Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hudud, Iran och tankar om islam

I Iran har riksdagen kommit fram till att man stoppar amputationen av brottslingars händer. Vidare har man tagit bort steningen av brottslingar. Iran har varit under stark kritik av omvärlden för sin tillämpning av hududlagarna, eller som era mera kända som “sharialagarna” i väst. Ett missförstånd som spridits av okunniga.

I en värld där vi dömer andra kulturer och andra länder efter våra riktlinjer och där vi anser att ingen för fördöma våra seder och bruk men att vi får fördöma andras, då måste Iran anpassa sig. DN, försöker som vanligt, antyda att det här har med demonstrationerna att göra. Att Iran känner sig hotat och därför börjat ändra på sina lagar. Tyvärr kommer enbart information fram från Iran som är negativ mot landet, då den enda källan vi har i dagsläget är exiliranier, sådana som stödjer terrorgruppen Mujahedin Khalq och grupper som stödjer Shahen. Bägge två grupper har mycket oskyldigt blod på sina händer.

Samtidigt som världens blickar är riktade mot Iran, så begår de verkliga brottslingarna brott mot mänskligheten i länder som Israel, där man utökat bosättningarna på olagligt ockuperad mark. Tre hundra bosättningar ska skapas för att utöka Israels kontroll över området, samtidigt som man vet att världen är emot detta brott. Palestiniernas område blir mindre för varje år, varje månad och varje dag. Snart har de inget land de kan kalla framtida staten Palestina.

I samma veva får vi se hur “demokratins” förkämpar i USA, ett land som beklagat sig över Iran, torterat fångar i Afghanistan, något som kommit fram genom åren, och samtidigt har man ingen beredskap att be om ursäkt för CIAs massmord och kuppförsök i Sydamerika.Herr Obama menar att man inte ska blicka bakåt, utan framåt, ändå får vi höra hur världen varje dag måste be om ursäkt för det som hände judarna under andra världskriget. Även Obama menar att kritik av judeutrotningens omfattning är antisemitiskt, samma person som vill blicka framåt, påminner oss gång om gång om det som hände judarna över 60 år sedan.

I Irak går sunnitiska extremister och mördar hundratals shiamuslimer i olika bombattentat. Dessa terrorister brukade hävda att de inte vill ha amerikanerna på irakisk mark, nu när amerikanerna drar sig bort, så ökar terroristerna sina attacker. Offren, är som för det mesta, barn och kvinnor som ska handla. Så stannar USA är det mera fred, försvinner de ökar morden. Valet är rätt lätt då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *