Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Inskränkt frihet

A-kassa tillåter inte bloggande – DN.se.

I och med bloggandets stora framfart, så har olika makthavare försökt tysta och inskränka detta nya fenomen, ett fenomen där du kan yttra dig utan att följa givna regler som tidningar och mediafamiljer utfärdat. Jag själv bloggar för att jag älskar att skriva. Vidare vill jag upplysa om mina tankar och mina värderingar. Jag jobbar ibland 15 timmar ibland bara 9 timmar och hinner både jobba, diskutera och samtidigt blogga.

Den här mannens fall, där han kanske får mindre a kassa för att han bloggar är ett praktexempel på det som är fel med Sverige av idag. Man försöker inte få folk ut på arbetsmarknaden men man försöker få folk att sluta ansöka om dessa stöd och dessa pengar. Man tröttar ut personerna.

Ju fler krav, desto mindre orkar man, jag själv vet att det var sådana här befängda saker, som ledde till att jag slutade gå till a kassan och föredrog att låna pengar och starta eget.

Med tanke på att man menar du ska söka jobb på nätet, så är ju bloggandet det ideala att hålla på med. Man sitter vid datorn, söker jobb och samtidigt så bloggar man. Vidare är den här mannens bloggande också en reklampelare för honom. Någon arbetsgivare kanske upptäcker honom och erbjuder honom jobb.

7 kommentarer

 1. Umm Elias 02 april 2009

  Eller så kanske din arbetsgivare upptcäker din blogg och sparkar dig 😉

 2. Bahlool 02 april 2009

  lOl mina syskon mobbar mig redan för att jag sitter och skriver istället för att jobba!!

 3. Fatima 02 april 2009

  Jag har tappat bort din mejl så jag skriver här istället (du kan strunta i att acceptera kommentaren, bara läs den på din mejl..)

  Du säger att du har problem med att folk inte skickar in artiklar till Muslim Nytt.
  Jag har ett förslag.
  De flersta som går in på Muslim Nytt gissar jag är bloggare, (de har förmodligen blivit länkade dit genom andra bloggar).
  Så om du skriver att att de på sin artikel får en länk till sin blogg så lockar det säkert bloggare som vill ha mer uppmärksamhet.
  Har man ingen blogg så kan ni ju lägga ut deras e-mail adress eller nått..
  Sen förstår jag att de finns de som vill vara anonyma, så det ska ju också vara ett alternativ.
  Ser att ni länkat till mammas blogg, men gör också en länklista på själva STARTSIDAN till Muslim Nytt där alla som skriver artiklar är med på (de som vill vara där..)
  Jag tror (vet!) att det kommer locka andra att skriva något! 😉
  Ni förlorar ju inget på att prova..
  /Fatima.

  P.S ARTIKELN ÄR FÄRDIG!! Det har tagit sån tid för jag har några tusen ”back up” artiklar (om ni skulle vilja att jag fortsatte skriva..), jag vill gärna vara beredd på allt..
  (sen är jag också svårt sjuk, fast du skiter ju i det din elaking!) 🙁

 4. Rog 02 april 2009

  Tycker vi borde bygga typ läger där arbetslösa, sinnesslöa kan få sitta. Man kan uttöka verksamheten med muslimer med, för vad gör de för gott för landet. De kan få ett övningsområde för att kasta sten och tillverka brandbomber. bögar borde med skickas till ett likande läger.

  Jag rasist, nej då Jag har en god värdegrund. Det är bara enskilda tankar jag har om detta.

  haha

 5. Bahlool 02 april 2009

  hehe tack syrran…jag vill gärna ha fler artiklar
  sen är det upp till personen ifråga om de vill vara anonyma ha pseudonym eller nåt annat 🙂 men vi håller på med en ny layout så få se 😉

 6. Bahlool 02 april 2009

  muahaha rasseeeee

 7. Rog 02 april 2009

  Nej jag är inte rasist. Jag har en värdegrund =)

  Titta SD har pratat om det så länge så till å med jag går på det haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *