Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Iran och arabiska sveket mot Gaza

Nu läser jag att araberna lovat sina fränder i Gaza, nästan två miljarder för återuppbyggnaden av Gaza. En stor summa som täcker alla kostnader, men när jag sitter där och börjar tänka så kommer jag fram till några slutsatser som får mig åter igen, att skämmas över mina arabiska släktingar. Frågan man kan ställa sig är hur länge de här byggnaderna kommer att hålla? Israel har bombat Gaza varje år…

Vad fick dessa rika oljeshejker att vilja betala en sådan hög summa för återuppbyggnaden? De har ju själva en stor befolning som lever i fattigdom. Enkelt, fruktan. Finns inget som får en arabisk ledare att börja röra på röven, som fruktan. Inte fruktan för historiens dom, inte fruktan för Allah, men fruktan för att tappa allt som han har stulit och mördat för att samla på sig.

När det sker en katastrof i mellanöstern, så tar Iran tillfället i akt att utmåla sig själv som förkämpar för Islam. Detta beteendet kan inte accepteras av ledarna i mellanöstern, som redan sitter löst på sina stolar. Både Hizbollahs och Hamas seger, är tack vare Irans support och stöd. Ledarna i mellanöstern ser att allt fler vänder sig till Iran och Hizbollah för att leda dem. Inte nog med att dessa två är shiamuslimer, nej de är också fiender till både Israel och USA. Hur många arabiska stater är verkligen fiender till Israel och USA?

Medan massakrerna i Gaza pågick, så skällde och skyllde länder som Saudiarabien och Egypten allting på Hamas. Samma sak hände när Libanon bombades och man skyllde allt på Hizbollah, man menade att det var ”tabu”, alltså inte tillåtet, att stödja Hizbollah (ett uttlande från en Saudisk religiös kommité). När plötsligt Iran började skicka brev, fördöma araberna för deras svek mot den arabiska saken, då blev det ännu värre. En ickearab tar araberna i Gaza i försvar? Som en sunnilärd sa en tid sedan,  när det var shias i Libanon, sa ni det är inte tillåtet att stödja dem, men det här är Araber!! det här är Sunnis!!

Saudierna och egyptierna har insett en sak, de måste vända vågen som snart sköljer bort dem, de måste ställa upp med hårda ord (Egypten uttalade sig ovanligt hårt mot Israel en vecka sedan, och den palestinske ledaren Abbas slutade skylla på Hamas). Saudiarabien lovar häflten av de här pengarna. Pengar som ska slussas in för att bygga upp Gaza, men utan att involvera Hamas, visst försök ni undvika att blanda in Hamas nu.

Inga pengar kommer hjälpa, och inga fina ord. Den arabiska muslimska världen har insett vilka svikare ni är, och för var dag som ni kysser USAs och Israels rumpa, så kommer ni att hamnar längre upp på listan av ledare som kommer att fråntas sin makt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *