Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ramadan 20 – Sorrow and Grief del 2

En dag hade Imam Ali frågat den heliga Profeten Muhammed (s.a.w): ”Vad är det bästa dådet under den heliga månaden Ramadan?” Profeten svarade: ”Det bästa dådet under den heliga månaden Ramadan är att hålla sig borta från onda ting, saker som Allah har förbjudit.”

Efter det började Profeten Muhammed (s.a.w) gråta. Imam Ali (a.s) var rätt chockad och undrade varför Profeten grät? Svaret var:

Jag gråter för jag kan se en hemsk händelse som kommer ske under denna månad och drabba dig. Medan du är böjd i bön, den mest kriminella av alla kriminella, kommer att slå dig på ditt huvud och ditt skägg blir färgat rött av ditt blod.”

Imam Ali undrade om han kommer vara på den rätta vägen? Svaret var: ”Ja”

Det var den 19de dagen, det var fortfarande mörkt i gryningen när Imam Ali var på väg till morgonbönen i Kufamoskéen och han hörde ett stort oväsen, ankor som tjattrade. De tog tag i Imam Alis kläder och Imam Ali insåg att de grät över hans möte med döden.

När han nådde moskéen, så reciterade han kallelsen till bön. Det var för att väcka dem som sov i Moskéen och en av dem var Ibn Muljim, som hade gömt sig där och hade det förgiftade svärdet under sig när han sov på magen.

När Imam Ali var på väg att be sin andra Rakah (när man går ner till marken i bönen kallas det för Rakah), steg Ibn Muljim upp snabbt och man kunde se svärdet, han slog Imam Ali i bakhuvudet med ett starkt slag. Då hörde man Imam Ali säga:

”Jag svär vid Kaabans (Svartklädda byggnaden muslimer vallfärdar till)Herre!! Jag har varit successfull.” I skyn kunde man höra ett muller och Ärkeängeln Gabriel skrek: Idag demolerades det godas fundament.”

Förklaring:

Profeten Muhammed var den sista profeten. Hans svärson och kusin Ali utnämndes av honom att bli hans efterträdare, det sågs inte med blida ögon och ledde till att Ali och alla andra släktingar och ättlingar till Profeten Muhammed jagades och mördades på ett våldsamt sätt, för det mesta med gift.

Ali, den förste av 12 imamer mördades med ett förgiftat svärd när han satt böjd i bön.

Hans son Hassan mördades med gift på befallning av Muawiya, den som gav giftet var Hassans fru.

Hans bror den Hussain mördades med pilar vid ett ställe som heter Kerbala, i dagens Irak och har sedan dess varit en av huvudfigurerna för shiamuslimer när det gäller synen på martyr och kampen mot orättvisa.

Resten av imamerna förutom den siste Mehdin, den utvalde Messias inom shiaislam, lever enligt oss än idag och väntar på den dagen han kan återkomma för att skipa Allahs rättvisa..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *