Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vem ligger bakom kaoset i Iran?

Jag har inågra dagar försökt belysa den andra sidan på konlikten i Iran. Jag anser att USA och Israel ligger bakom stora delar av problemen i mellanöstern. För att förstå det här, så borde man forska i ämnet Iran och USA. På 50 talet störtade USA Mozzadek, för han hade valts av folket att leda landet i kontrast mot Shahen, som jobbade åt USA.

I åratal har Iran fått stå ut med att USA skickade Saddam mot dem och att olika terrorgrupper fått komma undan med att spränga upp människor och byggnader i Iran. När dessa personer tas tillfånga, så brukar grupper i väst anklaga Iran för att förtrycka och försvåra de mänskliga rättigheterna.

Iran är en sådan stor törn i ögat på USA, att den måste bort, den måste förintas.

6 kommentarer

 1. Saeid daravand 17 juni 2009

  För det första, lär dig skriva och stava rätt!
  för det andra, lägg av med att skylla allt på USA och Israel. Ja vi alla vet att USA med hjälp av CIA störtade Mossadeq och tillsatte Shahen, eftersom Shahen va väldigt USA-vänlig och till skillnad från Mossadeq ville itne shahen nationalisera Irans olja som ägdes av england (BP).

  Men herregud, nu är inte tid o peka finger, nu är det dags o befria Iran från mullorna och störta den Islamska repuliken!!

  Och vilka är dessa terrorgrupper som är aktiva i Iran? du kanske talar om dem som fick fly 1979, eftersom khomeini STAL revolutionen o dödade alla som va emot honom! alla hjälpte till o störta Shahen, men några jävla fundamentalister tog över o kallade den helt felaktigt för den ”islamska revolutionen”. Det är dessa människor som måste bort. att gnälla på usa och israel för allt dåligt som händer i Iran är så typiskt outbildade människor som fått för sig o blogga o tala ”sanning”

  åt helvete med Ahmadinejad
  åt helvete med Mousavi
  åt helvete med hela den Islamska republiken i Iran!!
  sist men inte minst, åt helvete med människor som dig!!

  /Referendum

 2. Bahlool 17 juni 2009

  Så en iranier som avslutar en mening med ! och sen börjar nästa mening med småbokstäver försöker lära mig att stava och skriva rätt? Men snälla söta rara idiot..sorry..koskesh, kasta inte sten i glashus 😉
  inte tid o peka finger? Fler stavfel..än en gång..tala inte om för andra hur de ska stava om inte du själv klarar av det 😉
  Efter frågetecken kommer stora versaler..Wow resten går inte att rätta..du får gå om SFI.
  Du vet väl om att det fanns ett val i Iran och att folket valde statsskick? Du vet väl om att flertalet var anhängare till Khomeini? Du vet väl om att du och andra kommunister och shahälskare inte har någon kärlek för folket eller Iran men för makten? Du vet väl om hur många terrordåd dina föräldrar och deras vänner utövade mot folket i Iran?

  Jag är kanske outbildad..men vad har du för ursäkt?
  Var inte så aggressiv..bara för att du inte har något stöd i Iran, så behöver du inte bli sur 😉
  puss på dig nu

  ps: Länge leve den islamiska republiken Iran!!

 3. vem bryr sig 17 juni 2009

  det är alltid skönt att läsa din blogg, bryr dig inte om dom 😉 lilla jag kommer alltid att vara på din sida och sanningen 😉

 4. Mohamed Omar 17 juni 2009

  98 % av iranierna röstade på den islamiska republiken. Vad snackar du om att stjäla revolutionen? Du kan inte ändra historien hur mycket du än vill och du kan inte ändra på verkligheten i Iran.

  Iranierna vill inte ha folk som du där. Det vet du. Byt namn till Kalle Balle, din murtad.

 5. mammamarie 18 juni 2009

  Jag har funnit att just iranier i diasporan är det minst patriotiska folket jag någonsin sett/hört. Inget folk hånar sitt eget ursprung så som dom. Islam tillhör deras ursprung.
  Eftersom Khomeini lät folket rösta om ifall de ville ha en islamisk republik eller inte, så visar det att iransk kultur är starkt förknippad med islam idag, då ”ja” sidan ju faktiskt vann.

  Utåt kan svenskar verka gillande mot iranier som bete sig såhär förrädiskt emot sitt eget folk, men inåt och svenskar emellan så skapar detta ”förräderi” misstänksamhet o misstro gentemot de iranier som väller galla över sin bakgrund/folk/kultur.

  För vi tänker som så att : om de kan vända ryggen emot hela sitt ursprung ( som inkl mor-o farföräldrar i generationer,släkt, vänner, kultur,religion – ja ALLT) på detta sätt… vad kan de då inte göra gentemot Sverige o svenskar när vi tittar bort…? Nej, de gör sig själva en otjänst då de i tid o otid visar sig vara förrädare mot sitt eget land.

 6. Bahlool 18 juni 2009

  De menar att islam är främmande..påtvunget och inte har något som helst med deras kultur att göra ,) Jag har mött mycket ”bättre” iranier i andra länder men just i Sverige är de bisarra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *