Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Blondinbella

Blondinbella är i blåsvädret, igen. Damen är det bästa som hänt reklambranschen på år och dagar. Hela tiden talar hon om för sina unga läsare vad som är bra att köpa, göra och ha på sig. Vi talar om en dam som tjänar tiotusentals kronor på att få små fjortisar att tro att de hittar inre frid och lycka genom att köpa saker.

Jag själv har varit på hennes blogg 3 eller 4 gånger, och kan fortfarande inte förstå varför. Har flera vänner som läser hennes blogg och jag tror inte det finns många bloggar som fördummar folk så mycket som hennes. Jag har ju också reklam, men inte fan tjänar jag pengar på att ljuga för folk, för det är lögn när hon gör reklam för saker, som hon får betalt för. Det är inte så att hon betalade för sakerna, och kände fan, det är bra grejer det här, det här borde jag rekommendera; nej hon gör reklam för saker för att hon ska få det gratis.

Jag minns att hennes pappa krävde pengar av hennes skola, för att hon gick där och nämnde dem..suck och dubbelsuck.

Så här skriver hennes pappa..äpplet hamnar verkligen inte långt från trädet när det gäller denna pengagalna familj..

När aftonbladet.se pratar med Isabella Löwengrips pappa Per Rydberg så säger han att det hela tiden strömmar in gåvor till dottern.

– Det är saker som vi inte har efterfrågat. Det skickas tusen gåvor till henne varje år utan att hon har begärt det, utan några motkrav, och vi har inte tid att skicka tillbaka allt.

Är det bara jag so föredrar att gå på bloggar som ger mig nåt? Jag har vänner som skriver om sina liv, om sina problem, om politik och religion. De bloggar jag läser som handlar om deras privataliv läser jag för att det är mina vänner och man håller sig ajour, men att gå till Blondinbellas eller Kenzas blogg och se hur en 17 åring lever, det är veerkligen inge höjdare.

Ni som läser deras bloggar, förklara för de här gamle gubben, why? Jag unnar dem alla pengar de får, men deras problem är att de gör samma misstag som alla storkapitalister, de tjänar pengar utan moral, utan etik utan någon som helst tanke på återverkningarna och vilket ansvar de har för deras läsare. Det är hundratusentals som läser deras bloggar, de har ett ansvar om de gillar det eller ej!


4 kommentarer

 1. johan 12 februari 2009

  Bahlool. Erkänn du är avundsjuk.
  Det handlar inte om moral. Det handlar om en som äger en sida som har typ flest besökare i Sverige. Du har din fulla rätt att tycka hon är dum i huvudet som skriver om sin vardag och sina skönhets behandlingar.
  Men eftersom du är så mån om yttrandefrihet, när det gäller att förneka förintelsen så borde du fundera lite innan du skriver att detta handlar om moral??

 2. Bahlool 12 februari 2009

  Klart det handlar om moral? Man utnyttjar folks dumhet, sen att folk får skylla sig själva för att de slösar bort sin tid och sina pengar på hennes blogg, det är upp till dem. Jag anser inte jag är avundsjuk, visst jag skulle gärna vilja ha många fler läsare, men vad ger det mig? Tror du jag skulle kunna leva med mig själv, om jag måste vara falsk och ändra på vad jag tror på och vad jag tycker bara för det ska passa lite fler läsare?
  Jag skrev ju någon vecka sedan om en tjej som var på femte plats, och hon menar att det är ett jobb, hon säger saker hon inte verkligen tror på, för att få läsare..är det verkligen såna bloggar vi ska främja och gilla? Jag kan vara devils advocate och skriva saker som jag inte tror på, inte för att luras, utan för att själv förstå motståndarens synpunkter och ideer bättre (jag har tom försvarat Israel bland muslimer, för att jag var devils advocate)

 3. Hanna 12 februari 2009

  Jag tror att folk läser hennes blogg för att det är lite glamour i den, hon har helt enkelt ett liv som de flesta andra tonåringar inte har. Själv läser jag gärna bloggen, inte för att jag vill köpa de kläder och smink hon skriver om, tvärtom har jag en helt annan stil, men jag gillar den ändå för att den är bra skriven. Det är inte att jag vill bli som henne utan jag kan läsa den och andra bloggar som handlar om mode och sådant för att få inspiration till en egen stil.
  Du kanske inte tycker att det är meningsfullt att läsa om en 18-årig tjejs kläder, smink och liv, vilket är förståeligt, men många i hennes ålder kanske tycker att det är lika meningsfullt som du tycker att det är att läsa om religion och politik. Jag läser gärna om sådana saker också, men kan även läsa om mode och liknande.

 4. Bahlool 12 februari 2009

  glamour? Känns som om allt man läser i dagens värld handlar om glamour, drömmen om att vara känd och eftertraktad. Jag har läst den och att hon sitter och berättar om hur hennes dag började och slutade..mycket intressant..not. Visst behöver man inte vara intresserad av allt allvarligt, men vad är det för nytta med att läsa en blogg där man vet att personen inte är ärlig? Där personen enbart skriver för att hon eller han ser det som ett jobb att göra reklam för företag mm.
  Intressant hade det varit om hon reste och beskrev länder och kulturer. Itressant hade det varit om hon hade några unika tankar och ideer..det har hon inte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *