Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Judar får bygga där araber förvägrats bo

Apartheidstaten Israel, staten som mördat tiotusentals, staten som fördrivit hundratusentals och staten om dag in och dag ut skapar mera hat och mera ångest och mera fruktan, har än en gång gjort mig upprörd.

I ett område där en viss arabisk klan bott sedan 1920 talet, och där man försökt få tillstånd att bygga ut sin by, har den judiska staten nu gett tillstånd för att bygga en stad åt 150 000 ultraortodoxa judar.

När som araberna försökt få tillstånd att utöka bebyggelsen, så har de nekats. Man fick som svar att det var ett skyddat område, där ingen bebyggelse av bostäder får finnas, inte så länge judar inte velat bo där vill säga. Nu när de ultraortodoxa vill bygga en stad där, kommer plötsligt ett godkännande snabbare än snabbt.

Man ska inte undra varför folk vill skjuta raketer, utan man borde fråga sig varför inte fler skjuter raketer…

Haredi town planned where Arab construction banned – Haaretz – Israel News.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *