Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Minarettförbud-slöjförbud-mord på beslöjade

Attackerna mot islam och muslimerna ökar för varje dag. Om det inte är ett mord på Marwa, som nästan gick förbi oss alla om det inte varit för stora demonstrationer i Egypten och muslimers bloggande här i Sverige; så är det slöjförbud i militären och i skolan; om det inte är det, så är det förbud att bygga minaretter i Schweiz moskéer.

svd får man läsa:

Minareterna är inte religiösa symboler utan instrument för politisk dominans och en intolerant kultur, menar partiet.

Man visar intolerans mot islam för att skydda mot islams intolerans??? Schweiz högerpopulistiska parti SVP har lyckats få över 100 000 namninsamlingar för att kunna rösta om förbud mot minaretter. Så slöjan är inte en religiös symbol, det är ett tecken på kvinnoförtryck, minaretter är inte religiösa symboler, man kallar ju inte till bön från moskéerna. Hur ser man på kyrktornen då? Är de också tecken på politisk dominans?

Vi lever i farliga tider. Istället för att omvärlden vaknar upp efter mordet på Marwa, och säger nu måste vi bekämpa islamofobin, så ökar man på motsättningarna och hatet. Man skrämmer upp folk och man ökar fruktan och islamofobin. Mycket skrämmande. Jag brukar säga att inom 15-20 år blir det omöjligt att vara muslim i Europa, men verkar som om det kommer bli värre mycket tidigare än så.

Ett uttalande man kan läsa om på tidningen är :

Det är tid att sätta tydliga gränser, annars följs minareterna snart av böneutropare och slutligen av sharialag i Schweiz”, heter det i ett uttalande

Det finns hela två minaretter i Schweiz. Ja den muslimska ockupationen och dominansen är skrämmande….

Själva minarettförbudet strider mot Europas människorättskonvention och mot FNs flyktingkonvention. Spelar det dock någon roll? Knappast..

Främlingsfientligheten och islamofobin flyttar fram sina positioner. Man försöker svartmåla muslimen/invandraren. Man menar att vi muslimer är femtekolonnare, personer som väntar på rätt tecken för att störta Europa i ett kaos av blod och krig.

Man försöker svartmåla slöjan, den muslimska mannen och våra föredömen.

Det är farliga tider vi lever i. Vad hade hänt om någon försökte förbjuda Davidstjärnan på synagogerna? Vad hade hänt om man försökte förbjuda kors runt halsen på folk? Vad hade hänt om man förbjöd slöjan på nunnorna?

Några år sedan försökte SVP att svartmåla muslimerna genom att utmåla dem som svarta får och svarta korpor på valaffischerna. Byt ut det mot affischerna från hitlertiden.

Det är viktigt att vi lär oss av vår europeiska historia.

Hur ska jag som muslim känna mig hemma här och känna tillhörighet till landet och till kontinenten ifall jag behandlas som en sämre människa? Med färre och mindre rättigheter? Hur ska jag kunna känna tillhörighet när man förbjuder allt jag tror på? Slöjan är en del av religionen islam. Minaretterna är del av muslimska moskéer, på samma sätt som kyrktorn och kyrkklockor är del av kristnas kyrkor.

Man spelar terroristerna i händerna när man bevisar vad de alltid sagt, att vi muslimer inte är välkomna, inte behandlas som andra och att vi ses som andra eller tredjeklassens medborgare.

49 kommentarer

 1. bengt åke eng 19 juli 2009

  Försök bygga några kyrkor i Baghdad,Teheran , Somalia, eller Pakistan .
  Bara för att kolla hur toleranta de är där.
  Du överlever nog inte ett bygge!!

 2. CZ 19 juli 2009

  Du har helt rätt, så länge vi inte försvarar oss så blir det mycket illa!

 3. bengt åke eng 19 juli 2009

  Främlingsfientliga krafter i hela västvärlden får vatten på sin kvarn när Afghanistan nu inför lagar som ger muslimska män rätt att svälta sina fruar om de inte ställer upp på sex och att våldtäktsmän kan gå fria om de erbjuder sig att gifta sig med sina offer…!!!
  Kan detta ha nåt att göra med att väst blir lite avogt inställda till denna stenålders religion??????????????++

 4. Ibn 19 juli 2009

  Visserligen har jag haft mina åsikter om muslimer, men de gav sig efter jag besökt moskén. Otroligt artiga, varma, välkomnande och familjära. det är det bästa sättet att krossa en illusion, visa saken hur det egentligen är, bjud in människor till moskérna, så andra får träffa muslimer. Nu senast var det en lektion i moral, hur man ska bete sig, hur man skall agera som muslim. Jag sa till den man jag var med, att oftast ser man ju faktiskt 10 galningar som skriker ”Jihad!” som vill spränga andra, men man missar lätt sedan allt runtomkring, tex faktumet att man inte får bete sig som ett rövhål i Islam, där man lägger stor vikt vid god moral, dygder.

  Frågan är, vem vinner och varför, på att muslimer smutskastas?

 5. J-O D 19 juli 2009

  Det är ett demokratiskt förfarande, och rättighet, att folket får rösta om tvistefrågor.
  Men ni muslimer kanske inte gillar demokrati?

  Ni muslimer kan väl åtminstone vänta med era allehanda krav tills, som du själv skrev i ett annat inlägg: ”-vi försöker inte inskränka på dig..men den dagen vi har majoritet, så får du foga dig i majoritetsbesluten 😉 ”

  Majoritetsbeluten!

 6. T 19 juli 2009

  ”Jag brukar säga att inom 15-20 år blir det omöjligt att vara muslim i Europa, men verkar som om det kommer bli värre mycket tidigare än så.”

  Det får vi verkligen hoppas då islam är en fruktansvärd ond och förtryckande religion (och politik). Jugoslavien kommer att ske igen fast inom hela Europa.
  Blodbad.
  Fast tror det tar 15-30 år dit.

  Förövrigt, varför inte ta upp alla mord som dagligen sker mot kristna av muslimer.

  Det är pga att Islam inte hör hemma i Europa (alla rån, våldtäkter, hedersrelaterat våld etc etc) som gör att folk nu börjar få nog. Inte bara här utan överallt.

  Ni muslimer har långsamt börjat väcka den sovande björnen.

  Det är enbart sunt att vara kritisk mot islam i ett sekulariserat land.
  Hoppas du lyckas ta dig ifrån det religiösa och inse att du liksom andra blivit lurade av sagoböcker (gäller givetvis även de andra Abrahamitiska religionerna)

  /Vänligen Thomas.

 7. Micke 19 juli 2009

  Det hela är ganska enkelt. Olika länder har olika religioner. Om man flyttar till ett annat land med en annan relgion och andra etiska och kulturella värderingar må man acceptera dessa, utan att för den skull anamma dem.

  MEN, man må inte ställa krav på att utöva sin religion på något sätt så att det stör den kultur, etik och de som bor i landet man flyttat til.l Passar inte det är det bara att flytta till något land det passar bättre. Byggandet av minareter och böneutrop är typexempel på saker som INTE är del av schweizisk kultur.
  Har du något problem med folkomröstningar som demokratiska beslut?

  Eller kanske vad tror du om att bygga en kyrka i Teheran med ett högt torn och klockor som ringer flera gånger varje dag då man anser att folk ska be?

  Islamofob? Nix, men det här landet heter Sverige. Vill du utöva din religion – gör det men stör ingen annan med byggnadsverk eller ylande imamer.

 8. Bahlool 19 juli 2009

  Micke så du anser att slöjan stör dig? Hade muslimer krävt att du ska bära slöja så hade jag förstått din tes, men eftersom muslimerna inte kräver det av dig så är ditt resonemang helt fel.
  Kyrkor finns det både i Irak och i Teheran. Inget olagligt med det.
  Sverige är inte kristet och har religionsfrihet, jag förstår att sånt är en törn i ditt och andra islamofobers ögon men varför avsky detta lands friheter?

 9. Bahlool 19 juli 2009

  I jugoslavien var det kristna som mördade..såsom det var kristna som begick illdåden under korstågen och det var kristna/ateister som mördade judar..inget att vara stolt över ska du veta T 🙂
  Muslimer rånar inte, ”sekulära” kanske men en troende muslim begår inget brott då det strider mot ens religion. Du är inte kritisk när du beskyller religionen för rån, våldtäkter och mord. Hedersbrott har inget med isalm att göra, även det är ingen kritik. Kritik hade varit om du kom med bevis som bevisar att islam har fel i sak, men det har du inte fört fram

 10. Bahlool 19 juli 2009

  Majoritetsbesluten får inte gå emot avtal och lagar som man skrivit på..denna folkomröstning går emot.

 11. Bahlool 19 juli 2009

  Bengt finns många kyrkor och kristna. I Iran har de tom en plats i riksdagen där..så det har du fått om bakfoten.

 12. Micke 19 juli 2009

  Bahlool:
  Jag är ingen islamofob, och muslimer må ha sin religion här i Sverige om de inte stör mig. Direkt störande är det för mig om man bygger en minaret och har böneutrop flera gånger per dag. Kristendomen här i Sverige har kanske 100-åriga traditioner och är statsreligion. Islam är det inte.

  Men om jag nu varit kvinna och flyttat till Iran, sminkat mig och klätt mig utmanande, vad tror du hänt då? Tror du åberopandet av kristen tro hjälper?
  Saken är den – man accepeterar kulturen, religionen, etiken, lagarna i det landet man valt att flytta till. Är det inte OK, flytta någon annanstans.

  Man ska inte tro att man flyttar in i ett land och har några som helst rättigheter att komma med krav som stör eller påverkar de som bor i landet.

 13. Bahlool 19 juli 2009

  Ingen i Sverige har böneutrop. Att ha minarett är en symbol för moskeen, inte för att göra böneutrop i Sverige. Störs du inte av att kyrkklockor ringer hela tiden på söndagar?
  Sveriges riksdag bestämde att vi inte har någon kristen kyrka som är bunden till staten därmed är kyrkan likvärdig islam och judendomen.
  I Iran har man lagar mot att du klär dig utmanande, vi har inga lagar som förbjuder slöja i Sverige. Hade vi haft det så hade jag hållit med dig om att det var olagligt för en beslöjad, då hade jag kunnat hålla med dig i din ställning även om jag tyckte det är helt åt helvete att man bestraffar kvinnor som försöker visa sig ”dygdiga”
  I Iran får du dricka alkohol om du är kristen, ändå är det alkoholförbud i Iran. Det visar hur Iran är när det gäller andra religioner.
  Hur ser du då på svenskar som konverterat? De har ju inte flyttat hit utan de är svenskar som vill ha en annan tro..ska de också flytta härifrån?
  Ingen stör dig eller påverkar dig genom att bära slöja eller ha en minarett på sin heliga byggnad..

 14. Micke 19 juli 2009

  OK, vi tar dina kommentarer en efter en:
  Som jag skrev Sverige har varit ett kristet land i (korr.) 1000 år och det kan knappast finnas någon svensk som kan finna finna kyrkklockor störande en gång per vecka på söndagsförmiddagar.
  Kristendomen är statsreligion i Sverige, även om kyrkan inte är knuten till staten. Som sagt 1000 år.

  Jag struntar väl i om en kvinna har slöja eller inte – vill hon ha det, inte mitt problem, det stör inte mig och det är hennes ensak.

  Jag betvivlar starkt att man kommer undan med alkoholförtäring i Iran. Jag läste att någon blivit avrättad för detta, och rimligtvis kan man inte ha olika lagar i ett land för olika religioner. Jag kan nog leta upp artikeln om du vill. Men jag tycker att; är det förbjudet att dricka alkohol i Iran ska man respektera detta. Annars må man bli straffad enligt den lag som gäller i Iran.

  Om någon konverterat till islam, jaha, det är väl deras problem. Stör det inte mig så. Kommer de däremot med krav som stör mig på att bygga minareter eller ha böneutrop kan de dra till något land där det är ok.

 15. Bahlool 19 juli 2009

  Kristna får ha alkohol, muslimer får inte. Så kristna och judar får använda alkohol (du vet nattvarden).
  Varför stör det dig att man bygger minaretter? Det är ett torn..det är inte så att de bygger det hemma på din tomt. Om man är ok med att bygga saker som turning torso och en boll som globen, så borde inte minaretter skada eller?
  Hade någon börjat ropa ut bönen så hade jag förstått dig,men det har man inte.

 16. T 19 juli 2009

  ”Du är inte kritisk när du beskyller religionen för rån, våldtäkter och mord. Hedersbrott har inget med isalm att göra”

  Nej hedersbrott verkar vara vanligare hos kristna kurder men förekommer även hos muslimer.

  Koranen och Haditherna uppmuntrar visst till våld och mord på sina ställen. Även bibeln (GT) har en del elakheter.

  *En man kan kräva sex av sin kvinna (detta klassas som våldtäkt i Sverige om hon innerst inne inte vill..)
  *En man får slå sin kvinna (oklart hur hårt)

  Vad sägs om dessa:
  4:91
  ”De skulle önska att ni blev otrogen liksom de själva…. Skaffa er inte några beskyddare ibland dom förrän de konverterat till islam. Om de vänder er ryggen så och döda dom, varhelst ni finner dom. Och skaffa er inte någon beskyddare eller hjälpare ibland dom.”

  47:4
  ”När ni möter dem som är otrogna, så halshugg dem, tills ni anställt ett blodbad bland dem! Slå dem då i bojor.”

  Abu Huraira vol 4, bok 52 nr 177 ( hadith )
  ”Profeten sade: Den yttersta dagen kommer inte förrän muslimer kämpar mot judarna. Muslimerna skall döda dem och judarna skall gömma sig bakom stenar och träd. Stenarna och träden ska säga : Åh, muslim, det är en jude bakom mig. Kom och döda honom!”

  Jag är inte kristen längre, jag har ingen tro. Vad händer med mig?
  Europas folk börjar bli medvetna om islam nu så lagar kommer definitivt att stiftas i framtiden. Muslimkritiska partier kommer att bildas och växa i styrka. Jag säger inte att det är bra eller dåligt, men det är vad som sker.

  Något positivt:
  Du verkar vara smart, antar du är från Iran eller ett europeiskt muslimskt land..

  Det enda som räknas är hur folk reagerar.

 17. T 19 juli 2009

  Förresten vad är din inställning till islamism? Ett framtida ”Eurabia”? Det är _DET_ folk är rädda för (förutom alla missanpassade ungdomar som stökar till lite i vissa städer).

 18. Bahlool 19 juli 2009

  Enligt tolkningen så måste en kvinna och en man erbjuda varandra sex. Det kan ses som våldtäkt i Sverige men det kan också vara därför många muslimer skiljer sig i Sveirge då de inte vill bryta mot lagen. Hedersvåld är tabu. Islam har lagar och regler och man har gått ut hårt emot denna kulturella företeelse.
  Att slå sin kvinna menar de lärda inom shia och sunni ska vara en symbolisk bestraffning, med en tandpetare..

  Du verkar ha fått den där versen om bakfoten

  [Yusufali 4:90] Except those who join a group between whom and you there is a treaty (of peace), or those who approach you with hearts restraining them from fighting you as well as fighting their own people. If Allah had pleased, He could have given them power over you, and they would have fought you: Therefore if they withdraw from you but fight you not, and (instead) send you (Guarantees of) peace, then Allah Hath opened no way for you (to war against them).
  [Pickthal 4:90] Except those who seek refuge with a people between whom and you there is a covenant, or (those who) come unto you because their hearts forbid them to make war on you or make war on their own folk. Had Allah willed He could have given them power over you so that assuredly they would have fought you. So, if they hold aloof from you and wage not war against you and offer you peace, Allah alloweth you no way against them.
  [Pooya/Ali Commentary 4:90]

  Please refer to the commentary of al-Baqarah: 190 to 194 to know the Islamic injunctions regarding fighting in the way of Allah- when to fight defensive wars and when to desist from confrontation.

  To destroy the aggressors, in order to dislodge the power base of infidelity, fighting has been ordained, but those who take refuge with a people allied to you, or those who, weary of fighting you or their people, come over to you and offer peace, there is no reason to fight them.

  It is also true that out of their cunning and design some people wage war upon the Muslims with the help of the open and avowed enemies of Islam. If they do not keep away from you, nor offer peace, nor restrain their hands, seize them and destroy them wherever they are.

  The tribes of Ghaftan and Asad were at peace with the Muslims, but when they returned to their people, they joined them to fight against the Muslims.

  Aqa Mahdi Puya says:

  Fitna, in this verse, means war.

  Ya-manukum, in my opinion, means giving assurance of security (not desiring it), as was the policy of the hypocrites.

  [Yusufali 4:91] Others you will find that wish to gain your confidence as well as that of their people: Every time they are sent back to temptation, they succumb thereto: if they withdraw not from you nor give you (guarantees) of peace besides restraining their hands, seize them and slay them wherever ye get them: In their case We have provided you with a clear argument against them.
  [Pickthal 4:91] Ye will find others who desire that they should have security from you, and security from their own folk. So often as they are returned to hostility they are plunged therein. If they keep not aloof from you nor offer you peace nor hold their hands, then take them and kill them wherever ye find them. Against such We have given you clear warrant.
  [Pooya/Ali Commentary 4:91] (see commentary for verse 90)

  Samma gäller versen 47/4..jättefel där igen

  [Yusufali 47:4] Therefore, when ye meet the Unbelievers (in fight), smite at their necks; At length, when ye have thoroughly subdued them, bind a bond firmly (on them): thereafter (is the time for) either generosity or ransom: Until the war lays down its burdens. Thus (are ye commanded): but if it had been Allah’s Will, He could certainly have exacted retribution from them (Himself); but (He lets you fight) in order to test you, some with others. But those who are slain in the Way of Allah,- He will never let their deeds be lost.
  [Pickthal 47:4] Now when ye meet in battle those who disbelieve, then it is smiting of the necks until, when ye have routed them, then making fast of bonds; and afterward either grace or ransom till the war lay down its burdens. That (is the ordinance). And if Allah willed He could have punished them (without you) but (thus it is ordained) that He may try some of you by means of others. And those who are slain in the way of Allah, He rendereth not their actions vain.
  [Pooya/Ali Commentary 47:4]

  This verse commands every believer to kill or be killed when he fights disbelievers. If slain the rewards from Allah are many. According to Baqarah: 154 and Ali Imran: 169 to 171 the martyrs are not dead, they are alive, getting sustenance from Allah, rejoicing in the grace and mercy of Allah; and Hajj: 58 and 59 say that they occupy the highest position near Allah. If the believer prevails over the enemies of Allah, he destroys the power base of evil, disorder and corruption.

  Those who deserted the Holy Prophet in the battles of Uhad and Hunayn (see commentary of Bara-at: 25 to 27 and other references mentioned therein) and ran away to save their lives must be identified and condemned in view of this verse.

  The ordinance to kill the disbelievers is applicable when they launch an attack on the believers, not when they have surrendered. Islam prescribes effective defence in the event of an unprovoked aggression. Refer to the commentary of Baqarah 190 to 193.

  Aqa Mahdi Puya says:

  When once the enemy is brought under control, the release of prisoners with or without ransom is recommended. The slaughter of captives was never allowed by Islam. How a believer deals with the captives is a test. Some take ransom, some let them go for the sake of Allah; and some take care of them, shelter them and feed them with no strings attached.

  Jag accepterar Abu Hurayra i undantagsfall då han är en känd lögnare enligt mig och enbart ett fåtal av hans hadither är trovärdiga, hans hadith får du ta upp med sunnimuslimer, jag är shia och han står inte högt i kurs hos oss.
  Jag är född i Irak 🙂

 19. Bahlool 19 juli 2009

  Jag ser mig som islamist, men det är skillnad på islamism och islamims, Jag bryr mig inte om att göra dawa (mission) Jag är dock islamist i hänseendet till att jag tror på Allah och islam och politisk islam i samarbeta med religionen (skiljer inte på politik och religion då de är ett i mina ögon)
  Sen finns det islamister som vill erövra hela världen och som vill styra hela världen och som har konstiga andra ideer. Så om du frågar om jag är islamist som gillar islam och försvarar islam och vill visa på islams ”sanna” bild, så är jag det..om du undrar om jag har några storslagna planer på att omvända alla svenskar med fredliga medel eller våld så nej det är jag icke.
  Eurabia? Jag har hört uttrycket hos några proisraeler..men om muslimerna inte ens har makten i mellanöstern, tror du de kan få det i europa?
  Endast Iran styrs någorlunda av muslimer och även där är det stora problem 😛

 20. Micke 19 juli 2009

  Bahlool: Betvivlas starkt att man skulle se emellan fingrarna om jag var skitfull på en gata i Teheran. Som jag sa, man kan inte ha olika lagstiftningar för olika religioner i samma land.

  Skulle man bygga en minaret i närheten av mitt hem skulle jag bli skitförbannad, och jag tycker generellt att byggandet av sådana ska förbjudas i Sverige. Det finns väl ingen anledning att bygga dem om de inte är till för böneutrop. Så tillåter man byggandet av minareter har man ju godkänt böneutrop, eller?
  Globen och Turning Torso har inte ett skit med religion att göra, sedan kan jag tycka vad jag vill om dem som byggnadsverk, du åxå.

 21. Bahlool 19 juli 2009

  Skitfull skulle de knappast godkänna nej.
  Ja samma där, du kan tycka vad du vill om turning torso men inte vill du förbjuda dem? Ingen moskee i sverige ropar ut bön, ingen jag känner till har du andra uppgifter blir jag glad åt att få reda på det.
  Du får gärna ogilla minaretterna men varför förbjuda? Om folk vill bygga minarett eller sätta en flagga eller bygga en glob varför bry sig?

 22. T 19 juli 2009

  ”skiljer inte på politik och religion då de är ett i mina ögon”

  Det är pga detta tankesätt som gör att konflikter uppstår i Sverige. Här skiljer man på religion och politik. De stora problemen kommer uppstå då muslimer ökar i antal och börjar kräva nya lagar som är mera Sharia-anpassade.

  Islam och väst-europa funkar inte så bra ihop. Vi får se i framtiden hur det går. Antar även du har en föraning att konflikter kommer att bli värre och värre. Jag kan fortfarande inte fatta att smarta människor som du tror på sagoböcker år 2009 (observera att jag anser att alla Abrahamitiska religioner gett ut sagoböcker inte bara Islam). Fast på ett sätt önskar jag att även jag själv kunde vara troende men det går liksom inte..

 23. T 19 juli 2009

  ps Minareter utan böneutrop nu ja. Men om 50 år? 😉

 24. Bahlool 19 juli 2009

  Men T hur skiljer vi på religion och politik i Sverige? Kristdemokraterna? Det är ett religiöst parti som är emot abort osv.
  Vi har i konstitutionen en lag som säger att prinsessan måste gifta sig med en man som har den rätta sanna lutheriska tron. Så här har vi politik som samarbetar med religion. När man talar med folk som avskyr islam, så brukar de säga att vi har en kristen kultur..allt det här är politik i samarbeta med religion.
  Jag tror att det du behöver är att strunta i vad du tror om islam och ta reda på mera..folk tror att religioner och vetenskap inte går ihop, det är skitsnack..vidare tron på Allah är en stark kraft och jag har själv lämnat islam vid två tillfällen och varje gång kom jag tillbaka starkare i tron och mera troende.
  Jag tror det har att göra med att man måste strunta i ens fördomar och bara läsa på om saker och ting och då inte från någon som avskyr islam utan från någon som försvarar den..tyvärr har vi muslimer många grupper (al qaidah och talibanerna och wahabiterna) som skrämmer slag på även mig hehe..så såna visar bara en sida av islam som jag inte känner mig hemma i.

 25. Bahlool 19 juli 2009

  Jag tror knappast jag lever om 50 år..men om du tänker på 50 år, då kan vi ju säga vad händer om man om 50 år vill bygga minaretter och samtidigt göra böneutrop 😉
  samma skit ju hehe

 26. T 19 juli 2009

  Tro mig man ska skilja religion och politik åt.
  Jag skrev tidigare att det enda som spelar roll är hur folk reagerar. Som någon skrev på en blogg:

  ”främlingsfientliga krafter i hela västvärlden får vatten på sin kvarn när Afghanistan nu inför lagar som ger muslimska män rätt att svälta sina fruar om de inte ställer upp på sex och att våldtäktsmän kan gå fria om de erbjuder sig att gifta sig med sina offer…!!!”

  Folk kommer inte ha förståelse i framtiden. Man drar alla muslimer över samma kam, det är så människan (oftast) fungerar.
  Islam funkar inte i västeuropa. Tror du på allvar att det kommer att vara mer fredligt mellan olika folkgrupper i takt med att antalet troende muslimer ökar?

  Tyvärr så ser det inte ut så. Hårdare lagar kommer att införas. Främlingsfientliga partier etableras. Fremskrittspartiet i Norge (som är mycket extremare än t.ex SD) hade 27% av rösterna senaste valet.

  Jag har inget emot invandrare, jag har problem med den våldsuppmuntrande och intoleranta religionen Islam därför att den är så ”politisk”.

  Angående kristdemokraterna: hoppas de åker ut vid nästa val.

  Nu ska jag inte störa mer..

 27. T 19 juli 2009

  själv ger jag mig max 20 år till.
  (vänsterhänta ”skorpioner” har inte oddsen på sin sida 😉

  Ha en trevlig kväll/natt.

 28. Bahlool 20 juli 2009

  Jag vet inte hur andra är jag är rätt fredlig av mig och vill folk inte inskränka min frihet hota mig eller min familj så har vi ju inga problem. Så varför skulle folk inte kunna leva i samklang med varandra? Vi har över 20 miljoner kriistna i mellanöstern, de har klarat sig bra fram tills senare år då nationalism och fanatism börjat splittra och spå på motsättningarna. Men om du accepterar att jag får ha slöja eller be hur jag vill och jag acceptera att du gillar att inte göra det, så borde det ju inte vara något problem?

 29. Bahlool 20 juli 2009

  hehe det samma T 🙂

 30. Sara 20 juli 2009

  Hur länge ska man vara tacksam? Ni kräver att man ska följa svenska lagar, som inte ens finns och ni kräver att man inte ska ställa krav, vad är det för jävla samhälle ni vill leva i? Ska man vara den enda gruppen i samhället som inte ställer krav???

 31. D 20 juli 2009

  Som jag tidigare har sagt är jag inte ett dugg religiös och även om jag inte förstår vad som sägs tycker jag att böneutrop kan vara otroligt vackert och rogivande (på samma sätt som det är rogivande att sätta sig i en tom kyrka och bara vara). Utropen är i min mening lika störande som kyrkklockor, dvs. inte så mycket. 🙂

 32. Bahlool 20 juli 2009

  hehe tack D du sa nog det smartaste i det här inlägget..problemet är att de inte ens ropar ut bönen utan det är en liten byggnad eller tillägg till byggnaden.

 33. J-O D 20 juli 2009

  ”-Attackerna mot islam och muslimerna ökar för varje dag”

  Grejen är ju den att det är islam och muslimerna som ständigt attackerar och provocerar den västliga civilisationen och kulturen.
  Genom att kräva att det västliga samhället ska öppna upp sig och anpassa sig till islam.

  Det är ju helt sjukt egentligen.

  Tänk dig att en objuden gäst med familj kommer in i ditt hem Bahlool, och säger sig vilja ha hjälp av dig.
  Du ger honom och hans familj mat/pengar och husrum, sjukvård och utbildning.
  Men han är trots all din ansträngning fortfarande inte nöjd.
  Och när du säger att han nog får vara nöjd med det han redan fått, så skriker han att du är en rasist och islamofob, att du förföljer och attackerar honom och hans familj.
  Det är hans tack.
  Sen undrar ni muslimer varför ingen tycker om er. *suck*

  Ödmjukhet och tacksamhet är inte er grej riktigt, eller hur.

 34. Bahlool 21 juli 2009

  JOD den där funkar inte riktigt. Jag fick hjälp i hela två månader av socialen..sen dess har jag studerat och jobbat. Jag jobbar 7 dagar i veckan och betalar rätt mkt i skatt. jag har två anställda (deltid) och jag betalar skatt för hus jag äger osv. Problemet är att du inte gett mig ett skit. Inte husrum, mat pengar eller sjukvård. Det är folk som jag, 1.7 miljonjer invandrare, som ser till att ditt Sverige fortfarande är på frammarsch ekonomiskt.
  Det är jag som har öppet 14 timmar om dagen och tar hand om service för gamla, som inte får någon service från vanliga svenska butiker som ligger för långt borta.
  Är du nöjd med det du får? Vill inte du få mera? vill inte du ha mera? det är en mänsklig ege4nskap att man mättar vissa behov och sen vill man ha andra behov mättade. Jag anser mig vara del av det svenska samhället, jag är svensk medborgare och jag är muslim. jag är här för att stanna, jag jobbar, jag tar hand om mig och andra..att hävda att jag ställer krav när jag vill att muslimer ska behandlas som andra medborgare är befängt. Alla medborgare i Sverige har RÄTTEN att ställa krav..inga krav som muslimer ställer gäller enbart dem..
  Sen det sista med att vi inte är tacksamma osv..snälla du? jag vet du kan vara smartare än så?
  Menar du att du ogillar homosexuella för de ställer krav? Feminister? Barn? Äldre? Samer? Skåningar? Norrlännningar? varför är just muslimernas krav en törn i ögat?

 35. J-O D 22 juli 2009

  ”-Menar du att du ogillar homosexuella för de ställer krav? Feminister? Barn? Äldre? Samer? Skåningar? Norrlännningar? varför är just muslimernas krav en törn i ögat?Problemet är att du inte gett mig ett skit. Inte husrum, mat pengar eller sjukvård. Det är folk som jag, 1.7 miljonjer invandrare, som ser till att ditt Sverige fortfarande är på frammarsch ekonomiskt.”

  Om du kan presentera trovärdiga belägg och källor/statistik som på något sätt styrker att invandringen INTE skulle ligga skattebetalarna till last på någotvis???
  Så ska jag konvertera till islam per omgående.

  Ni lär ju kosta oss mellan 40-250 miljarder per år. Lite beroende på vem man frågar och hur man räknar.
  Skulle ni vara en sån tillgång som du vill göra gällande så skulle väl hela världen slås som att få in er i landet. Gör dom det?

  ”-Menar du att du ogillar homosexuella för de ställer krav? Feminister? Barn? Äldre? Samer? Skåningar? Norrlännningar? varför är just muslimernas krav en törn i ögat?”

  Menar du att homosexuella, feminister, barn, äldre, samer, skåningar, frimärkssamlare, bilhandlare, hinduer, buddhister, kräver nedanstående särbehandling för sin läggning/personliga övertygelse/påbud från sin låtsaskompis?:

  *
  Införande av s.k. islamiska dagis för muslimska barn eller åtminstone avsättande av en del av de nuvarande dagisen till muslimska barn under ledning av muslimska vårdare.
  *

  *
  Byggande av islamiska skolor.
  *

  *
  Ökade islamiska sociala och kulturella aktiviteter.
  *

  *
  Genomgång av den islamiska informationen som för närvarande finns i svenska böcker, så att svenska ungdomar får en rätt bild av Islam. På detta sätt kan icke-muslimer och muslimer närma sig varandra.
  *

  *
  Att ge muslimska flickor och pojkar fullt stöd och islamisk uppfostran så att de kan behålla sina islamiska traditioner och så att de inte blir offer för sexuell lössläppthet eller sexuellt våld som vi alla ser i det svenska samhället.
  *

  *
  Undervisning om sex och samlevnad och samlag på ett moraliskt sätt, t ex. genom att dela på klassen och undervisa pojkarna och flickorna för sig, och låta bli att tala om samlag alltför mycket i detalj.
  *

  *
  Lärarna och personalen i de svenska skolorna, förskolorna och dagisen måste vara medvetna om att muslimska elever inte tillhör den kristna traditionen, utan är muslimer och de skall behandlas som just muslimer.
  *

  *
  Överhuvudtaget vill vi inte ha anknytning till dem kristna religiösa innebörden av bl.a. påskfirande, Lucia och julen. Man skall undvika att ge barnen t ex. en krubba med Jesusbarnet i, att muslimska barn målar påskägg och att ha påskris och små påskkycklingar som dekoration samt att tala om Jesu död på korset inför de muslimska barnen.
  *

  *
  Övernattning på skolans lägerskola är helt förbjudet för muslimska flickor om de inte har sällskap av sin far eller en vuxen bror.
  *

  *
  Undervisning i religionskunskap borde ordnas så att muslimska elever får sin religionsundervisning i muslimska församlingslokaler för att de skall lära sig Islam, samt behålla sin muslimska identitet, eller att bjuda en kunnig i Islam att undervisa eleverna i ämnet.
  *

  *
  Målet för hemspråksundervisningen och den normala undervisningen måste vara att muslimska barn skall vara och förbli muslimer, t.ex. en icke troende lärare eller en kristen troende lärare skall inte påverka utan läraren måste vara praktiskt taget neutral.

  Inom sjukvården: Det vore bäst om muslimska kvinnor undersöktes av kvinnliga läkare eller kvinnlig sjukvårdspersonal när de söker sjukvård. De flesta muslimska kvinnor drar sig för att söka vård, p.g.a. bristen på kvinnliga läkare, vilket ofta leder till att deras sjukdomstillstånd förvärras. Även vid förlossning föredrar muslimska kvinnor kvinnlig personal samt en kvinnlig tolk. Liksom tidigare nämnts, ska de ha tillgång till halalmat.

  För de enskilda muslimerna kan det exempelvis finnas praktiska svårigheter med att genomföra den dagliga bönen, pga. Fastlagda arbetstider. Därför önskar vi att arbetsplatserna tillhandahåller särskilda platser för att utföra bön.

  Det är mycket viktigt att arbetsgivaren har förståelse för att muslimen vill uppfylla sina plikter mot sin Skapare, likaväl som han uppfyller sina arbetsuppgifter.

  Värnpliktiga muslimer

  * De bör få halalmat.
  * De bör ges plats och möjligheter att be.
  * Under Ramadan (muslimernas fastemånad) skall de ha tillgång till sina måltider på kvällarna.
  * De bör få fira de islamiska högtiderna hos sina familjer och anhöriga.

  Internerade muslimer

  *
  De bör få behålla en del av sina kläder, speciellt underkläder, när de undersöks första gången. För en muslim är det förbjudet att uppträda naken, det skadar den muslimska moralen.
  *
  Islam accepterar inte kollektivt duschande.
  *
  De skall ha tillgång till islamiska böcker på sina egna språk.
  *
  De bör få äta halalmat.
  *
  De bör få rätten att motta besök av representanter från olika islamiska centra för att få stöd och få eventuella problem lösta.

  I Sverige lever de flesta muslimska familjer som minoritetsgrupp bland övervägande svenskar (antalsmässigt). Detta påverkar de muslimska barnen i deras karaktärsutveckling och religionstillhörighet. För att undvika detta måste skolan ge de muslimska barnen möjligheter till islamisk undervisning.”

  Ni är en belastning för samhället, ni tillför exakt ingenting till Sverige..

  Vill man ha respekt så måste man förtjäna den. Man kan inte villkorslöst kräva att få respekt.

 36. Bahlool 22 juli 2009

  Så inga orimliga krav..det finns kristna skolor det är i lagen tillåptet med muslimska skolor..sen det med arméen osv, om man kan anpassa sig så att tjejer inte behöver duscha med killar varför inte tillmötesgå religiösas krav det är något som både kristna och judar kräver..alltså alla de här sakerna du tog upp är verkligen ingen stor grej..att du tror det är en stor grej är bara i ditt huvud 😉
  Så vem byggde USA om inte invandrarna? Kanada ber och böner om fler invandrare osv..Sverige och EU har själva prognoser som säger att man behöver mera invandring. Så när blir du muslim?

 37. J-O D 22 juli 2009

  ”-Så inga orimliga krav..”

  Är det så jvla svårt att ta seden dit men kommer?
  Vill ni leva i en muslimsk miljö, anpassad efter islamskt regelverk? Fine. Men då finns det faktiskt många muslimska länder att göra det i.
  Sverige är inte, och kommer aldrig att bli muslimskt.
  Varför vill ni bo i ett kristet sekulärt land i norr? Är det vårat klimat som lockar och som får er att stanna?

  Det är bara ni muslimer som ställer till konflikter och elände med era ändlösa krav på krav på krav. Nästan alla andra invandrade folkgrupper kan anpassa sig helt utan problem.

  ”-Så vem byggde USA om inte invandrarna? Kanada ber och böner om fler invandrare osv..Sverige och EU har själva prognoser som säger att man behöver mera invandring.”

  Inte var det muslimer och andra grupper som kom till ett färdigdukat dukat bord ialf. Där var det hårt arbete eller rännstenen som gällde.

  Kanada är inte intresserade av analfabeter och religiösa extremister.
  Kanada tar bara in efterfrågade och utbildade grupper av människor.

  ”-Så när blir du muslim?”

  När helvetet fryser.

 38. Bahlool 22 juli 2009

  Seden? Vi har ju judar som kräver samma sak och där finns inga problem men när muslimen kräver då är det ta seden dig du kommer?
  resten besvarade mina frågor bra..du bad om att veta vart invandrare var välkomna och vart de gjorde nytta och jag visade dig kanada och usa som exempel 🙂

 39. J-O D 22 juli 2009

  ”-Seden? Vi har ju judar som kräver samma sak och där finns inga problem ”
  Vad ”kräver” judarna???

  Jag upprepar:Vill ni leva i en muslimsk miljö, anpassad efter islamskt regelverk? Fine. Men då finns det faktiskt många muslimska länder att göra det i.

  ”-resten besvarade mina frågor bra..du bad om att veta vart invandrare var välkomna och vart de gjorde nytta och jag visade dig kanada och usa som exempel”

  Är du full?
  Både Kanada och USA tar bara in efterfrågade och utbildade grupper av människor.
  Outbildade individer kan glömma att få ett ”Greencard”.

 40. Bahlool 22 juli 2009

  Australien kanada och USA är uppbyggda av invandrare..

 41. J-O D 22 juli 2009

  Visst är det så, och väldigt många av dem var nordiska.

  Men tyvärr, idag räcker det inte med en god vilja och ett par starka och arbetsvilliga händer – i dom länderna.

  I Sverige däremot räcker det med att du slänger ditt pass utanför gränsen. Sen får du ett PUT och livstidsförsörjning, mer eller mindre.

 42. J-O D 22 juli 2009

  ”-Seden? Vi har ju judar som kräver samma sak och där finns inga problem ”

  Vad ”kräver” judarna???

 43. Bahlool 22 juli 2009

  egna skolor (något som lagen tillåter) kosherkött osv

 44. J-O D 22 juli 2009

  Vilka skolor?

  Kosherslakt har varit förbjudet i många år i Sverige.

  Skolor eller inte. Dom få judar som bor i Sverige och i övriga västvärlden är och blev, ganska snabbt väletablerade och assimilerade.
  Många återfinns förövrigt i den sociala och kulturella eliten.

  Tittar man däremot på hur det ser ut och fungerar med muslimer, så framträder en mycket dyster bild, angående assimilering och anpassning.

  Tyvärr verkar det som att judarna i Sverige pånytt är hotade av extremister av alla de slag. Dom får en kollektiv bestraffning för israels politik.

  ”-Den ytterst väl integrerade judiska befolkningen i Malmö känner sig för första gången sedan andra världskriget som medlemmar av en hotad minoritet. Rikspolitikerna måste ta situationen på mycket större allvar.”
  http://www.newsmill.se/artikel/2009/03/06/varsta-krisen-judar-i-sverige-sedan-andra-varlskriget

  ”-I Helsingborg har den judiska församlingens lokal eldhärjats två gånger den senaste veckan. I Stockholm har Israels ambassad klottrats ner med budskapet att landet ska krossas.”
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2287345.svd

  Trots all skit dom får ta så hör man sällan något gnäll om hur vilka ”offer” dom är. Inte heller läser man om några stämningar inför DO.
  Judar kanske är tåligare än muslimer?

 45. J-O D 22 juli 2009

  Nu får jag väl höra snart att jag är en sionist eller jude, eller en kombination?

  Muslimhatare är jag ju redan…tydligen.

 46. Bahlool 22 juli 2009

  spelar ingen roll vad du kallar dig..du är vad du är 🙂 och inget tydligen det är dina egna ord som bevisat vad du är min vän…

 47. J-O D 23 juli 2009

  Ni muslimer är er lika överallt. 🙂
  Du innehar en muslimsk blogg och skriver om olika ämnen från en muslimsk infallsvinkel.
  Får du medhåll och klappar på huvudet är allt bra. Får du kritik så är man en ”islamofob” och muslimhatare.

  Nåja, du hade visst inte så mycket att komma med när det gäller ”andras påstådda krav” mot det svenska samhället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *