Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

The things we do for love…

Stämmer så jävla bra in på mig att det smärtar att tänka på det..suck.

Av Marvin Gayes dotter Nona Gaye

The things that we all do for love…
The things that I would do for love…

I’d walk a thousand miles
Just to see you smile
This is what you do to me
And I wonder if it is real
Cuz it’s what the heart’s been waiting for
But do we know what we are looking for

The things that we all do for love
We compromise it just because
We want the best that love has got to give
The things that I will do for love
Is basically I’d make it all with you
This is what I’d do

I’d let you play your games
There’s only me to blame
I guess I’m just a fool for love
But I’m safe; safe in letting go
And not afraid to fall
Tell me you feel the same
Stay through the joy and pain
Cuz it’s what your heart’s been waiting for
Now that you know what you’ve been searching for

Don’t compromise; just give your all
Let me know that this is love
Tell me you’ll understand
Love me; say anything
It’s what my heart’s been waiting for
I know what you’re waiting for

23 kommentarer

 1. cecilia 16 augusti 2009

  det är verkligen en fin låt tycker jag 🙂

 2. Bahlool 16 augusti 2009

  älskar de ord som sägs där 😛

 3. cecilia 16 augusti 2009

  ja de är vackra! 🙂

  med tanke på musik, hur tänker du kring det? jag menar många säger att det är haram. finns det några belägg för det?

 4. Bahlool 16 augusti 2009

  Sunni som shia lärda har kommit fram till att det mesta av musik är haram..shia lärda har en tolkning som säger att musik som inte får dig till att vilja dansa är ok (tex klassisk musik) om du ser på musik nu så handlar det mesta om sex osv..höll på läsa på om musik några dagar sen för att srkiva inlägg om det faktiskt 😛

 5. Muniira-islam 16 augusti 2009

  Musik är haram,,, istaqfurullah, hitta inte på varenda ska,, bahlool!!!
  På domedagen så kommer det spelas musik (de man brukad lyssna på i världen) då springer människorna åt det hållet och sedan hamnar alla de i helvetet. kommer inte ihåg hur hadithen slutade men något sånt var det i alla fall.

 6. Bahlool 16 augusti 2009

  vadå hitta inte på varenda ska? Jag har inte sagt att musik är halal eller gjorde jag det?
  Då vill jag ställa en fråga till dig kära Muniira, hur ser du på självmordsattacker? och Är shias muslimer eller ej?

 7. Muniira-islam 16 augusti 2009

  musik är haram, du sa att det är ok med (klassisk musik)
  Jag hatar självmordsbombare, det är otillåtet, att döda oskyldiga människor, och att man dödar säg själv, man hamnar ju i helvetet.
  Det är jag verkligen osäker på,, men jag kan inte säga att ni är icke-muslimer, för ni tror på gud och profeten sallahu aleyhi wasalam men ni kan gå in i helvete, det kanske det.

 8. Bahlool 16 augusti 2009

  Jag skrev vissa shialärda menar att klassisk musik är halal..snälla sätt inte ord i min mun? Hur säker är du på ”salafismen”? Är du inte rädd att du valt en version av historien som kommer leda dig till ett rätt varmt ställe?

 9. cecilia 17 augusti 2009

  ok jag måste säga att jag tycker du verkar ha en bra förklaring för det finns verkligen olika åsikter kring detta och du ligger liksom lite mitt emellan och det gillar jag eftersom jag tycker att viss musik är väldigt vacker

 10. cecilia 17 augusti 2009

  ja just det, slutar du även att titta på film/tv under ramadan?

 11. Bahlool 17 augusti 2009

  nah film ser jag inga problem med inte heller skratt (drar ner på det under Ashura dock) men jag läser mera Koran och Dua särskilt på laylat al Qadr. Sen avhåller jag mig en tid innan och en tid efter från att tala illa om folk eller svära (har en tendens att jag svär åt ##¤%¤% som jag möter eller tänker på från mitt förgångna)
  Ser ingen fara med bra filmer eller serier och det får tiden att gå snabbare.
  Månag sover bort dagen jag föredrar dock att vara vaken under Ramadandagen, annars är det ju ingen ”riktig” fasta.
  Alltså ta mina föräldrar..pappa tillät mig inte ens att gå flöjtkurs..ändå tycker jag att kursen var av ”klassisk” snitt..men samtidigt får min lillebror hålla på med Rapmusik (föräldrarna har väl blivit för gamla lol) och pappa gillar (även om han försöker dölja det) sjunga gamla irakiska södra landet sånger..en slags sjungen prosa.

  En hadith från den sjätte imamen Jafar al Sadiq visar hur illa sedd musik är och var, men som med allt annat anser jag att inte allt är svart eller vitt. Ibland är vi för förbud mot musik samtidigt som vi stödjer självmordsattacker mot civila…som problemet med wahabismen, där man är så hård på vissa frågor och sen gör man brott som är så mkt värre..

  I was in the company of Imam Ja’far al-Sadiq (AS) when a person said, When I go to the toilet, I can hear the singing girls of my neighbor. Sometimes, I remain (in toilet) longer so that I may listen to more of it.

  Imam (AS) said, Desist from listening to music and songs attentively.

  Then this man further said, Master, I do not go to music gatherings! I only hear the sounds!

  al-Sadiq (AS) said, Have you not read this Qur’anic verse – Surely, the hearing and the sight and the heart, all of these shall be questioned about that?
  (al-Qur’an – Chapter 17, Verse 36)

  The man replied, I was not aware of this Ayat. I regret my actions. I shall not do so in the future. I repent for my past sins and I seek forgiveness from my Lord.
  Seeing his condition, Imam (AS) said:
  Get up! Go and perform ghusl and offer Salat and pray for forgiveness. You have certainly been involved in a deadly sin and a terrible situation. You have repented for it and I thank Allah for that, and I seek forgiveness of Allah for all those things that He dislikes. Certainly, Allah only dislikes the evil things. Leave the evil things to the evil people because there are different people suitable for different things. (al-Kafi – Chapter on Music)

 12. cecilia 17 augusti 2009

  ok nu måste jag få fråga en sak och du behöver inte svara om du anser frågan för privat men, hur gammal är du?
  jag undrar för ibland känns det som att du är väldigt gammal och ibland som att du är ung. det gör mig lite förvirrad av någon anledning 😛

  tack för dina svar, jag har en väninna som inte går på bio under ramadan eller tittar på någon västerländsk tv, det var därför jag undrade, för jag älskar att titta på kriminalserier som bones och jag tycker att de är ganska a´harmlösa när det gäller det ’romantiska’ men jag ä ju liksom ny och vet inte riktigt vad som är ok och inte 🙂

 13. Bahlool 17 augusti 2009

  haha jag har inga problem med privata frågor förutom åldersfrågor…men jag är runt 30 🙂 Jag har mina tider..ibland ”mogen” och gammal i själen…och ibland kommer mitt barnsliga jag fram.
  Alltså det finns inga fel med bones har sett kanske nåt eller någon sexakt i den serien…mkt bra serie..men att man undviker tvprogram där alla ligger med alla eller tvfilmer som handlar om sex kan jag förstå. Tnäk så här…det är den viktigaste månaden..viktigare än tusen andra månader..dagarna är viktigare än 1000 andra dagar…så förstår du varför vissa är så hårda just då…men de glömmer att Allah har 11 månader till där vi ska bete oss som bra muslimer..jag håller mig i skinnet i några månader efteråt..sen börjar det trappas ner 🙁

 14. cecilia 17 augusti 2009

  Jaha , vet du ibland skulle man kunna tro att du är 70 år HAHAHA
  inget negativt alltså, men faktiskt! du har mycket kloka tankar tycker jag ju liksom.

  ja jag förstår vad du menar med det.. använd det sunda förnuftet alltså 😀

 15. Bahlool 17 augusti 2009

  tro mig jag veettttt folk tror jag är en gammal gubbe..old soul in a young body? 😉 jag är nyfiken hur religiös är din man? Är det därför du blev muslim?

 16. cecilia 17 augusti 2009

  haha, nu fick du mig att skratta!

  nej det var inte på grund av min man jag blev muslim faktiskt, inte bara på grund av han i allafall. Han är väl inte super religiös men han försöker göra sitt bästa. Kanske kan jag hjälpa honom med att föregå med gott exempel 🙂
  jag vet inte han är väl kanske vad väst skulle säga en ’liberal’ muslim. han ber inte alltid fem ggr om dagen även om han strävar efter att bli bättre. 🙂 men hans hjärta är rent även om han inte alltid lyckas rent praktiskt med vissa saker som bönen alla gånger.
  hur jag blev muslim ja alltså vänner och min man såklart de öppnade ju dörren till en annan värld men jag gick igenom den själv.. så kanske man kan uttrycka det. jag vet inte om jag svarade på din fråga riktigt men säg till i så fall!

 17. Bahlool 17 augusti 2009

  jo det är bra jag vet inte om du orkar skriva ner det här någon gång? Jag vill gärna samla på såna här berättelser 😛 Han är som jag..jag la av bönen en tid men kvarhöll min kärlek för islam. Varje gång jag blir svag så läser jag lite av Ahlul Bayts berättelser och särskilt Imam Alis bok Peak of Elequence då brukar jag förstå vilken heder och tur det är att vara muslim.
  Jag var också ”rätt”liberal i mina åsikter om mkt..som tex homosexualitet..men i slutändan måste man inse att vi valt islam pga dess värdegrund..vi har inte valt islam för att ändra på den för att passa oss (vissa saker går ju att ändra på, men vissa basic saker är basic och tillhör tron)

 18. cecilia 17 augusti 2009

  jaha då är ni samma 😛
  fast han är inte liberal när det gäller homosexualitet kan jag ju säga 🙂 men han älskar verkligen islam det vet jag! och innan jag konverterade brukade jag titta på honom när han bad, det var det bästa jag visste! jag tyckte att det såg så fridfullt ut och nu vet jag att det är det av egen erfarenhet 🙂

  jag har börjat skriva ned min historia redan! jag hoppas det inte gör något om den blir en a4 eller så.. jag märkte det igår när jag skrev att den blev längre och längre 😛
  vart kan jag skicka den när jag är klar??
  jag vet inte kanske jag blir klar med den i kväll 🙂

 19. Bahlool 17 augusti 2009

  Bara bättre att den är lång 😛
  bahlool20@hotmail.com
  Funderar på att tala med några vänner som publicerar böcker och se om de är intresserade…99 svenska konvertitberättleser eller nåt sånt 😛
  hade varit kul å veta vad dina släktingar tyckte och tycker om din konvertering?

 20. cecilia 17 augusti 2009

  oj då blir den ännu längre 😛
  nä men faktiskt vet de ingenting ännu 🙁
  men jag ska förklara allt. LOVAR 🙂

 21. cecilia 17 augusti 2009

  pip pip du har ett nytt mail!
  sorry att den blev så lång!

 22. Bahlool 17 augusti 2009

  tackar syrran!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *