7. Nicklas Eriksson 04 oktober 2009

  Vilken fråga! ”Hur många profeter har ni dödat?”. Ungefär som att fråga en tysk om hur många judar han dödade under Andra Världskriget!

  Absurt, urfånigt och helt utan relevans.

 8. Musa 04 oktober 2009

  Absurt för dig Nicklas, men jag gick inte in i religionssnacket innan vår vän jonas gjorde det… Lika absurt som att säga att Gud lovade dom landet och därför trots att araberna var klar majoritet i 1600 år , har dom rätt o slänga ut dom…

  Du ser inte meningen med att jag tar upp det.

 9. Jonas 04 oktober 2009

  Musas kommetar kräver två svar:

  1) Judarna var i majoritet innanför de gränser som FN ritade upp för den judiska staten i delningsplanen 1947, samt i Jerusalem. Araberna var i majoritet i det som skulle bli den 22a arabiska staten.

  2) Varför tror du att araberna från Arabien var i majoritet under lång tid i området? Tror du att det kan ha någonting att göra med nomadisk inflyttning att göra? Med faktumet att de ottomanska/Turkiska ockupationsmyndigheterna från Konstatinopel sporrade arabisk bosättning samtidigt som man under långa perioder fördrev judar, förbjöd judar att äga mark, diskriminerade dem etc?

  Du kan inte applicera moderna västliga koncept på en historia som har inneburit fruktansvärda brutala och rasistiska depoertationer, fördrivningar och folkmord.

  Och du måste läsa Bibeln och Koranen igen. För Allah vet bäst.

 10. Bahlool 04 oktober 2009

  Än en gång samma skitsnack. Det var invandrare som tog över ett annat folks land.. och de har ingen rätt till det. Eftersom arberna bott där i många århundraden då har de alltså rätt att flytta dit och få ett eget land?
  2. Turkarna fördrev och mördade tiotusentals araber, det var så de funkade vad är din poäng? Även om judar hade fått äga mark (jag vet inte om de fick eller inte fick) hade de inte fått äga en egen stat. De var i minoritet fram till den massiva invandringen av hundratusentals judar från europa. Även när de utropade sin stat så var de i minoritet, därför de massmord på araber som i Dar Yassin…deras hat mot eurpeer och nazister fick utlopp i massmord på araber..du får gärna berätta om det terrordåd som förstörde ett känt hotel ;_) var det araber eller muslimer som låg bakom

 11. Jonas 04 oktober 2009

  Bahlool, vi har tagit upp detta redan flera gånger. Du låtsas att det var arabernas land (det var det inte) och du låtsas att araberna inte skulle få bo kvar under judisk självständighet (vilket inte är sant). Jag ser inte varför jag måste upprepa fakta 1000 gånger…

  Däremot tror jag att jag vet vad arabvärldens problem är. Titta på dessa fakta:

  1. I vartenda arabland finns många många olika stammar. Många stammar hatar varandra.

  2. I Gaza hatar Doghmush-stammen de andra stammarna, och de andra stammarna hatar Dogmush.

  3. I Judéen & Samarien hatar de olika arabiska stammarna varandra.

  4. Man anklagar varandra för att vara landtjuvar och stjäla betesdjur, får, kor m.m.

  5. I Irak hatar stammarna varandra. Detsamma i Syrien, Jordanien m.fl.

  Det som är orsaken till att arabvärlden ser ut som den gör, med alla sina problem, diktatorer, fattigdom, förtryck osv är att istället för att läsa vad Koranen säger, så har diktatorerna lurat människorna att de ska älska och tro på just de palestinsk-arabiska stammarna.

  Man har lurat de hundratals miljoner araberna i arabvärlden att just de arabiska stammar som lever i närheten av judarna är ”ärliga, förtryckta, rättfärdiga, fredsvilliga” med mera.

  Människor som man annars skulle betraktas som ohederliga småtjuvar, landtjyvar och smågangsters, lurendrejare m.m., i vilket annat arabland som helst, har upphöjts till martyrer, till änglar och till profeter av de sekulära icke-troende arabiska diktatorerna. Jag har själv talat med arabiska shejker på Västbanken, och de hatar varandra! De säger att de andra är landtjyvar, bedragare, rånare och lurendrejare!

  Jag säger inte att alla palestinier är oärliga. Absolut inte. Men jag säger att de har idoliserats, blivit avgudar, för resten av den muslimska världen i kampen mot judarna. Och vem står bakom skapandet av idolerna?

  De icke-muslimska arabiska diktatorerna.

 12. Jonas 04 oktober 2009

  Nästa gång ni åker till Difa-t-il Gharbyia (Judéen & Samarien) så borde ni tala med de lokala mukhtar där. Alla hatar alla! De säger att de andra är rånare och landtjuvar.

  Många är glada att israeliska myndigheter skyddar de från stölder från andra stammar! Det här är inte propaganda, det är sant. Åk dit och prata med dem!

 13. Jonas 04 oktober 2009

  ”du får gärna berätta om det terrordåd som förstörde ett känt hotel ;_) var det araber eller muslimer som låg bakom”

  Bombningen av King David Hotel gjordes av Irgun. Jag stödjer inte den bombingen alls.

  Men man måste komma ihåg att detta inte var ett vanligt ”hotell” på den tiden. King David var Storbritanniens militärhögkvarter!

  Man måste också komma ihåg att britterna bröt mot Nationernas Förbunds mandat. Istället för att låta judar lämna Nazieuropa och åka hem till Israel, så spärrade man in dem i koncentrationsläger på Cypern (!) Detta även under det att arabländerna anföll Israel. Britterna, som var befälhavare för den transjordanska invasionsarmén mot Israel (!!!!) agerade alltså synnerligen omänskligt och barbariskt.

 14. Bahlool 04 oktober 2009

  Jonas du är ett bra exempel på propaganda minister göbbels..Landet var arabernas och det stals av judarna..med hjälp av väst..vad du säger spelar ingen roll för fakta och logik talar för sig själva..När ett folk inte bott där i 2000 år kommmer och säger landet är utlovat av gud till oss och börjar fördriva dess innevånare som tack för att innevånarna skyddade och hjälpte judarna, då är det fel, då är det bevis för landstölden..

 15. Bahlool 04 oktober 2009

  Vi kommer åka dit 😉 Men då kommer Israel inte finnas där längre hehe

 16. Bahlool 04 oktober 2009

  Du menar att alla som kom till palestina var flytkingar undan nazisterna? Varför kunde de inte åka någon annanstans? Varför just palestina 😛
  Sägmig irguns ledare, vad hände med dem senare? Dessa terrorister var väl skapare av terrorstaten Israel?

 17. Jonas 04 oktober 2009

  ”onas du är ett bra exempel på propaganda minister”

  Så där kan man inte bara säga utan bevis. Jag har gett dig tunga källor till allting.

  ”Landet var arabernas och det stals av judarna.”

  Vad bygger du denna lögn på? Araber var en grupp av flera i det brittiskstyrda området, som i 400 år varit turkiskt. Det är nonsens att upprepa detta. Det var lika lite ”arabiskt” som spanska Andalusien. Det var (minst) lika mycket judiskt.

  ”När ett folk inte bott där i 2000 år”

  Detta är en lögn, Bahlool, och jag har förklarat det till dig i tidigare inlägg. Judarna bodde där oavbrutet. Än en gång: förnekar du att judar massmördades av korsfararna i Jerusalem på 1100- och 1300-talet? Hur går det ihop med påståendet att det inte bodde judar i Jerusalem, Safed, Hebron, Tiberias etc under !2000 år”?! Detta är en myt. Släpp det.

  Den enda lösningen är att palestinska araber startar en 22:a arabstat bredvid Israel.

  Glöm inte Kung Cyrus av Persien som skickade tillbaka judarna från Babylon till Jerusalem för att bygga upp sitt Tempel igen. Cyrus var en hedervärd, ärlig, stark, godhjärtad ståtlig persisk kung.

  ”Vi kommer åka dit 😉 Men då kommer Israel inte finnas där längre hehe”

  Min mesopotamisk-persiska vän. Israel kommer att finnas långt längre än den Islamiska Republiken Iran. Faktum är att Israel komemr att finnas för evigt.

  För det vill Allah.

 18. Bahlool 04 oktober 2009

  Tunga? faktiskt inte…jag har sett liknande poster hos sd och andra smårassar det betyder inte att de är sanna. Majoriteten i landet var araberna..en grupp av andra? När miljoner som bodde där var araber?
  Det bodde judar där, men det var några få %.
  Vi får se vem som kommer finnas för alltid 😉

 19. Jonas 04 oktober 2009

  ”Det bodde judar där, men det var några få %.”

  Judarna var i majoritet i de områden som FN ritade upp för den judiska staten, samt också i Jerusalem.

  ”Vi får se vem som kommer finnas för alltid ;)”

  Jag förstår inte riktigt hur du kan kalla dig fundamentalistisk muslim, när du vågar ifrågasätta och förlöjliga vad Han säger. Din imam måste förbjuda dig att kalla dig muslim 😉

  (jag skojar, men jag är också lite allvarlig i min förvåning)

 20. Bahlool 04 oktober 2009

  Suck..först talar du om tiden fram till 1900 talet och jag förklaörar att då bodde det ett fåtal procent..de blev majoritet i vissa områden..du tror väl inte att de fick 56% av landet för att de var i majoritet överallt där?
  Din förvåning grundar sig i okunskap 🙂

 21. Jonas 04 oktober 2009

  ”.du tror väl inte att de fick 56% av landet för att de var i majoritet överallt där?”

  Delningsplanen gav endast 13 % av det brittiska mandatet till judarna, trots att de hade rätt till mycket mer enligt mandattexten. Den judiska befolkningen var i majoritet i dessa delar, samt i Jerusalem. Detta är fakta, Bahlool.

  Och Allah kommer att vägleda Dig.

 22. yackopacko 04 oktober 2009

  Ärligt talat jonas du enbart irriterar. vill yttra mig äckligt mot dig men jag håller mig.

  saningen är den att hamas gör grovt fel att de kräver 1000 fångar för att han galid ska släppas eftersom det blir en mot effekt som israel använder för resten av världen. Israel blåser upp en person som är borta som värsta saken eftersom dom kan, med kan menar jag media makten dom har. Alla palestinska fångar ? va hände med dom ?
  vem fan är HAN galid.
  en människa.
  en soldat
  är man en soldat och är på fel sida av gränsen kan man bli dödad och det är man redan medveten om när man går ut i krig, eller kanske inte i Israel palestina fallet för där har man tankar, granater och värmesökande missiler mot stenkastande barn.

  CITAT FRÅN DN:
  De flesta hade fängslats för medlemskap i illelegala organisationer, mordförsök och innehav av vapen.

  Asså jag kunde inte se vem författaren var till artikeln men den säger allt. Skadade människa vad tänker han/hon med när dom till och med skriver att dessa kvinnor har fängslats pga medlemskap i illegala organisationer.
  Hamas är en illegal organisation i deras ögon ja, men för det palestinska folket är det ett folkvalt parti. Israel/USA gillar inte de såklart de blir illegal / terrorister.

 23. Bahlool 04 oktober 2009

  Nope de fick 56% därför mördades Folke bernadotte som retade sig på detta beslut..

 24. Nicklas Eriksson 04 oktober 2009

  Jonas, jag tror du menar att det bodde judar där oavbrutet. Det begriper väl vem som helst att 100% av ett helt folk inte kan kidnappas från ett land de bebor, inte ens på den tiden.

  Du skriver ”judarna” som om det vore samma ena hela tiden, oavbrutet. Självklart har deras antal, precis som araber, syrianer, arameer och andra folk i området ökat eller minskat i antal under århundradena, men jag tror inte att du har rätt i att just judarna skulle ha varit i majoritet där hela tiden.

 25. Jonas 04 oktober 2009

  ”vem fan är HAN galid.”

  Det undrar jag med. Han heter Gilad Shalit ;

  ”är man en soldat och är på fel sida av gränsen kan man bli dödad”

  Han kidnappades på den israeliska sidan av gränsen!

  Det här är allvarligt. Du är ett offer för indoktrinering och desinformation. Vad har du vidtagit för åtgärder för att inte bli utnyttjad i framtiden?

 26. Bahlool 04 oktober 2009

  Jonas Israel gick och kidnappade människor i Libanon, de kidnappade även Vanunuu, vad är din poäng? Vanunu var i Italien på den tiden 😉
  Juste..vissa har fler rättigheter än andra..

 27. Musa 04 oktober 2009

  Jonas, vi och ni judar kan leva i fred och vi har mkt gemensamt… Judar och araber levde sida vid sida i fred , och i varje arabland fanns en judisk minoritet som levde i frihet och ägde affärer, mark osv.

  Men det israelerna har gjort är kriminellt. De massinvandrade illegalt och skapade gäng som dödade och skrämde befolkningen. Ledare för dessa gäng blev sedan presidenter och premiärministrar i det som skulle kallas Israel. Detta är fakta. Inget jag tar från pro-palestina hemsidor, utan det var så Israel skapades.
  Varför var judarna i sån överlägsen minoritet bara 30 år innan israel skapades, eller t.o.m mindre? Ifall du anser att detta är vad Gud vill så har du ingen bra bild av Gud som rättvis. Hos Gud är alla människor lika värda och de enda som skiljer dom är deras gudfruktan, så vem är du för att bo i ett hus som ägdes av palestinier, samtidigt som palestinierna bor i flyktingläger? Palestinierna har dokument som intygar att deras farfar, farfarsfar osv ägde huset, de som flyttar in från europa och resten av världen kan inte visa ngt.

 28. Jonas 04 oktober 2009

  Nicklas: ”men jag tror inte att du har rätt i att just judarna skulle ha varit i majoritet där hela tiden.”

  Du har helt rätt i att judarna inte var i majoritet under perioden då de var skickade i exil och fördrivna.

  Musa: ”Jonas, vi och ni judar kan leva i fred och vi har mkt gemensamt”

  Jag håller med, min kusin.

  ”Men det israelerna har gjort är kriminellt.”

  Så kan man bara säga om man anser att de som fördrivits inte har rätt att återvända. Gäller det även för palestinierna?

  ”Ifall du anser att detta är vad Gud vill så har du ingen bra bild av Gud som rättvis.”

  Är det inte rättvist att judarna får tillbaka sitt land? Är det rättvist att araberna har 21 egna enorma länder, men judarna har inte ens rätt till en stat som är lika liten som Småland och Blekinge?!

  ”Hos Gud är alla människor lika värda ”

  Jag instämmer med dig.

  ”så vem är du för att bo i ett hus som ägdes av palestinier, samtidigt som palestinierna bor i flyktingläger?”

  Israel och judarna ville inte att detta skulle ske. I Israels självständighetsdeklaration står det att man ville hjälpa och leva tillsammans med araberna. Men deras ledare startade ett utplåningskrig stället. Vad kunde judarna göra? Hur kunde de övertyga araberna?

  Någonstans måste man acceptera och erkänna att judara stod inför en ny utplåning, bara tre år efter Andra Världskriget. Araberna ville inte bo tillsamans då. De ville förgöra dem. Hur skulle juarna övertala dem att samlevnad var det bästa?

 29. Nicklas Eriksson 04 oktober 2009

  ”Du har helt rätt i att judarna inte var i majoritet under perioden då de var skickade i exil och fördrivna.”

  Då har ju du fel när du påstår något annat? Men seriöst, menar du att det för 2000 jävla år sedan skulle ha varit möjligt för någon träskkung att komma och sortera ut exakt 100% av alla judar och sedan fördriva samtliga dessa till något annat land..? Är det så jag ska tolka dig? I så fall tror jag du har sett lite för mycket på TV.

 30. Bahlool 05 oktober 2009

  Jonas det är rätt stor skillnad på folk som fördrevs 2000 år sedan och de som fördrevs 60 år sedan..om du inte kan skillnade så råder jag dig läsa om humanismen och de moderna lagarna rörande fördrivningar, ockupation och krig.
  Lol vad spelar det för roll om de har ett land eller 22? Finns många folk och religioner som inte har egna länder, enligt din logik om rättvisa så ska alla små folk ha en egen stat?

  Lol om de ville leva i fred, varför skaffade de sig så mkt vapen från tjeckoslovakien?

  Ja därför har de kärnvapen också hahaha

 31. Jonas 05 oktober 2009

  Musa,

  Israel garanterar muslimerna full tillgång och värdighet vid Al-Aqsamoskén.

  Men alla vet att för muslimerna har aldrig Jerusalem och Israel varit betydelsefull, innan judarna återfick sitt land. Här är en viktig videofilm.

  Historiska foton på Al-Aqsamoskén och Klippdomen på Tempelberget i Jerusalem visar hur ogräs omringar hela området, och hur övergivet och dåligt skött det var, vilket visar att muslimerna börjat bry sig först efter att Israel fått kontrollen. I motsats till hur väl området vid Klagomuren alltid hölls i bästa skick, värdigt en helig plats i judendomen:

  http://www.youtube.com/watch?v=Sf7w1_m-BqY

  Muslimerna har tyvärr alltid känt sig störda när ett annat folk uppfattat något som heligt. Därför har man alltid myggt sina egna moskéer ovanpå de heliga platser som andra folk har hållit kära. Det är mycket tragiskt… 🙁

 32. Bahlool 05 oktober 2009

  Lol jonas, därför som man angrepp musimerna bara denna helg ;L) Polisen tog så klart judarnas sida som vanligt..
  Där kom fördomar om muslimer att de är avundsjuka på guds utvalda folk judarna som har en helig plats så vi vill ha en helig plats där med 😉

 33. Bahlool 05 oktober 2009

  Lol jonas, därför som man angrepp musimerna bara denna helg ;L) Polisen tog så klart judarnas sida som vanligt..
  Där kom fördomar om muslimer att de är avundsjuka på guds utvalda folk judarna som har en helig plats så vi vill ha en helig plats där med 😉

 34. Bahlool 05 oktober 2009

  Lol jonas, därför som man angrepp musimerna bara denna helg ;L) Polisen tog så klart judarnas sida som vanligt..
  Där kom fördomar om muslimer att de är avundsjuka på guds utvalda folk judarna som har en helig plats så vi vill ha en helig plats där med 😉

 35. Jonas 05 oktober 2009

  Nicklas,

  Det jag har skrivit är att när britterna diskuterade framtiden för de provinser som varit turkiska i 400 år (södra delen av Velayet t’il Bayrout och Sanyak av Jerusalem) så var judarna i majoritet i de områden som FN tilldelade den judiska staten. Araberna var i majoritet i de delar som tilldelades den tilltänkta arabiska staten.

  Glöm inte att judarna var ett fördrivet folk under den muslimska ottomanska ockupationsregimen.

  Bahlool, nejdå, det handlar inte om att araberna är avundsuka. Det handlar om att det gör ont att få stenar i huvudet när man ber vid Klagomuren!! 😉 I vilket annat land som helst skulle de som kastade sten från höjden ovanför ner mot de som står vid Klagomuren skjutas ihjäl direkt (den stenkastningen är dödlig). Israel lät naturligtvis stenkastningen fortsätta… 🙁

 36. Bahlool 05 oktober 2009

  Fel..Judarna togs emot av ottomanerna 1492 togs över 500 000 emot, därilband med hjälp av ottomanernas flota.
  Klart de lät stenkastningen fortgå, de är så härliga IDF..säg mig de ungar som kastade sten i de ockuperade områdena, vad hände med dem? Fick de också fortsätta? Enligt uppgifter från intifadan så mördades över 3000 sådana ungar..du lever i en drömvärld jonas..jag hoppas inte fler faller för din propaganda 😉
  Säg mig, varför mördades folke bernadotte vad var det han beklagade sig vöer?

 37. Jonas 05 oktober 2009

  Folke Bernadotte mördades av judiska terrorister, och hela det judiska samhället tog avstånd från dem och fördömde dem. De ställde inför rätta, men rättsprocessen var inte perfekt, det håller jag med om.

  Folke Bernadotte var en avskyvärd människa, ven om det naturligtvis inte på något sätt motiverar mordet. Han ville kapa av halva Israel och ge Israel Negev, trots att Israel vann arabernas anfallskrig 1948 (!). Han var psykiskt sjuk.

  Jag tror inte heller att de palestinska araberna skulle gulla honom. Han var FN:s ”medlare”, och identifierade 330 000 palestinsk-arabiska flyktingar efter kriget.

  Jämför det med UNRWA:s bedömning att de var 750 000…!

  Ni måste bestämma er om vi ska behandla F. Bernadotte som seriös eller inte 😉

  Jag sörjer dock med hans familj, och sympatiserar med den eftersom de är en del av det svenska kungahuset. Men Folke var en oärlig människa.

 38. Jonas 05 oktober 2009

  Det skulle stå ”han ville ge arabvärlden Negev” (halva Israel) ovan.

 39. Bahlool 05 oktober 2009

  Märkligt alltid när en jude står inför en domstol för brott, så kommer han undan. Hur kommer det sig? Han retade sig mest på att judarna skulle få majoriteten av landet 😉 psykisk sjuk för han stod emot sionismen? ser du vad du gör? alla som står emot israel och sionismen är onda, oärliga, sjuka, falska, lögnare, kommunister, islamister osv..aldrig har jag hört dig säga den och den har rätt om han inte var pro israel 😉

 40. Jonas 05 oktober 2009

  Han var feg, Bahlool. Han trodde att Israel skulle kunna ändra arabstaternas fokmordslusta genom att ge dem halva landet (Negev), trots att de flrorat sitt barbariska krig.

  Han räknade antalet arabiska flyktingar i det arabiska kriget till 330 000.

  Om du vill att vi ska arbeta från det, istället från 750 000 (UNRWA) så gärna för mig! 🙂

  Han var en svensk amatör. Om du gillar honom så har jag ingenting emot det.

 41. Bahlool 05 oktober 2009

  Ja du har rätt han var hemsk..frågan är hur kan terroristen som mrödade honom, yitzak shamir, senare bli statsminister 😉 Trodde Israel var emot terorrister?

  Efter ett första förslag, som handlade om en union, kom Bernadotte med ett förslag som istället handlade om två oberoende stater. Detta senare förslag hade som sju grundprinciper:

  * Det måste åter bli fred i Palestina och varje möjligt steg måste tas för att säkerställa att fientligheter inte återupptas och att harmoniska relationer mellan araber och judar i slutändan återupprättas
  * En judisk stat kallad Israel finns i Palestina och det finns inga vettiga anledningar att antaga att så inte kommer att vara fallet även i fortsättningen
  * Denna stats gränser måste slutgiltigt avgöras antingen genom en formell överenskommelse mellan parterna ifråga eller, om en sådan överenskommelse inte kan nås, avgöras av Förenta Nationerna
  * Det måste hållas fast vid principen om geografisk homogenitet och integration, som skall vara ledande när det gäller uppdragande av gränser, och tillämpas lika för arabiska och judiska territorier, vars gränser därför utan eftergift skall kontrolleras av vad som avses i resolutionen daterad 29 november
  * Rätten för oskyldiga, som ryckts bort från sina hem av den rådande terrorn och krigets brandskattningar, att återvända till sina hem, skall erkännas och innebörden sättas i verket, med garantier för korrekt kompensation för det ägda till dem som händelsevis väljer att inte återvända
  * Staden Jerusalem skall, på grund av sin religiösa och internationella betydelse och komplikationsgraden hos inblandade intressen, behandlas för sig själv och på speciellt sätt
  * Internationellt ansvarstagande skall tillämpas, i de fall där det är önskvärt och nödvändigt, och ges i form av internationella garantier som ett medel för att undanröja existerande farhågor, framför allt rörande gränser och mänskliga rättigheter

  Detta andra förslag innefattade bland annat följande delförslag:

  * Situationen skulle stadgas genom en formell fred eller åtminstone ett vapenstillestånd
  * Gränserna mellan de arabiska och judiska territorierna skulle, i frånvaro av en överenskommelse mellan araber och judar, bestämmas av Förenta Nationerna
  * Negev skulle vara arabiskt territorium
  * Gränsen skulle gå från Faluja nordnordöst om Ramleh och Lydda (som båda skulle innefattas i arabiskt territorium)
  * Galileen skulle vara judiskt territorium
  * Haifa skulle vara en fri hamn, och Lydda flygplats skulle vara fri flygplats
  * Staden Jerusalem, därmed menande det område som fastslås i generalförsamlingresolutionen daterad 29 November, skall avhandlas separat och skall placerad under kontroll verkställd av Förenta Nationerna, under maximalt möjlig autonomi för dess arabiska och judiska samhällsorganisationer, med garanterat skydd av och tillträde till de heliga platserna och fri religionsutövning
  * Förenta Nationerna skall upprätta en rådskommision för Palestina
  * Rätten för de arabiska flyktingarna att återvända till sina hem i judisktkontrollerat territorium skall fastslås av Förenta Nationerna, och deras återhemvändande, återbosättning och ekonomiska och sociala rehabilitering, och erhållande av betalning som ersättning för egendom till dem som väljer att inte återvända, skall övervakas och assisteras av Förenta Nationernas upprättade rådskommistion

 42. Bahlool 05 oktober 2009

  Wow läs och begrunda lol
  Salvan som ändade Bernadottes och Sérots liv lär ha avlossats av Yehoshua Cohen. Förövaren betraktades sedermera som hjälte i Israel och Cohen fick hedersuppdraget som livvakt åt landets förste premiärminister.

 43. Jonas 05 oktober 2009

  Jag måste sova nu. Jag återkommer imorgon, om HaShem vill 😉

 44. Nicklas Eriksson 05 oktober 2009

  Jonas: jag tycker att ordet ”var” är väldigt centralt i din argumentation. Araberna ”var, judarna ”var”. Ja, men hur är det nu då? Varför tror du att serber och kroater fortfarande chestbumpar om vad som hände på fucking Trastfälten? Jo, för att ”var” är centralt i deras argumentation också.

  Tittar man bara bakåt kan man inte ta sig framåt.

  Vad gjorde de kristna när de kom till Norden då, om vi nu ska blicka bakåt? De rev mina förfäders tempel och byggde sina eländiga, monoteistiska (fast bara då och då….) kyrkor på dem. Det gjorde säkert judarna också en gång i tiden när deras religion var ny, bara det att det är så vansinnigt länge sen att de religionerna sedan länge är glömda.

  Religion är bara trams och det borde vara belagt med fängelsestraff att blanda det och politik.

 45. yackopacko 05 oktober 2009

  asså jonas måste vara puckad

  JONAS:
  Är det inte rättvist att judarna får tillbaka sitt land? Är det rättvist att araberna har 21 egna enorma länder, men judarna har inte ens rätt till en stat som är lika liten som Småland och Blekinge?!

  du verkar inte förstå vad du själv skriver när du säger att araberna har 21 enorma länder, Ja Araber är ett folkslag som visst har lslam som majoritets religion. Israeler finns inte, judar finns , judendom är en religion, hela staten israel är bara religöst byggd = FEL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *