Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Guantanamo

Jag skrev om Uigurerna på Guantanamo några år sedan på min gamle blogg, då hade de suttit något enstaka år där. Här rapporterar Aftonbladet från ett möte med en av dem, han satt fängslad på Guantanamo i fyra år, sen flyttades de till Albanien. Därifrån kom han till Sverige, för att hans syster bor här, men hans ansökan om uppehållstillstånd nekades.

Man insåg att de var oskyldiga, ändå fick de ingen kompensation eller ursäkt. De kan inte träffa sina släktingar och familjer i deras hemland, eftersom Kina förföljer uigurer som är emot statens förtryck av detta folk som är muslimer och turkar, inte kineser.

Om inte han är en flykting, vem är det d? Han får inte åka hem till Kina, för då försvinner han för alltid, han har ingenstans att ta vägen och han har inte sett sina barn på över 4 år. Ett öde som är ett praktexempel på otur i livet. Fel man vid fel plats vid fel tidpunkt.

Många fler satt inne många fler år på Guantanamo, vissa var oskyldiga, och när de kom ut så blev de radikala och tog till vapen. Tortyr, mobbningar och illa behandling ledde till att man tröttnade och ville igen. Sverige måste ge denna mannen uppehållstillstånd, han har ingenstans att ta vägen och han har haft otur, låt honom få en chans att få hit sin familj.

En kommentar

  1. Sancak Beyi Emre 14 februari 2009

    Nej vi är varken kineser eller terrorister ! Vad fan hade Uigurer med 11 september att göra ? Dem bor i Kina, vad skulle de ha otalt med jänkarna !

    Härlig turkiska har han iaf !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *