Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Prövningar och frestelser

Profeten (saw) sa: ”Det finns tre frestande prövningar: vackert hår, ett vackert ansikte och en vacker röst.”

Imam Ali (as) sa: ”Prövningar är av tre slag: kvinnors kärlek, och detta är djävulens svärd; att dricka vin, och detta är djävulens snare; och kärleken till dinarer och dirhams, som är djävulens pil. Så de som älskar kvinnor kommer inte att dra nytta av livet, och de som älskar att dricka kommer att hindras från himlen, och de som älskar dinar och dirham är världens slavar.”

Profeten (saw) sa: ”Välsignade är de uppriktiga. De är som lyktor av vägledning och alla mörka prövningar kommer att rensas bort från dem”

Imam Ali (as) sa: ”Vet att de som är försiktiga med sin skyldighet gentemot Allah kommer att hitta (genom Honom) en väg ut ur prövningar och ett ljus från mörkret.”

Profeten (saw) sa: ”De som kommer att leva efter min tid kommer att genomgå prövningar likt delarna av en mörk natt. Vid den tiden kommer en person att vara en troende på morgonen men ha vantro på kvällen; han kommer att sova som en troende och vakna upp som en icke-troende. Grupper av folket kommer att sälja sin religion för ett litet erbjudande i världen.”

Källor:
1. [Kanz al-‘Ummal, no. 44129]
2. [Bihar al-Anwar, v. 73, p. 140, no. 12]
3. [al-Targhib wa al-Tarhib, v. 1, p. 54, no. 5]
4. [Nahj al-Balagha, Sermon 183]
5. [Kanz al-`Ummal, no. 30893]

Av Saja Alkhaigani 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.