Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ashura 012 Damaskus

Tälten tändes på och en natt av sorg och gråt började. Kallad även den monstruösa natten, en natt då muslimer går till moskeen och övernattar där till morgonen. Det här inföll på den tionde dagen under månaden Muharram. Hussain var död och kvinnorna grät över sina män, sina släktingar, sina barn. Imorgon skulle de börja den långa färden, då detta heliga blodet, bara 50 år efter profetens död, skulle bli förnedrade och iväg förda, som några simpla tjuvar.

lost-kins

Hussains huvud och hans anhängares huvuden fördes på spjut genom det stora arabiska riket till huvudstaden Damaskus. Ommayyidernas kung Yazeed I hade sett fram emot detta ögonblick. Medans kvinnorna fördes genom Damaskus gator, så slängde innevånarna skräp och stenar på dem, man tom drog av dem deras slöja, innevånarna  trodde att dessa heliga damer var rebeller tillhörande den fanatiska Khawarij sekten..så fel de hade. Den ende manlige släktingen till Hussain som överlevde var  Ali ibn al Hussain eller även kallad Zain al Abidin för att han alltid bad extra mycket till Allah. Han var Hussains son men så pass sjuk under kampen och den efterföljande massakern på anhängarna till Hussain att han inte mördades.

När de sattes i det kalla fängelset så dog Sukaina (skrivit om det tidigare) eller även kallad Ruqqayya. Hennes sorg krossade hennes lilla hjärta. Fler barn och kvinnor dog under den här hemska tiden, då de inte fick vatten, mat eller filtar att värma sig med. Så behandlade ”muslimer” den familj som omnämns i Koranen som renad från all synd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *