Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Krigets lagar som inte gäller alla…

Cut to pieces: the Palestinian family drinking tea in their Gaza City courtyard | World news | guardian.co.uk.

En familj, sittandes och drickandes te, beskjuts av en obemannad dron. Ett vapen som anses vara så sofistikerat, att man kan skilja på vilken klädsel och vilket kön en person har. Så sofistikerat att israeliska soldater kunde skryta med att de kunde urskilja mellan israeliska soldater och palestinska kämpar som klädde sig och betedde sig som israeliska soldater. Ändå lyckades denna drönare bomba och skjuta ihjäl dussintals civila, så svårt att dessa människor slits i stycken.

Krig är hemsk, men även i krig finns det regler. Den enda staten som kommer undan med sina brott mot krigets lagar är Israel.

Jag kan bara rekommendera artikeln, den är otroligt djup och förklarar vad som hände i Gaza. Det vi fått höra och se är ingenting. Israel är en stat som har så mycket support för att folk inte sätter sig in i situationen, folk vill inte veta hur det går för de stackare som stod och blev skjutna, enbart för att de är palestinier. Hatet som spreds av rabbiner och inkluderade tal om heligt krig och om att kämpa för det judiska folket och att kämpa för Gud. En fanatism som vi brukar se ner på, så länge den inte är av judisk härkomst.

Israel kom undan och har än idag inte betalat skadestånd, fått stå till ansvar för sina brott eller underlättat för de överlevande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *