Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vikten av månaden Rajab

Vikten av månaden Rajab

Låt det bli känt att förutom Shabaan och Ramadans månader har Rajabas månad en stor ära, som nämns i många berättelser som också har förmedlat denna månads förtjänster.

Den heliga profeten (saw) har sagt:

“Förvisso är Rajab den stora månaden av Allah. Ingen annan månad kan vara så helig och ädel som denna månad. Sannerligen är Rajab Allahs månad, Shaaban är min månad, och Ramadan är mitt folks månad. Om man fastar på en dag i denna månad, kommer man att vinna Allahs stora nöje och helvetets portar kommer att stängas för en.”

Imam Musa ibn Jafar Al-Kazim (as) har sagt:

“Om man fastar en dag i Rajab, kommer helvetet att vara på samma avstånd från honom som en som vandrar i ett år. En som fastar tre dagar kommer att vinna paradiset.”

Imamen (as) skall även ha sagt:

“Rajab är (ett namn på) en flod i paradiset som är vitare än mjölk och sötare än honung. Om man fastar så lite som en dag i Rajab, kommer Allah att låta en dricka från den floden”

Imam Jafar Al-Sadiq (as) har rapporterat att den heliga profeten (saw) sagt:

“Rajab är månaden som jag ber om förlåtelse för mitt folk, så du borde be om förlåtelse flera gånger i denna månad, mycket mer än vad du gör under andra månader, för Allah är förlåtande och barmhärtig.
Denna månad beskrivs som den fördelaktiga månaden,
för att barmhärtighet skänks mitt folk under den månaden i stor utsträckning. Därför bör du be mycket om förlåtelse.”

Källa: Mafatih al-jinan

Av Saja al Khaigani

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *