Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Irans undergång?

I dagarna har retoriken mot Iran från amerikanskt håll dämpats ner markant. Efter att USA inte lyckades med sin underrättelsetjänsts försök att starta en revolt på Teherans gator, så har man nu börjat bli mera aggressiv i sina tongångar mot Iran igen.

Israel ska få ett godkännande att angripa Iran.

När jag några veckor sedan fick ett samtal på natten av en vän, så frågade hon om Iran, hon menade sig kunna allt om Iran, men när jag försökte förklara för henne att länder som Saudiarabien är vänner till Israel, ville hon inte höra på det örat.

Idag skriver man på tankar i Gryningsljuset just om Saudiarabiens samarbete med Israel, det måste inte alltid vara öppet men kan även vara på ett plan där man är tyst om förestående attacker. Saudiarabien styrs av den fanatiska wahabisekten, som gjort muslimerna sådana otjänster som att skänka oss Talibanerna, Osama bin Ladin och massakrerna på muslimer i länder som Irak.

Israel har under tiden skickat piloter till USA för att de ska öva långdistansflygningar. Långdistansflygningar till länder som Iran och till att angripa Irans installationer..

Det märkliga i sammanhanget är att Israel försöker få världen att tro att Iran planerar att skaffa kärnvapen, något som bevisats vara osant. Enligt alla USAs underrättelsetjänster, så har Iran inga sådana planer.

USAs politik ledde till att hela mellanöstern är i uppror. Muslimer över hela världen ser USA som fienden och det har lett till att terroristerna inte haft några som helst problem att attrahera nya självmordsbombare. Vad tror väst händer ifall man anfaller Iran?

Irans makt sträcker sig längre än till mellanöstern. Iran är inte den förhatade Saddam, Iran är inte heller de dekadenta arabiska staterna. Iran står bakom grupper som Hamas och Hizbollah, det skulle inte ta lång tid för dem att hitta nya grupper att anlita i hämnden på länderna som angrepp Iran och de länder som stödde och stödjer dem.

I filmen kan man se hur vicepresidenten i USA, Joe Biden, i en intervju med ABC säger att Israel som ”suverän stat” kan ta sig rätten att angripa Iran. Här ger USA klartecken till att angripa en annan stat. På samma sätt gav USA klartecken till Saddam att angripa Iran och senare Kuwait.

28 kommentarer

 1. p.petersson 07 juli 2009

  Hur kan du vara så orättvis, att kalla Iranier för äckliga tjänstemännen från CIA? Hur kan du presenterar Iranier som efterblivana som jämt USA& STORBRITTANIEN bestämer för de? Hur kan du vara så fördomsfull? Bohlool varit rättvis inte en falsk person som skriver vad som helst utifrån sina åsikter. Glöm det vi Iranier är inte dom som du skriver…

 2. Bahlool 07 juli 2009

  Vart sa jag att iranier är äckliga? Dock finns många iranier som jobbar åt väst..du behöver bara se på dem som stödde Shahen, de som störtade Mozzadeq, och de som sprider fitna och desinformation från USA med sina satellittvkanaler.

 3. p.petersson 07 juli 2009

  En vis personer skadade Mossadegh men inte alla. Jag menar den som händer i Iran idag, Iranier som vill behålla deras intregritet, soldaritet inte USA: Det är bäst USA ta hand om sitt eget folk!

 4. Bahlool 07 juli 2009

  När fan har USA tagit hand om sitt eget folk? Har du sett på fattigdom? På upplopp i olika städer? Jag sa inte alla men de som springer på Irans gator och bränner och mördar och angriper staten är proamerikanska terrorister.
  Det har bevisats att man fick pengar, vapen och material från USA, Israel och UK..BBC raderade bort foton och menade att det var Pro Mousvai demonstrationer när det i sanningen var pro Ahmadinajad..
  Så vart sa jag att alla iranier är äckliga proamerikaner?

 5. p.petersson 07 juli 2009

  Vem menar dom där poliser med väst utrostningar? Jag har sett för första gången att Irans polis bär text på Engleska: POLIC! Om du menar dom, du har rätt! öppna ögonen, såg du inte att de krossa bilar(parkerade) På små gator/ krossa fönsteret på vanliga folk? Vad du förväntar dig? Att folk blir inte arga och hämnas? Om du är Iranier, känner du väl Iranier!Såg du inte filmkliper från förrevecka? Vem slår folk?ungar? Poliser med fina gaurd kläder/ textat POLIC! Tror du verkligen den var USA?( ja, Hamas o Hizbollah, bidragtagare) varit med! Folk vittnar att de talar Arabiska/ Afganska som skjut folk bakifrån! Var lite förnuftigt nu, om du är inte….

 6. Bahlool 07 juli 2009

  1. Kalla dig inte pettersson om du inte klarar av att stava ordentligt.
  2. Ja alla är araber/afghaner, alla iranier hatar regeringen bla bla bla..snälla sluta med ditt skitsnack? Iran är en stat som har majoriten av befolkningen bakom sig, det är ni förrädare som älskar Israel och USA som vill få bort den, NEJ TACK!

 7. p.petersson 07 juli 2009

  När förnuftet är ur i mottorisk. Våldet tar över. Som vanligt! Du Mr. Perfekt nu vem är Amperialism stödjeare? Jag eller Du? Till o med du gnälla över mina språk brister! Det visar jag har rätt! DU ÄR ARG!

 8. Bahlool 07 juli 2009

  Nope inte arg bara att det är jättesvårt att förstå vad du säger halva tiden. Så varför kallar du dig petersson? Skäms du över ditt verkliga namn? Det är inte jag som vill ta stöd av USA för att störta en islamisk regering ,)

 9. p.petersson 07 juli 2009

  Nej! min efter namn är (p), gift med en stölt muslim svensk. Han myk mera muslim än du! Han nedvärdera eller mobbar inte mig! Han är stölt att blev muslim genom att gift sig med mig! Ja, han är en riktigt Muslim!

 10. Bahlool 07 juli 2009

  Så du vet hur bra muslim jag är? Så du klarar av att bedöma hans islam och min?= Wow…Jag nedvärderar inte dig, jag gillar inte dig eller dina åsikter, men nej jag nedvärderar inte dig..det gör du själv så bra 🙂
  Iran är islamisk, iran förblir muslimsk och Iran kommer inte att störtas av dig eller av andra proisraeler och proamerikaner 🙂
  Så han är en bra muslim och du då? hur bra muslim är du

 11. p.petersson 07 juli 2009

  Mycket bättre än du! Åtminstone som Mohamad säger: Stå mot orättvisor, hjälper de andra, skada inte ngn min svarta tunga, fördomer inte folk, älskar alla oavsätt deras åsikter, att jag är inte GUD som bedöma eller straffar människor, det är GUDS ansvar….

 12. p.petersson 07 juli 2009

  Förresten vem så att vi vill Iran ska eller Islam ska störtas? Vi vill ha en omval! Om Ahmadie är verkligen president, kommer att han bli vald, en gång till! Men valräknare ska tas hand om från trovärdiga personer. Vem sa att bytta regim eller system är ett bra alternativ för IRAN?

 13. Bahlool 07 juli 2009

  Vi har fått se hur folk uppmanat till mord på regeringen, på islamiska republiken osv..du är inte den ende som yttrat sig i frågan..många iranier menar barg bar khameini osv.
  Mujahedin khalq och shahanhängare har bägge utmanat och uppmanat till störtandet av regeringen och systemet..du behöver bara höra på några av de bloggar och de youtubefilmer som man kunnat se 🙂
  Så hur kan du bedöma mycket bättre än jag? Det ögonblicket du säger att du känner någon som är bättre muslim än jag utan at känna till min tro visar att du har gjort något fel 🙂

 14. p.petersson 07 juli 2009

  Det var för att ge dig en läxa! (hur känns den att man ha fördömar utan att känna varann!). Shah anhängare? Tror inte Iranier är så duma att tar ngn som fick spark för 30 år sen. Mujahedin? Med en diktatur ledare, att mordar för sitt eget syfte? Iranska folket är klokare än den som du tror! Iranier vill inte ha terrorister eller monarkin. De vill ha demokrati/ ytrandefrihet/ bättre ekonomi/ mat på bördet! Inte shah inte mujahed. Punkt slut! Den som använder våld innan kommer på makten är redan en diktator….

 15. Bahlool 07 juli 2009

  Vilka tror du har anordnat demonstrationer utanför Irans ambassad? och demonstrationer i Stockholm? Det var just shahanhängare och kommunister. Jag har fortfarande inte fått en läxa..du är motsägelsefull 🙂
  Ekonomin är åt helvete för att man har embargo och hot mot Iran.

 16. p.petersson 07 juli 2009

  Alla har motståndare, alla har rätt till sina egna åsikter utan att skada/ döda ngn. Ambassaden tror jag att blev en spontant våld. Om den varit Kommunister/Shah/Mujahed, de har rätt till sina åsikter utan att morda. Men dom har inte majoritet mellnan Iranier. Se i Sverige Sverigedemokraterna har parti och rätt att vara med val, men vem vill ha dom? Under 5%! De kan inte gå till parlemant, men fri land och demokratin ge rätten till de att uttrycka sig! Den gäller om Iran och olika åsikter! den som är bäst/ majoritet ska vinna! Genom folkomröstning/ folkval….

 17. Bahlool 07 juli 2009

  Man kom fram till att det skedde lite fusk men inte mkt.inget som skulle få Ahmadinajad att inte bli omvald

 18. p.petersson 07 juli 2009

  Då är upp till bevis. Jag själv förväntade inte mig att våran högstaledare( Fader till alla Iranier) ska lägga sig ens i snäcket mellan kanditater! Den blev en soppa, han kundde som alltid ha en bra ömdome och lösa problemet bättre, innan folk ligger framför varann. Han kunde ge lite utrymme till oppositionen, ellerhur? Om Ahmadi är vinnare, skulle inte han ha varit rädd för omval/ omräkning av valet. Ni kloka unga muslemin ska va vackna att hindra såna våld i Iran, att som du skriver Israel /usa utnyttiar inte läge. Iran är för oss Iranier, inte andra…

 19. Bahlool 07 juli 2009

  Han gav utrymme till oppositionen därför de fick hålla på så länge..men när de började bränna ner, angripa statsmakten och man kunde spela in filmer där de skrek död åt islamiska revolutionen och död åt khameini, då gick oppositionen för långt..försök du springa runt på Sveriges gator och bränna ner bilar och säga sådana ord om kungen eller statsministern.

 20. p.petersson 07 juli 2009

  Nej! Som sägt vi är alla olika och har rätt till våran åsikter. Om en gäng anarkister är blandade. Är myk normal i hela världen i såna protest rörelse. De öppnade eld/ slagit våran ungar med batonger oxå! ( har du sett filmer/ bilder på dom? Det blev bara fel….

 21. Bahlool 07 juli 2009

  Det skulle aldrig tillåtas med sådana protester i Sverige eller USA än mindre i Iran..att hävda att anarkister ska få yttra sig, säga vad de vill och bete sig hur de vill, är bara befängt.
  Hade de gjort fredliga demonstrationer visst, låt dem..men de gjorde inga fredliga protester utan upplopp!

 22. p.petersson 07 juli 2009

  Från början varit fredliga, men glöm aldrig att våld födder våld!Det blev bara fel, från bägge två sidor. Millis- Sepah skulle va snällare mot dom. De är Irans barn. Förresten det blir myk upplopp i SV/ENGLAND/USA. nyligen i Tailand, hur många har dött? 1 pers i England…

 23. Bahlool 07 juli 2009

  I sverige sköt man mot en kille i göteborg några år sedan i england blev det en dödad..i italien en..i USA sköt man många i samband med upplopp i New Orleans. Det var 19 döda i Iran. Det är ingenting i jämförelse med den förstörelse som dessa ”demonstranter” gjorde

 24. p.petersson 07 juli 2009

  Ska du jämnföra våran hederliga, fredliga, islamrättvisa system med USA:s system? Den som de gjorde va fel, menar du att i just den här frågan(att döda), vi ska bli som USA?

 25. Bahlool 07 juli 2009

  Nope men med tanke på att de som revolterade inte demonstrerade utan störde ordningen, angrepp och försökte skada landet och hota det..då är det ok att behandla dem på det här sättet.

 26. p.petersson 07 juli 2009

  Då, jag har inte mera och disckutera med dig! Jag är mot VÅLD! Lyckatill!

 27. Bahlool 07 juli 2009

  tack det samma 🙂

 28. Rasul 09 juli 2009

  p-petersson är du muslim? shia muslim ?

  Om du är Shia muslim och från Iran Islam Republik då måste du veta att alla riktiga shiamuslimer lyssnar alltid vad Ayatullah Khamenei säger!

  Ayatullah Khamenei sa att Ahmadinejad van, punkt slut.

  dom som demonstrerade var några idioter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *