Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ett slut på massakrerna?

Israel väljer att inte gå med på Hamas erbjudande att få fred i minst ett år. En fred som skulle säkerställa det judiska folkets säkerhet i södra ”Israel” och skulle i gengäld tillåta det svältande och törstande Palestinska folket att få fred och mat på bordet. Israel väljer att säga nej. Vad är grunderna? Var det inte så att de gick in i Gaza för att få fred? Var det inte så att de ville få slut på raketangreppen? Eller stämde det att de var ute för att visa lite muskler, vinna valen i Israel i februari och samtidigt döda lite kaxiga araber?

Istället väljer Israel att stoppa (de ska rösta om det ikväll) attackerna. DE VÄLJER. Ingen FN och ingen Hamas tvingade dem alltså. De kommer att låta sina soldater vara kvar i Gaza, alltså de kommer att ockupera Gaza igen. Ser jag något som Israels regering inte ser? Om de har sina soldater på Gazas mark, så kommer de att vara mål för demonstrationer av unga killar med stenar, och samtidigt kommer de att fortsätta provocera Hamas. Skulle vi kunna tillåta att Ryssland ockuperade norra Sverige? Knappast.

Deras mål är enkelt uttryckt en provokation. De vill att Hamas slåss vidare, så de kan påvisa för världen och för FN att de var så snälla att de stoppade angreppen, men att dessa galna muslimer valde att ta till vapen och fortsätta kampen. Så när de slaktar några tusen barn och kvinnor till, då kan de säga, skyll på Hamas, inte oss. Vi ville ha fred..men man kan inte ha fred med palestinierna.

Här har Israel ett ypperligt tillfälle att stoppa kriget, massakrerna och hoten mot sitt folk, men istället väljer de att planera för nästa krig, för nästa slakt, för nästa anledning att starta krig mot barn och kvinnor. De väljer att ha kvar soldater på mark, som inte är deras. Rasiststaten Israel, staten som lever gott på det de stulit, väljer att fortsätta provocera och mucka med palestinierna. De har ju insett, världen och FN är tandlösa. USA är deras beskyddare och palestiniernas ”vänner” i den arabiska världen kommer att fortsätta svika sin religion och sin härkomst. Israel är här för att stanna och då gäller det att utrota det arabiska problemet.

La 7ayata la man thalla. Ett liv under förtryck är inte värt att leva. Är det då så konstigt att det palestinska folket fortsätter slåss?

storisraelPlansch till Irgun, en organisation av tre sionistiska som på 30 och 40 talet spred skräck och mord i palestina. Dess ledare och dess organisation kallades för terrorister och senare blev de ledare för staten Israel. Om man ser på kartan så är det tre gånger så stort som dagens Israel. Folkmordet på Palestinierna kommer alltså inte att stanna där, utan sen är det nästa folk och nästa land.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *