Press "Enter" to skip to content

Föräldrarlösa

När Imam Ali var bjöd i bön till Allah, på morgonen under månaden Ramadan, så kom Ibn Muljim och slog honom bakifrån så djupt, att Ali fick ligga och lida i två dygn, inna han fick möta sin skapare. När man skulle ta emot hans testamente, så belyste han för sina barn, vad deras plikter är.

Efter att ha uppmanat dem att ta hand om grannar och vänner, påminde han dem om de föräldrarlösa. Att det var deras plikt att ta hand om dessa stackare.

Profeten Muhammed lär ha sagt:

Sannerligen det finns ett hus i paradiset kallat Glädjens hus, ingen ska få komma in i det, förutom den som tagit hand om ett föräldrarlöst barn.

Detta har man tagit fasta på i den irakiska staden Najaf, Imam Alis heliga begravningsstad.

191

192

195

Dessa barn är elever i Daar Al Zahra, Zarahs hus. En skola för föräldrarlösa barn. Man lever på stöd från människor och varje elev kostar runt 30 US dollar att stödja. Elevantalet är 90, 50 pojkar och 40 flickor.

Man räknar med att det finns drygt 1000 föräldrarlösa barn i Irak, som de religiösa instituterna tar hand om.

Så ifall ni planerar att hjälpa någon, är jag mer än redo att skaffa fram information om vart man kan skicka pengarna. 30 US dollar är drygt 270 kr i månaden.

2 Comments

  1. mammamarie
    mammamarie 20 april 2009

    Finns något konto man kan skicka till?

  2. Bahlool
    Bahlool 20 april 2009

    kan kolla marie, för det finns mer organiserade grupper i USA och England, men bästa brukar annars att ifall någon åker dit, så skickar man med pengar och då be denna person vända sig till den religiösa personen som har hand om detta. I detta fall är det Ayatullah Sheikh Bashir Najafi som har hand om just denna skola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *