Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Om du har svårt att avstå från synder och hittar inte vägen tillbaka till Allah (swt)

Om du har svårt att avstå från synder och hittar inte vägen tillbaka till Allah (swt), läs detta.
.

Det kan kännas som att du smutsat ner din själ så pass mycket att du inte ens ser dig själv värd att be till Allah (swt). Och när du ber, så skäms du och får tankar om att det ändå inte kommer accepteras efter alla synder du begått. För varje gång du gör tawbah så är det svårare att hålla den länge, och det börjar kännas lättare att begå andra synder eftersom du bär på en massa redan.

En sådan ond cirkel är en av Satans fällor som man enkelt kan falla i, utan att vara uppmärksammad över. Reflektera därför över följande punkter, och iaktta noggrant vilken förändring det skapar hos dig:


1. Imam Hussain (A) stod ensam med tiotusentals fiender runtom honom, och han (A) kallade på hjälp men ingen var där för att skynda sig till hans undsättning. Du har många gånger önskat kunna vara där för att offra dig för honom.

Idag läser du Ziyarat Imam Hussein (A) för 15 Shabaan. En väldigt gripande mening i denna mäktiga hälsning över Imamen lyder som följande:

.

” If my body could not respond to your call when you called for aid and my tongue could not respond to your call for help, then my heart, my hearing, and my sight have verily responded to you.” [1]

.

Vanhedra inte ditt hjärta, din syn eller hörsel, så ser du till att besvara din Imams anrop på hjälp. Vinner du kriget mot din nafs så har du besvarat din Imams anrop. Ditt krigsfält är din nafs, och Gud (swt) skulle överhuvudtaget inte gett dig uppmaningen att avstå från synder om Han (swt) inte lagt hos dig förmågorna att klara det. Lura inte dig själv genom att skjuta upp på det, du vet inte vilken sekund du lämnar detta liv.

2. Det berättas en sann historia om en ung man i Iran som levde under Sheikh Bahjats (ra) tid. Han var en student och spenderade det mesta av sina dagar i alla möjliga synder. En dag arrangerade högskolan en träff för en grupp studenter för att de skulle få äran att besöka den heliga staden Qom och även träffa Sheikh Bahjat (ra). Denne unge man lyckades anmäla sig och inkluderas i den grupp som skulle åka och besöka Sheikhen. Väl framme hos den andliga Ayatollah Bahjat stod alla studenter och försökte turas om att hälsa på honom och få möjligheten att välsignas med ett leende och en du’aa från honom.

Den unge killen var lika ivrig och försökte förgäves komma närmare, men fick aldrig möjligheten. Sheikhen (ra) mötte allas blickar med varma leenden och böner för dem, men just denna student bemöttes av ingenting, varken en blick eller ett leende. I detta ögonblick for det i honom att Sheikhen kunde se människors inre, och han insåg vilken skam det skulle vara för honom att ens kunna se Sheikhen i ögonen. Händelsen berörde studenten, som åkte tillbaka till sitt hem och slängde allt som var relaterat till hans tidigare synder. Han var fast bestämd att ta hjälp från Den som Besitter all Makt, Allah (swt) och fortsätta på denna väg utan återvändo. Det gick ungefär en månad medan han höll fast vid sin beslutsamhet och sitt avstående från synder. Dagarna gick och återigen bestämde högskolan att en grupp studenter skulle få möjligheten att resa till den heliga staden Qom, och därmed även få äran att besöka Sheikh Bahjat (ra). Det var nästintill omöjligt att få anmäla sig igen när man redan varit där tidigare, men denne unge man kände en oerhörd saknad och längtan att få besöka Qom igen. Efter mycket envishet och insisterande, lyckades han äntligen skriva upp sitt namn bland de som fick chansen att åka dit. När det var dags att besöka Ayatollah Bahjat (ra) var den unge studenten denna gång oerhört skamsen, och gick in bland studenterna med sänkt huvud. Han vågade inte ens försöka komma närmare för att hälsa på Sheikhen eller titta honom i ögonen. Plötsligt börjar de andra studenterna vända sig om och säga till honom:

”Sheikhen nämnde ditt namn och sa att han vill att du närmar dig!”

Han närmade sig Sheikhen generat för att hälsa, och får höra Sheikhen viska i hans öra:

”Du har, under en hel månad, gjort din Imam Zaman (A) glad.” [2]


3. Allah (swt) har gett ett löfte och försäkrat dig följande: {Verily, Allah loves those who repent and who purify themselves} [3]

När du känner uppriktig ånger och genuint bestämmer dig för att lämna dem synder du kämpar med, kommer du att uppleva Guds kärlek gentemot dig direkt, och se hur Gud öppnar upp stängda dörrar och underlättar svårigheter som du har i ditt liv. Du ber Gud om olika behov du har och förvånas över varför Gud inte besvarar dessa böner, när det enda Gud förväntar sig är genuin ånger.

.

Att ta sig ur detta är enklare än vad du tror. En kort stunds reflektion över hur mycket Gud välkomnar dig, kommer att frambringa en mirakulös inre drivkraft som tar dig ur allt detta.

”And I know for sure that You do not conceal Yourself against Your creatures unless their evildoings stand between them and You.” [4]

.
av en medlem i Gruppen.

[1] Ziyarat Imam Hussain,1 Rajab/15 Shabaan – Mafatih Al-Jinaan

[2] http://albahjat.org/

[3] Koranen 2: 222

[4] Duaa Abu Hamza Al-Thumali – Mafatih Al-Jinaan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.