Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Wahabis firar Ramadan med massmord

In Pakistan, Sunni gang kills Shias in rampage.

Ramadan anses vara en månad av fred, lugn och ro. Senaste 10 åren har jag dock sett dess början firas med bomber, granater och massmord på shiamuslimer. Även många sunnis blev drabbade i länder som Algeriet, där salafiter/wahabis lyckades spränga människor på väg att handla inför Ramadan. På sistone har det blivit lugnare där men istället ser vi massmord på muslimer i Afghanistan och i Irak.

Nu har Sipah Sahaba, en av de värsta fanatiska terroristgrupperna i Pakistan, mördat runt 8 prominenta shiamuslimer. I början av 2000 – talet fick jag lära mig vad denna grupp var och vad de gjorde, och deras offer var mestadels läkare, advokater och lärda inom den shiamuslimska minoriteten i Pakistan, en minoritet på runt 20% av befolkningen.

När man inte inser islams sanna natur, det är då man tar till våld för att skada inte bara ickemuslimer utan även troende muslimer som vill fira denna heliga månad i lugn och ro…

7 kommentarer

 1. Ärlig Modern Kvinna 23 augusti 2009

  ”På sistone har det blivit lugnare där men istället ser vi massmord på muslimer i Afghanistan och i Irak.”

  Jag lyssnade på programmet Debatt på SVT. Enligt en kvinna som har varit soldat i Afghanistan har Talibanerna fört krig i ca 30 år och det är dom som mördar sitt eget folk på vägen till vallokalerna och de hotar folk med att hugga av deras fingrar som de går att rösta och att Sverige för inget krig med Afghanistan. De flesta hade samma kommentar sade faktiskt att Sverige är där i fredsbevarande syfte och av säkerhet skäl för befolkningen utan någon som helst koppling till USA. Hade det inte varit för de svenska soldaterna, då hade inte valet ens kunnat komma tillstånd, skolor börjat startas,. grund läggande sjukvård, utbilda de Afghanska poliserna och soldaterna. Jag måste faktiskt betona att de svenska soladerna är där i gott syfte och faktiskt riskeras sina liv för befolkningen skull. Det var ju klart att de som startade kriget var olagligt, men nu får vi ca 8 år efter åt ge befolkningen är chans till att skapa ett eget land och tabort Talibanerna som tydligen vill leva i krig resten av sina liv. Sverige erbjöd och skapade en fotbollarena som Afghanierna använde som avrättningsarena med de mest inhumana metoder med Sharia Lagen som stöd.

  Bahlool du måste blir mera ödmjuk och tacksam för den stöd och hjälp ger er muslimer. Som Svensk kan man kanske vara kritisk men mina ord har mening och tyngd. De som kallar sig muslimer och sedan dödar andra människor är enligt min synsätt inte alls några religösa personer. De missbrukar din religon och använder den på ett fegt sett genom att använda religonen som en kass ursäkt och bortförklaring för deras handlingar.

 2. Bahlool 23 augusti 2009

  Eh? Då är den soldaten rätt blåst..Talibanerna skapades i slutet av 1990 talet..det var stridigheter i Afghanistan efter att man slängt ut Ryssarna..då skapades denna grupp i skolor i pakistan, med usa, saudiska och pakistanska pengar.
  jag ser de svenska soldaterna som ockupanter..deras hjälp är inte önskad..på samma sätt som irakeirna inte vill ha västerländsk hjälp..sist västvärlden hjälpte så fick vi ett _Israel på vår mark..så nej tack?

 3. cecilia 23 augusti 2009

  Modern kvinna:
  jag kan hålla med dig om en sak… människor som kallar sig muslimer och sedan mördar är inte muslimer! för islam förespråkar inte våld.

 4. cecilia 23 augusti 2009

  eller snarare låt mig få rätta mig, de är muslimer men mycket dåliga sådana!

 5. Bahlool 23 augusti 2009

  Profeten Muhammed och Islam kom just för att bekämpa sådana seder, där man begravde flickor i sanden för att de var flickor. Tyvärr kallas detta hedersbrott hos oss..men i väst mördas flickor för annat..för att de är för slampiga, för snälla, för stygga, för kaxiga, för att de eller mannen som mördar dem är full..för tröttsamma, för gnälliga..men där menar man inte att det är ateismen, krsitendomen eller demokratin som bär skulden..enbart i fallet med hedersvåld, tänker man på islam..varför?

 6. iraqi-shia 24 augusti 2009

  alltså vissa länder behöver hjälp med demokratin…alla vet inte vad det innebär…så därför anser jag personligen att utlänska soldater från tex sverige bra…dom e bättre än talibaner…o bättre än saddam!

  men dom ska respektera landets lager o traditioner..om man vill tjänstgöra.

 7. Bahlool 24 augusti 2009

  Håller med dig Iraqi, men vi såg i fallet med Irak att de int respekterade landets lagar eller värderingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *