Press "Enter" to skip to content

Galna amerikaner och synen på atombomben

Hela världen, eller majoriteten av världens människor håller nog med mig i att atomvapen är ett hemskt och farligt vapen. Det är ett vapen som kan släcka allt liv på jorden. Det är ett vapen som inte skiljer på skyldig och oskyldig. När detta vapnet användes mot Hiroshima och Nagasaki, två städer som påminner oss om hur sjuka vi människor är i vår förstörelselust, så började världen en kapprustning. Idag har instabila och galna stater som Israel, Pakistan och Indien detta vapen.

Den enda staten som har det dåliga rekordet i att ha använt dessa vapen är USA. Medan världen fruktar detta vapen och det finns olika avtal och fördrag som som förbjuder skaffandet av detta vapen, så menar amerikanerna att det var rätt av deras president att använda vapnet mot Japan. Två av tre tycker det var bra gjort enbart 22% menar att USA begick ett fel när de släppte bomberna över fienden.

Hundratusentals föll offer för dessa bomber, bomber som på den tiden inte ens var en tiondel så kraftiga som de bomber som USA och deras vänner idag besitter. Kärnvapenklubben inkluderar länder som USA, Frankrike, England, Ryssland och Kina, förutom de tre stater som nämndes i början.

Det är skrämmande att en så stor majoritet i USA inte känner några som helst problem med att deras land använde dessa vapen mot ett helt folk. Det är också skrämmande att en krigande och hemsk krigshetsande stat som Israel besitter dessa vapen. Vidare är det hemskt att länder som Indien och Pakistan äger dessa vapen. Det bevisar bara att det inte kan eller borde finnas ett sådant arsenal hos någon stat, för alla kan styras av onda ledare, alla kan falla i fällan att vilja använda dem mot en fiende för att få slut på ett kostsamt krig.

2 Comments

 1. Lena
  Lena 07 augusti 2009

  Nu väntarvi bara efter att islamisterna i Iran tillkännager, sitt innehav av kärnvapen.
  Då blir det alla moders Barbeque i mellanöstern, och där Iran förut fanns återstår bara öken.

 2. Ibn
  Ibn 08 augusti 2009

  Pigg människa… o.O

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *